Service provider networking

Robuuste, zeer schaalbare en centraal beheerde netwerken.

Placeholder for Young boy watching tablet headphonesYoung boy watching tablet headphones

Serviceproviders hebben in de huidige digitale economie te maken met een unieke reeks uitdagingen en kansen. Jarenlang hebben consumenten Service Providers alleen gezien als aanbieders van connectiviteit, en in sommige gevallen is dat nog steeds zo. In toenemende mate bieden serviceproviders echter niet alleen een veilige, cloudgeoriënteerde dienstencatalogus voor bedrijven, maar ook een kwalitatief hoogwaardige ervaring voor consumenten.

Consumenten hebben echter niet alleen behoefte aan bandbreedte. Omdat ze ook extra diensten verwachten zoals cloud-gebaseerde video, is de QoE ook belangrijker geworden. Daarnaast stelt de enorme groei van IoT-apparatuur hogere eisen aan service providers op het gebied van bandbreedte en beveiliging. Onlangs hebben we aanvallen gezien die niet alleen gericht waren op consumentenapparatuur, maar ook die gegenereerd werden door aangetaste apparatuur. Omdat het aantal verschillende IoT-apparaten alleen maar toeneemt, kunnen we dit probleem niet negeren.

Daarnaast moeten mobiele providers, door de ontwikkeling van 5G en verdere uitrol van 4G, een hogere bandbreedte leveren. De netwerken van deze providers fungeren bovendien als hosts voor IoT-apparaten, omdat veel van deze apparaten door SIM-kaarten worden aangestuurd.

Tegenwoordig brengen bedrijven hun applicaties over naar de cloud of gaan ze applicaties gebruiken die zich in de cloud bevinden. Service providers zien daardoor de groei van Multiprotocol Label Switching (MPLS) afnemen, omdat verkeer tussen klantlocaties steeds minder wordt en zich verplaatst naar het internet. Deze trend zal alleen maar toenemen, omdat de cloudadoptie steeds meer doorzet. Dit betekent dat service providers nieuwe manieren moeten bedenken om meerwaarde te bieden aan hun klanten, die zelf de noodzaak van MPLS-diensten steeds minder gaan inzien.

Terwijl de MPLS-opbrengsten afnemen, wint de opkomst van Software Defined Wide Area Networking (SD-WAN) steeds meer terrein. Het is de bedoeling dat met SD-WAN de voordelen van de cloud tot uiting komen in diensten van service providers zoals flexibele abonnementen, snellere activatietijden en zelfvoorziening. Bedrijven die SD-WAN hebben geïmplementeerd, kunnen verkeer onderscheiden op basis van bestemming. Ze kunnen ervoor zorgen dat bedrijfskritieke cloudapplicaties voorrang krijgen boven andere clouddiensten.

Service providers houden zich al langere tijd bezig met de ontwikkeling van nieuwe standaarden om een wereldwijde acceptatie van virtuele diensten te realiseren. Het primaire doel is kostenbesparing bij de implementatie van nieuwe diensten voor klanten, waarbij een toename wordt beoogd van het dienstenpakket en van de flexibiliteit waarmee klanten deze diensten kunnen gebruiken. Network Functions Virtualisation (NFV) staat nog in de kinderschoenen, maar het zou wel eens een ommekeer teweeg kunnen brengen in de manier waarop service providers technologie afnemen van producenten en diensten verlenen aan klanten.

Hoogwaardige, open en schaalbare oplossingen

Nomios Nederland is gebouwd op een succesvolle implementatie van technologie en oplossingen voor service providers, enerzijds door consolidatie en verbeterde efficiëntie van netwerktechnologieën, anderzijds door implementatie van geavanceerde diensten. We bieden hoogwaardige, open en schaalbare oplossingen aan service providers over de hele wereld.

Strategische partners

Ons technologisch ecosysteem

Maak verbinding

Onze netwerkexperts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of ethnic male smiling dotted shirtPortrait of ethnic male smiling dotted shirt
Artikelen

Laatste nieuws en blog