Metro ethernet

Rendabel, uiterst betrouwbaar, veilig en eenvoudig te onderhouden.

Haal je voordeel uit de snel groeiende metro ethernet services-markt.

Hoewel Ethernet oorspronkelijk was ontwikkeld als een LAN-technologie (Local Area Network), hebben de relatief lage kosten (vergeleken met ATM) en het wijd verspreide gebruik door leveranciers geleid tot een toenemend gebruik in Metropolitan Area Networks (MAN). Naarmate Ethernet-standaarden zich zijn blijven ontwikkelen, is Metro Ethernet nu zowel volwaardig als optimaal beschikbaar. Het biedt nu een hoge capacitiet met 100 Gbps Ethernet beschikbaar.

Metro Ethernet Forum (MEF)

Naarmate Ethernet steeds grootschaliger werd gebruikt, werd het duidelijk dat er aanvullende standaarden nodig waren om de kwaliteit en beschikbaarheid te verzekeren voor netwerken die uit verschillende typen apparatuur bestonden. Het Metro Ethernet Forum (MEF) werd in het leven geroepen, en heeft nu meer dan 200 providers van apparatuur die samenwerken aan een raamwerk voor agile, betrouwbare en georganiseerde services binnen een internationaal ecosysteem van fabrikanten en apparaten.

Carrier Ethernet

Het MEF gebruikte het concept Carrier Ethernet om Ethernet verder te definiëren zodat het ook buiten het LAN als een service van carrier-klasse kan worden gebruikt. Het MEF heeft in dat kader een aantal verschillende typen Ethernet-services gedefinieerd die kunnen worden verbruikt.

Typen Ethernet-services

  • Ethernet Private Line: point-to-point-service;
  • Ethernet LAN: multipoint-to-multipoint-service;
  • Ethernet Tree: point-to-multipoint-service;
  • Ethernet-toegang: grootschalige Ethernet-service.

Ethernet via MPLS

MPLS wordt vaak gebruikt voor Ethernet-verkeer, te vergelijken met de Carrier Ethernet-typen die hierboven zijn gedefinieerd. Zo is VPLS gelijkwaardig aan E-LAN in de verstrekking van multipoint-to-multipoint-services. MPLS PseudoWires is ook gelijkwaardig aan E-Line-services in de verstrekking van point-to-point-circuits.

Hoe kanNomios Nederland hierbij helpen?

Nomios Nederland heeft meer dan 15 jaar ervaring met het leveren van Ethernet- en MPLS-oplossingen aan klanten, en heeft een schat aan ervaring met het leveren van Metro Ethernet-oplossingen die zowel optimaal beschikbaar als rendabel zijn. We gebruiken met name technologie van Juniper Networks, Nokia, Cisco, en ADVA om Metro Ethernet-services te leveren.

Maak verbinding

Onze netwerkexperts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of ethnic male smiling dotted shirtPortrait of ethnic male smiling dotted shirt
Artikelen

Laatste nieuws en blog