Infradata is nu Nomios. Ontdek onze nieuwe Europese merkidentiteit. Lees meer

Load balancer ADC

De 5 beste load balancers om te overwegen

Jérôme Wezelenburg
Placeholder for Jerome WezelenburgJerome Wezelenburg

Jérôme Wezelenburg, Industry solutions lead

6 min. leestijd
Placeholder for Load balancersLoad balancers

Share

Terwijl bedrijven de cloud omarmen is hybride de nieuwe realiteit geworden. Dit resulteert in een complete end-to-end netwerkinfrastructuur van het datacenter tot de cloud. Investeringen in specifieke hardware voor het datacenter wordt nog steeds overwogen, alhoewel applicaties al in toenemende mate naar de cloud migreren.

Load Balancing stelt bedrijven in staat om operationele activiteiten kosteneffectief op te schalen en om tegelijkertijd hoge beschikbaarheid van services en een uitstekende gebruikerservaring te garanderen. Dit vormt de basis voor het bouwen van flexibele netwerken die inspeelt op veranderende eisen, door prestaties en veiligheid te verbeteren voor vele soorten verkeer en services, inclusief applicaties.

Er worden verschillende soorten load balancing gebruikt, van DNS redirection tot de dichtstbijzijnde server om de belasting over of binnen datacenters te spreiden. Met behulp van de minst gebruikte applicaties of specifieke applicatie health metrics, kunnen loads omgeleid worden en scenario's voor disaster recovery ondersteund worden.

Van MKB en grote ondernemingen tot Service Providers en cloud-operators, hosten organisaties een groot en snel groeiend aantal mission-critical applicaties die schaalvergroting en beschikbaarheid vereisen.

Daarom hebben wij de vijf beste load balancers geselecteerd om te overwegen.

1. F5 Networks BIG-IP-platforms

Beschouwd als de benchmark voor load balancing, gebruiken veel van 's werelds grootste IT-afdelingen F5. De appliance-based Load Balancers zijn ontworpen om de schaalbaarheid en beschikbaarheid van applicaties voor bedrijven te verbeteren. Of dat nu gaat om physical, virtual, cloud of disaster recovery (DR).

De BIG-IP Global Traffic Manager (GTM) is een high-performance DNS-server geschikt voor wereldwijde load balancing. Met behulp van Layer 3 GSLB-methoden en applicatiemonitoring kan je met GTM het verkeer geografisch over meerdere datacenters routeren. Wanneer een datacenter om wat voor reden ook het begeeft, stuurt GTM de gebruikers naar het dichtstbijzijnde of best presterende datacenter.

De BIG-IP Local Traffic Manager (LTM) ondersteunt Layer 7 load balancing tussen servers, terwijl de 'gezondheid' en prestaties van afzonderlijke servers realtime bewaakt worden. F5 load balancers kunnen eveneens offload handling van SSL-certificaten toepassen. Hierdoor wordt de druk van webservers verwijderd en komt deze terecht bij de hardware die hiervoor geoptimaliseerd is.

Het BIG-IP-productportfolio biedt load balancing oplossingen voor vrijwel elk budget en elke toepassing. Dit kan zeker hulpzaam zijn bij met maken van vergelijkingen tussen load balancers van F5 en andere leveranciers.

2. A10 Application Delivery & Load Balancer

De A10 Thunder ADC-productlijn levert krachtige, next-generation Application Delivery Controllers (ADC) die gebruikers in staat stellen om applicaties versneld beschikbaar en veilig te maken.

Met een complete applicatie-optimalisatieoplossing verwerkt de A10 Thunder ADC gelijktijdig een complexe set van functies via de best presterende appliances van dit moment. Thunder ADC integreert geavanceerde L4-7-technieken om availability van de server te garanderen, kwetsbare applicaties te beschermen en content delivery te versnellen.

Thunder ADC biedt L4-7 load balancing en meerdere beveiligingslagen via web- en DNS-app firewalls, single sign-on (SSO) authenticatie en diepgaande ondersteuning voor geavanceerde encryptie, inclusief krachtige PFS/ECC.

Omdat het gebouwd is op het Advanced Core Operating System-platform van A10, levert Thunder ADC hoge applicatie performance en goede beveiliging voor elke omgeving tot 220 Gbps throughput binnen een enkele one-rack appliance - of 1,7 Tbps throughput in een cluster - met een breed scala form factors inclusief physical, virtual, bare metal multi-tenant en cloud.

Placeholder for Network engineers desktopNetwork engineers desktop

3. Citrix ADC (voorheen NetScaler ADC)

Citrix profiteert van het feit dat het platform de load balancing ADC is die volledig integreert met de unified fabric structuur van Cisco. Het maakt hiervoor gebruik van de Cisco APIC (Application Policy Infrastructure Controller) voor het automatiseren van network provisioning, besturing op basis van app requirements en policies voor datacenters en bedrijfsomgevingen.

Geavanceerde L4-L7 load balancing zorgt ervoor dat applicatiegebruikers iedere keer toegang hebben tot de juiste resource, terwijl intelligente monitoring continu de status van serverresources checkt om er zeker van te zijn dat deze klaar zijn om applicaties on demand af te leveren.

Daarnaast biedt een optionele Global Server Load Balancing (GSLB) -functie organisaties de mogelijkheid om applicaties vanuit meerdere geografische locaties aan te bieden en gebruikers op transparante wijze om te leiden naar een back-up datacenter in het geval van een storing.

De ADC is voorzien van een software-driven architectuur die prestaties en schaalbaarheid levert zonder dat je zwaar afhankelijk bent van custom hardware, blades of chassissystemen.

4. Avi Vantage Software Load Balancer

Avi Networks is een leverancier die probeert opnieuw uit te vinden hoe traditionele infrastructuur eruit zou moeten zien. Hun platform draait op x86-servers, virtuele machines of containers en biedt een heleboel functionaliteit - allemaal gericht op het creëren van een dynamische pool van resources en vervolgens het automatiseren van die bronnen voor de best mogelijke resultaten.

Tijdens een van hun tests leverde de software van Avi Networks 1 miljoen SSL-transacties per seconde (TPS) aan een enkele webtoepassing, waarbij de services automatisch in slechts 10 minuten werden opgeschaald van nul tot piekverkeer, waarna het werd teruggebracht tot normale niveaus.

De resultaten lijken een gemeenschappelijke mythe te ontkrachten dat bedrijven veel geld moeten uitgeven aan proprietary hardware load balancers om grote transactievolumes of hoge doorvoer te verwerken.

5. Radware's Alteon Application Delivery Controller

Alteon is de nieuwe ADC van Radware en een load balancer die application SLA garandeert. Het biedt end-to-end local en global load balancing voor alle web-, cloud- en mobiel-gebaseerde applicaties.

De Alteon load balancer combineert de best mogelijke toepassingsmogelijkheden, toonaangevende SSL-prestaties die de nieuwste encryption protocollen ondersteunt en geavanceerde services voor bedrijven die voortdurend uitdagingen hebben op het gebied van application lifecycle management met een impact op de prestaties van webapplicaties.

Het is de enige verkrijgbare Application Delivery Controller die gebouwd is om SLA voor toepassingen te garanderen. De load balancing oplossingen van Alteon bundelen:

  • FastView Web Performance Optimization (WPO)
  • Application Performance Monitoring (APM)
  • AppWall Web Application Firewall (WAF)
  • Authentication gateway
  • Advanced Denial of Service (ADoS)
  • ITM / bandwidth management
  • En maximale SSL + compressiecapaciteiten.

Radware biedt een reeks netwerktoepassingen die voldoen aan de vereisten voor taakverdeling. De Radware-units zijn betaalbaar, schaalbaar en slim. Smart gaat een lange weg in moderne datacenters en Radware bevat talloze technologieën zoals gezondheidsbewaking en -detectie, stateful-persistentie, hoge beschikbaarheid, redundantie, verkeersomleiding, wereldwijde taakverdeling, DoS-beperking en aanzienlijke prestatie-optimalisaties.

Enkele opvallende kenmerken van Radware-devices zijn de eenvoudig uit te voeren updates en upgrades, application-aware services en verbeterde application response time door smart caching.

Trend: Van Load Balancers naar Application Delivery Controllers (ADC's)

Terwijl load balancer devices uitgegroeid zijn tot Application Delivery Controllers (ADC), mede door het toenemende belang van beveiliging, offloading van services en naadloze toegang tot applicaties, blijft load balancing nog steeds de kerntaak van elke ADC.

Bedrijven en hosting partijen vertrouwen op ADC-devices om verkeer te distribueren en om services ten alle tijden beschikbaar te maken, maar ook om disaster recovery scenarios te implementeren. Zo wordt bescherming geboden tegen uitval van één enkele storing en traffic bottlenecks voor systemen.

ADC's kunnen bovendien helpen bij het voorkomen van Denial-of-Service-aanvallen en legitieme gebruikers ononderbroken toegang tot services bieden.

Application Delivery Controller categorieën

Momenteel zijn er drie categorieën om Application Delivery Controllers voor in te zetten:

  • Hardware apparaten
  • Virtuele apparaten
  • Cloud-native load balancers.

Terwijl computing naar de cloud migreert, voeren software-based ADC's soortgelijke services en taken uit als hardware en worden deze aanvullend voorzien van extra functionaliteit en flexibiliteit. Deze services omvatten onder andere SSL / TLS-offload, caching, compressie, inbraakdetectie en webapplicatie-firewalls. Dit zorgt voor nog kortere levertijden en grotere schaalbaarheid.

Beheersbaarheid verandert van een paar apparaten met meerdere gigabytes aan verkeer naar tientallen of honderden kleinere software-based ADC's. Gecentraliseerd beheer van deze instances is van cruciaal belang om de beschikbaarheid van services te waarborgen door op tijd service knelpunten te signaleren.

Met ADC's kan een organisatie haar applicatieservices versnellen en veilig opschalen, on-premise of binnen de cloud-omgeving op basis van de vereisten. Wanneer dit op de juiste manier beheerd wordt, zijn ADC's dan ook een absolute must voor elke organisatie.

Neem contact met ons opWil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man