Placeholder for Juniper Networks Partner/ ResellerJuniper Networks Partner/ Reseller
Elite Plus Partner

Juniper Paragon automation

Modulaire cloud-native software applicaties maken gebruik van closed-loop automatisering om bedrijfsintentie te vertalen naar service performance, waardoor eindgebruikers een gegarandeerde service ervaring hebben gedurende de gehele levensduur van hun service.

Placeholder for Juniper Networks PartnerJuniper Networks Partner

Ontketen experience-first networking met Juniper Paragon Automation

Het beheren van een grootschalig netwerk is niet eenvoudig. Voor service providers en andere grote netwerk operators, wordt het zelfs nog moeilijker.

Problemen zoals netwerkcongestie, latency, brownouts en lange doorlooptijden om nieuwe diensten te activeren, verslechteren allemaal de eindgebruikerservaring, waardoor klanten op zoek gaan naar beter opties van een andere provider.

Het is niet zo dat netwerkbeheerders zich niet bekommeren om de gebruikerservaring. Het is dat de huidige operationele modellen, gebaseerd op handmatige processen en verouderde tools, nauwelijks gelijke tred kunnen houden met de groeiende complexiteit, schaal en prestatie-eisen van de applicaties die ze leveren. En wat gebeurt er in de komende jaren, wanneer nieuwe 5G- en edge-technologieën nog meer in de cloud gehoste content, applicaties en diensten voortbrengen?

Wat er gebeurt, is dat de huidige tools en processen kapot gaan. De klantervaring en het bedrijf lijden eronder. Om te overleven en te gedijen in het 5G- en multiclouddienstenlandschap van morgen, zijn een operationele aanpak en de ondersteunende tools nodig die maar op één ding zijn gericht: het consistent leveren van uitstekende klantervaringen.

Dit wordt "Experience-First Networking" genoemd. En met hun nieuwe Paragon Automation-oplossingen kan Juniper Networks helpen dit te leveren.

Paragon Planner

Paragon Planner (voorheen NorthStar Planner) is een cloud-native modeling tool die je kunt gebruiken voor offline visualisatie en gedetailleerde architectuur planning van het productie netwerk. Het stelt in staat om de impact te voorspellen van netwerkveranderingen zoals latency, extra verkeer, verschuivingen in verkeersstromen, en nieuwe capaciteit of diensten. Netwerkbeheerders kunnen de effecten van deze wijzigingen en andere verkeersscenario's in Paragon Planner simuleren zonder het productienetwerk te beïnvloeden.

Door gegevens te verzamelen via dynamische-topologie of label-switched path (LSP) data-acquisitie, genereert Paragon Planner een grafisch overzicht van het netwerk, zodat operators netwerkelementen kunnen toevoegen, verwijderen en opnieuw configureren. Simulaties kunnen op verzoek of gepland worden uitgevoerd, om het netwerk te helpen beoordelen op potentiële storingsscenario's. De ingebouwde rapportagemogelijkheden van Paragon Planner kunnen worden gebruikt voor netwerkplanning of het uitvoeren van gedetailleerde simulatie-uitkomsten die van vitaal belang zijn voor netwerkoptimalisatie.

Belangrijkste kenmerken

 • Ontwerp: Construeer netwerk topologie kaarten met gesimuleerde of geïmporteerde data voor nodes, links, en LSPs.
 • Simuleren: Creëer of plan simulatie events om het netwerk model te analyseren gebaseerd op faal scenario's zoals link congestie, verbroken link, niet reagerende node, en meer.
 • Analyseren: Produceer uitgebreide rapporten voor simulatie en planning.

Paragon Pathfinder

Paragon Pathfinder (voorheen NorthStar Controller) is een cloud-native controller die traffic engineering vereenvoudigt, waardoor het gemakkelijker wordt om gebruik te maken van de voordelen van transport service paden, zoals MPLS / RSVP, segment routing, en netwerk slicing. Het stelt het operationele team in staat om strenge transportservice SLA's efficiënter te beheren door middel van geautomatiseerde planning, provisioning, proactieve bewaking en dynamische optimalisatie van grote verkeersstromen op basis van door de gebruiker gedefinieerde beperkingen. Dankzij deze automatisering kunnen operators hun netwerken "hotter" laten draaien en tegelijkertijd voorspelbaarheid, veerkracht en servicelevelgaranties realiseren in serviceprovider-, cloudprovider- en grote bedrijfsnetwerken. Paragon Pathfinder biedt een granulair inzicht in netwerkverkeersstromen en optimaliseert de netwerkcapaciteit via closed-loop automatisering. Het bewaakt het netwerk in realtime, verzamelt streaming telemetrie, topologiegegevens van Netflow, IGP en BGP-LS van het netwerk en analyseert de gegevens om nieuwe servicepaden aan te bieden op basis van door de gebruiker gedefinieerde SLA-beperkingen.

Belangrijkste kenmerken

 • Beheer, bewaak en provisioneer segment routing en IP/MPLS paden in real time.
 • Biedt een intelligente interface tussen RSVP-TE netwerken en netwerken met segment routing.
 • Bekijk live netwerk topologie kaarten die knooppunt status, link gebruik, segment routing paden, en label-switched paden (LSP's) tonen.
 • Automatiseer de ontdekking van nodes, links en paden in het netwerk.
 • Creëer of plan onderhoudsevents om verkeer om te leiden wanneer zich problemen voordoen.
Placeholder for Cybersecurity engineer coffee breakCybersecurity engineer coffee break

Paragon active assurance

Paragon Active Assurance is een programmeerbare, actieve test- en bewakingsoplossing voor fysieke, hybride en virtuele netwerken. In tegenstelling tot passieve monitoringmethoden maakt Paragon Active Assurance gebruik van actief, synthetisch verkeer om de prestaties van toepassingen en services te verifiëren op het moment van serviceverlening en gedurende de levensduur van de service.

Serviceleveringsteams kunnen Paragon Active Assurance gebruiken om te controleren of services de eerste keer correct zijn geconfigureerd en om te valideren dat wijzigingen in de service geen invloed hebben op de servicekwaliteit. Het automatiseren van de initiële serviceverificatie en -tests helpt om de tijd tot aan de omzet te verkorten, de operationele kosten van de service te verlagen en het aantal mislukte serviceverleningen te verlagen.

Netwerkoperationsteams kunnen Paragon Active Assurance gebruiken om problemen te identificeren, te begrijpen, op te lossen en op te lossen voordat eindgebruikers er zelfs maar iets van merken. Dit inzicht in de serviceprestaties kan helpen om de oplostijd voor incidenten met maar liefst 50% te verkorten, wat resulteert in een grotere tevredenheid en behoud van eindgebruikers.

Paragon Active Assurance is de oplossing die je nodig hebt om automatisch te verifiëren dat elke geleverde service werkt wanneer deze wordt geleverd en blijft werken tijdens de levensduur van de service.

Met Active Assurance kun je een verschuiving naar een effectiever service-centric operations-model mogelijk maken om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de veeleisende service-level-doelstellingen voor gedifferentieerde, end-to-end services in 5G-netwerken en multi-cloudnetwerken.

Belangrijkste kenmerken

 • Biedt end-to-end service-inzichten voor het testen van service-activering, kwaliteitsbewaking en probleemoplossing.
 • Uitgebreide set van Layer 2 tot Layer 7 data plane metrics beschikbaar in één oplossing.
 • Dankzij open API kunnen externe automatiseringstools, NFV-orkestrators (Network Functions Virtualization) en OSS-systemen (Operations Support Systems) de Paragon Active Assurance-testagenten die verkeer genereren, op afstand besturen en bewaken.
 • Eenvoudig te implementeren en adopteren, zodat je klein kunt beginnen en kunt opschalen naarmate bedrijfsbehoeften groeien.
 • Alleen software en klaar voor de cloud.

Paragon Insights

Paragon Insights (voorheen HealthBot) is een cloud-native, netwerk gezondheid en diagnostische oplossing die operationele intelligentie biedt over alle service provider, cloud, en enterprise netwerk domeinen, van netwerk toegang tot servers in het datacenter.

Paragon Insights ondersteunt meerdere open-source data collectie formaten, inclusief Junos telemetrie interface (JTI) en standaardgebaseerde OpenConfig telemetrie.

Eenmaal verzameld, correleren ingebouwde geavanceerde algoritmes en machine learning (ML) technologie deze data bronnen, stellen operationele benchmarks op, bepalen anomalieën, en voeren proactieve corrigerende acties uit-allemaal cruciaal voor intent-based networking. Door realtime analyses te vertalen naar bruikbare inzichten, biedt Paragon Insights een multidimensionaal beeld van het gehele netwerk en de bijbehorende services.

Belangrijkste kenmerken

 • Gegevensverzameling: Verzamel en normaliseer gegevens in realtime via op standaarden gebaseerde verzamelmethoden, aangepaste, door de gebruiker gedefinieerde ingest, of ingest vanuit je eigen data lake.
 • Eén dashboard: Elimineer operationele complexiteit, extraheer telemetriegegevens in één enkele weergave.
 • Netwerkvisualisatie en ML-algoritmen: Geef details over de gezondheidsstatus van het netwerk en de service, uitschieters en anomalieën, en voorspellende analyses voor toekomstig gedrag.
 • Open en configureerbaar: Aanpasbare YANG-gebaseerde playbooks, door de gebruiker gedefinieerde functies en een open API zorgen voor integratie met bestaande applicaties voor gegevensinvoer en meldingen, zoals Kafka, Webhook, Slack en HBEZ/HBEZGo.
Maak verbinding

Onze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts in Zoeterwoude staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of nomios employee2Portrait of nomios employee2
Artikelen

Meer updates