Juniper Networks Mist AI

Eerste en enige AI-gestuurde WLAN

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

WLAN is essentieel voor organisaties, maar het kan ook onbetrouwbaar en moeilijk te beheren zijn. Een mogelijke oplossing heet Mist. Dit innovatieve WLAN-systeem op basis van machine learning verbetert de voorspelbaarheid, betrouwbaarheid en meetbaarheid van WLAN-infrastructuren. Tegelijkertijd geeft het je real-time informatie over je klanten en hun mobiele apparaten, zodat je nieuwe soorten locatiegebaseerde diensten en data kunt aanbieden.

De oplossing van Juniper en Mist biedt diepgaande inzichten en analyses voor end-to-end netwerken en kan een uitzonderlijke gebruikerservaring leveren.

Voordelen van AI-gestuurde wireless netwerken

 • Asset tracking: assets vinden, altijd en overal
 • Indoor locatiediensten: routing, pushmeldingen en volgen van bedrijfsmiddelen
 • Aangesloten WLAN van hoge kwaliteit: operationele automatisering en unieke inzichten op gebruikersniveau
 • IT naar DevOps: API-first, real-time cloud en gedistribueerde softwarearchitectuur

Virtual Bluetooth LE

Mist Systems integreert Bluetooth LE in zijn WLAN-toegangspunten, waardoor er geen speciale fysieke bakens meer nodig zijn voor locatiegebaseerde diensten. Elk toegangspunt heeft een 16-antennes array geïntegreerd. Gepatenteerde Bluetooth virtual LE (vBLE) technologie maakt het mogelijk om virtuele bakens die een hele ruimte bestrijken onder softwarecontrole te configureren met een paar muisklikken of via een API. Machine learning, dat anoniem gegevens verwerkt die continu door Mist van alle mobiele apparaten in het verzorgingsgebied worden verzameld, elimineert de noodzaak voor handmatige configuratie. Dit zorgt voor een optimaal geconfigureerde, schaalbare oplossing voor het leveren van locatiegebaseerde diensten met minimale investeringskosten.

Locatiegebaseerde toegangsdiensten met virtual Bluetooth LE

Met behulp van virtual Bluetooth LE-technologie kunnen tegen geringe kosten en met weinig onderhoud virtuele Bluetooth-ontvangers op specifieke gewenste locaties op de kaart worden gemarkeerd en aangestuurd. Tot nu toe waren hiervoor fysieke Bluetooth-bakens nodig, die door bijvoorbeeld het vervangen van de batterij voor het nodige onderhoud zorgden en natuurlijk ook geld kostten in de aanschaf. Dankzij de nieuwe Mist-technologie is deze onderhoudsintensieve en duurdere methode niet meer nodig. In de Mist omgeving kan je eenvoudig zogenaamde virtuele bakens op de kaart plaatsen op de punten die voor jou van belang zijn om daar speciale acties uit te voeren voor de klanten.

Dit kan eenvoudige binnenhuisnavigatie zijn voor bijvoorbeeld de grote campus van een universiteit of een ziekenhuis, om studenten of bezoekers en patiënten gemakkelijk oriëntatie te bieden.

Een andere mogelijkheid is het volgen van bezoekers in het winkelcentrum, zodat winkelexploitanten kunnen analyseren welke etalages bijzonder aantrekkelijk zijn voor klanten, bijvoorbeeld omdat zij daar vaak stoppen en blijven hangen. Of welke looproutes klanten in de winkel gebruiken, zodat zij deze bevindingen vervolgens kunnen gebruiken om de indeling en sortering van de schappen aan te passen aan het winkelgedrag van de klanten.

Vooral in tijden van pandemieën is ook de use case denkbaar van het controleren van de dichtheid van mensen in een ruimte met de nodige afstandsvoorschriften voor elke specifieke ruimte. Hier kan ook worden nagegaan hoeveel mensen zich in de desbetreffende ruimte bevinden en hoe dicht ze bij elkaar staan of zitten. Een levensanalyse in real-time met geïntegreerde alarmering maakt hier de noodzakelijke evaluatie mogelijk.

Features

Real-time bewegwijzering

 • Help medewerkers, gasten en klanten te komen waar ze moeten zijn met stapsgewijze aanwijzingen
 • Tot 1M nauwkeurigheid
 • Latency van minder dan een seconde

Real-time nabijheidsmeldingen en -waarschuwingen

 • Begroet patiënten of klanten wanneer ze ter plaatse komen
 • Maak overal pushmeldingen met onbeperkte virtuele bakens
 • Overal contextuele berichten afleveren voor een gepersonaliseerde mobiele ervaring

100% programmeerbaar via SDK

 • Mist biedt een mobiele SDK met open API's voor volledige automatisering en/of naadloze integratie met gratis producten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates