Video
VolkerWessels Telecom

VolkerWessels Telecom legt basis voor slimme gebouwen

VolkerWessels Telecom ontwerpt, bouwt en beheert telecommunicatie-infrastructuur die meervoudige, complexe communicatiestromen mogelijk maakt. VolkerWessels Telecom is onderdeel van het hechte netwerk van VolkerWessels, een toonaangevend internationaal bedrijf dat een sleutelrol speelt in projecten en diensten die bijdragen aan duurzame leefomgevingen. Indoor connectiviteit maakt nu deel uit van het dienstenaanbod van het bedrijf. VolkerWessels Telecom is een samenwerking aangegaan met Nomios en Juniper Networks om een innovatieve managed network service op maat te leveren voor haar klanten.

"Connectiviteit is een noodzaak als water", zegt Arjen Bakker, manager, business development bij VolkerWessels Telecom. "Totale connectiviteit is essentieel voor de kwaliteit van leven en persoonlijke veiligheid. Maar we kunnen alleen samen, in samenwerking met anderen, totale connectiviteit creëren", vervolgt hij.

Partnership levert totale connectiviteit

"De wereld verandert," zegt hij. "Telco's en netwerkoperators willen meer services aanbieden dan alleen de netwerkinfrastructuur". In een innovatieve samenwerking werkt VolkerWessels Telecom samen met Nomios en Juniper Networks om een managed netwerkservice te leveren die de connectiviteit van bedrijven vereenvoudigt en slimme gebouwen tot leven brengt.

Nomios, een toonaangevende aanbieder van cybersecurity, cloudnetwerken en managed services, levert kant-en-klare netwerkplanning, ontwerp en doorlopende operationele ondersteuning voor de VolkerWessels Telecom service. De basis is Juniper-networking en -security.
"Onze samenwerking met Nomios en Juniper maakt een einde aan de status quo," zegt Bakker. "Samen kunnen we de ambitie van VolkerWessels Telecom op het gebied van totale connectiviteit to teen succes maken."
“De hele wereld heeft het op dit moment over IoT. Het is precies het juiste moment om samen met Nomios te werken aan slimme gebouwen die onze totale connectiviteitsmissie waarmaken.” - Arjen Bakker, business development, VolkerWessels Telecom
Placeholder for Marina Kemp VWT Kruisdonk Maastricht 045Marina Kemp VWT Kruisdonk Maastricht 045

VolkerWessels Telecom showcase

In deze Juniper Mist showcase met VolkerWessels worden verschillende aspecten van de Mist mogelijkheden live getoond. Vanuit Nomios was Jurgen Koeiman, network engineer, betrokken bij dit grote project.

Slimme gebouwen bieden kansen

VolkerWessels Telecom ziet brede kansen voor commercieel en residentieel vastgoed, winkelcentra, bejaardentehuizen en nog veel meer.

"De hele wereld heeft het nu over IoT", zegt Bakker. "Het is precies het juiste moment om samen met Juniper en Nomios te werken aan slimme gebouwen die onze totale connectiviteitsmissie waarmaken".

IoT sensoren en geautomatiseerde systemen maken gebouwen duurzamer, kosteneffectiever en comfortabeler. Als het begint te regenen, gaan de zonneschermen automatisch omhoog. Als de zon schijnt, wordt de airconditioning ingeschakeld. Als er niemand in een vergaderzaal is, wordt het licht uitgeschakeld. Comfort, veiligheid en beveiliging zijn geautomatiseerd door middel van slimme gebouwbesturing.

Om de slimme bouwvisie van het bedrijf te realiseren, werkt Bakker niet alleen samen met Nomios en Juniper, maar ook met Hyrde, het IoT-bedrijf in de VolkerWessels portefeuille van 120 bedrijven. "Als bouwbedrijf kunnen we onze klanten een totaaloplossing op het gebied van connectiviteit bieden die bijdraagt aan een betere en veiligere wereld", zegt hij.

“De samenwerking met Nomios geeft mij en ons technisch team energie. Samen creëren we nieuwe mogelijkheden om services aan onze klanten te bieden en te implementeren.” - Arjen Bakker, business development, VolkerWessels Telecom

Slimme gebouwen zullen van cruciaal belang zijn om gezonde en veilige woningen, werkplekken en gemeenschappen te creëren. Locatiesensoren en een betrouwbaar netwerk kunnen helpen om te controleren hoeveel mensen zich in een gebied bevinden en om mensen te waarschuwen als de ruimte te druk wordt. Als er een COVID-19-uitbraak plaatsvindt, kan dezelfde infrastructuur de verspreiding van de ziekte vertragen met de mogelijkheid om contacten op te sporen.

"Ik ben altijd op zoek naar manieren om de inzet en automatisering van onze kantoren te vergemakkelijken", zegt Rene Lutjenkossink, technisch consultant bij VolkerWessels Telecom. "De afgelopen jaren hebben we gekeken naar verschillende technologieën om te implementeren, maar we hadden het gevoel dat we iets misten. Toen we eenmaal kennismaakten met Juniper en Mist AI, vonden we ons ontbrekende puzzelstukje. Het gaf ons de mogelijkheid om flexibel te zijn, open te staan voor contacten met externe leveranciers, wendbaar en snel te zijn bij de implementatie van onze nieuwe kantoren in de nieuwe Juniper-infrastructuur.

"Ik kan echt zeggen dat deze technologie ons echt vooruit helpt. Het is slim, snel en een geweldige ervaring!"

AI-driven netwerken overwinnen de complexiteit

VolkerWessels Telecom's managed service vertrouwt op Juniper wire en wireless networking, gedreven door Mist AI™, om uitzonderlijke digitale ervaringen te leveren en de IT-activiteiten te stroomlijnen. "Met Juniper zijn de mogelijkheden van Mist AI en de focus op de klantervaring uniek", zegt Bakker. "Het stelt ons in staat om een innovatieve oplossing te leveren aan onze klanten."

Juniper® Serie High Performance Access Points, aangedreven door Mist AI, convergeren Wi-Fi, Bluetooth en IoT onder Juniper Mist cloud-diensten, die rijke netwerk- en apparaatinzichten bieden in nagenoeg realtime. Dit maakt het mogelijk om snel problemen op te sporen en de hoofdoorzaak te identificeren met behulp van voorspellende aanbevelingen. proactieve correcties.

Met 100% API-gebaseerde programmeerbaarheid stelt Juniper Mist cloud services VolkerWessels in staat om de netwerkservices eenvoudig aan te passen aan de specifieke eisen van de klant. Juniper Mist User Engagement, het hart van indoor locatieservices, kan een instrumentele rol spelen bij slimme bouwwerkzaamheden, sociale afstandelijkheid en COVID-veilige woningen en werkplekken. Met Juniper Mist Edge kan VolkerWessels Telecom on-premise microservices veilig leveren voor gewenste locaties zonder dat er oude draadloze controllers nodig zijn.

VolkerWessels heeft vestigingen over de hele wereld, maar haar managed service inspanningen beginnen dicht bij huis met VolkerWessels Telecom in Nederland. De plannen zijn uitgebreid en het bedrijf zal zijn managed service aanbod uitbreiden naar andere industrieën en regio's.

Medewerkers veilig op de bouwplaats

VolkerWessels Telecom zet ook Juniper Networks in in haar bedrijfskantoren en op haar werklocaties, waar het niet alleen de productiviteit mogelijk maakt, maar ook de veiligheid met locatieservices waarborgt. De oplossing voor contacttracing van Juniper maakt gebruik van Mist AI en virtuele BLE om de veiligheid van het bedrijf te garanderen met use-cases, zoals het in kaart brengen van de reis van de gebruiker, proximity tracing en hot zone-alertisering.

"Onze missie is dat we veilig werken of dat we niet werken," zegt Bakker. "We kunnen sensoren in helmen en werkkleding plaatsen, zodat we kunnen zien waar onze ingenieurs en bouwvakkers ter plaatse zijn en hun persoonlijke veiligheid kunnen beschermen."
Placeholder for Hero case study volkerwessels telecomHero case study volkerwessels telecom

Een inspirerend partnerschap

"Wij geloven in waardecreatie in de wereld van connectiviteit", zegt Bakker. "We zitten niet stil en zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden en kansen. De samenwerking met Nomios en Juniper maakt deze manier van werken tot een succes".

Als bouwbedrijf voor telecomproviders heeft VolkerWessels Telecom veel ervaring met netwerkleveranciers. "De mindset en manier van werken van Juniper is een winnende combinatie", zegt Bakker.
Die mindset is inspirerend. "De synergie met Nomios geeft mij en ons technische team energie", vervolgt hij. "Samen creëren we nieuwe mogelijkheden om diensten aan te bieden en te implementeren voor onze klanten."

Nomios & Juniper Networks

Juniper Networks brengt eenvoud in networking met producten, oplossingen en diensten die de wereld verbinden. Door middel van technische innovatie verwijdert Juniper de beperkingen en complexiteit van netwerken in het cloud-tijdperk om zo de zwaarste uitdagingen waar hun klanten dagelijks mee te maken hebben op te lossen. Juniper gelooft dat het netwerk een middel is voor het delen van kennis en menselijke vooruitgang die de wereld verandert.

Nomios en Juniper Networks zijn toegewijd aan het bedenken van baanbrekende manieren om geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken te leveren die zich aan de snelheid van het bedrijfsleven aanpassen. We hebben een lange relatie en vullen elkaar aan. Je kunt op Nomios rekenen voor de technische knowhow en de praktische ervaring om jouw netwerkvereisten nauwkeurig in te schatten en een op Juniper gebaseerde oplossing te ontwerpen, te implementeren en te beheren die aan jouw behoeften voldoet.

Neem contact op met onze expertsHeb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away

Laatste nieuws en blog