Datacenter & cloud

Wij leveren strategie en implementatie, vanuit een zakelijk en technologisch standpunt, om je te helpen de leiding te nemen op de markten waar je concurreert. Nomios heeft uitgebreide kennis van en ervaring in de Europese datacenter, hosting en cloud markt.

Placeholder for Woman working in datacenterWoman working in datacenter
Introductie

Secure and connected


Al meer dan 20 jaar zorgen wij ervoor dat datacenters veilig en verbonden zijn. Onze deskundige engineers ontwerpen digitale infrastructuren en lossen complexe beveiligings- en netwerkproblemen op voor tier-1 cloudproviders, datacenters en hostingproviders.

Dit betekent dat je in goede handen bent wanneer je nadenkt over schaalvergroting, virtualisatie en andere ontwikkelingen in jouw vakgebied. Als je je afvraagt welke technische oplossing het beste bij jouw behoeften past, staan wij klaar om je te adviseren en de juiste leverancier voor je te selecteren met ons eco-systeem van strategische partners.

Sluit je aan bij leiders in de sector

Datacenters en leveranciers van clouddiensten die hun digitale infrastructuur aan ons toevertrouwen.
Equinix Logo
Interxion Logo
Digital Realty Logo
Google Logo
True Hosting Logo
Team Blue
Sector uitdagingen

Klinken deze je bekend in de oren?

Het navigeren door de complexiteit van netwerken en security in datacenters en de cloud stelt je voor talloze uitdagingen, van het garanderen van zichtbaarheid tot het aanpakken van dreigingen en compliance-eisen.

Aanpassen aan de eisen voor zichtbaarheid in de cloud

Voortdurend de zichtbaarheid in cloudomgevingen verbeteren om verborgen security dreigingen effectief te identificeren en te beperken.

Escalatie van datalekken aanpakken

Proactieve versterking van de verdediging tegen de toenemende en veranderende risico's van datalekken in een wereld waarin digitalisering voorop staat.

Compliance en gegevens-privacy

Zorgvuldig navigeren door het doolhof van regelgeving en compliance, en datamanagementstrategieën afstemmen op wereldwijde standaarden.

Netwerkontwerp en technologiekeuzes optimaliseren

Strategisch netwerkontwerpen en -technologieën selecteren en implementeren om te voldoen aan de dynamische eisen van moderne bedrijven.

Gebrek aan expertise in complexe architecturen

Actief zoeken naar en integreren van gespecialiseerde kennis om ingewikkelde IT-architecturen te beheren en te optimaliseren.

IT-beheerprocessen stroomlijnen

Managementmethoden innoveren om complexe activiteiten en processen in IT-omgevingen efficiënter te overzien.

TCO in evenwicht brengen met OPEX en CAPEX

Vakkundig beheren van financiële aspecten van IT-investeringen, gericht op het verlagen van de Total Cost of Ownership terwijl operationele en kapitaaluitgaven in balans worden gehouden.

Grootschalige IT-projecten succesvol uitvoeren

De uitdagingen van grootschalige en langlopende IT-projecten aanpakken met precisie en strategische vooruitziendheid voor aanhoudend succes.

Interconnectie tussen NorthC datacenters in het cloud ecosysteem

NorthC, een vooraanstaande speler op het gebied van regionale datacenters, colocatie en connectiviteitsdiensten, heeft tien datacenters in Nederland en twee in Duitsland. NorthC bedient uiteenlopende sectoren zoals het bedrijfsleven, de financiële sector, de overheid, IT-diensten, de gezondheidszorg en zowel kleine als grote ondernemingen en biedt connectiviteit op maat en hybride cloud-oplossingen.

In samenwerking met onze partner Nokia hebben we met succes een geïntegreerde IP/optische datacenter interconnectie oplossing geïmplementeerd voor de NorthC Region Connect Ring. Deze gezamenlijke inspanning heeft geleid tot een landelijk virtueel datacenternetwerk via robuuste glasvezelverbindingen, wat onze klanten aanzienlijke voordelen oplevert. De snelle Region Connect Ring zorgt voor een schaalbare en betrouwbare interconnectie tussen datacenters en cloudservices.

Placeholder for North C officeNorth C office
Case study
Aanbevolen oplossingen

Afgestemd op jouw behoeften

Onze kracht ligt in onze flexibiliteit en focus op het ontwikkelen van oplossingen op maat voor onze klanten. Ontdek op welke gebieden wij jouw IT-team kunnen ondersteunen.

 • Logo Interconnect

  "We kunnen nieuwe ideeën en innovaties bespreken met Nomios Nederland. Ze zijn altijd beschikbaar voor technische ondersteuning. Het kiezen van een leverancier als Nomios Nederland gaat niet alleen over een RFP-proces, het gaat over het krijgen van eerlijk advies en creatieve ideeën."

  Placeholder for Jeroen stevens portraitJeroen stevens portrait
  Jeroen Stevens
  CTO/ Founder
  Interconnect
 • Logo Post Luxembourg

  "Om een toekomstbestendige telco-cloud te creëren, heeft ons IT-team met de steun van Nomios Nederland een van de meest geavanceerde, operationeel efficiënte datacenter netwerken gebouwd."

  Placeholder for Akim ZiadiAkim Ziadi
  Akim Ziadi
  Head of ICT Infrastructure
  Post Luxembourg
 • Logo CM.com

  "Op basis van mijn ervaring zou ik mensen altijd adviseren om Nomios te bellen en te vragen of ze je kunnen helpen. Ze zullen je zeker naar het volgende niveau brengen."

  Placeholder for Jan SaanJan Saan
  Jan Saan
  CTO
  CM.com
 • Logo Hosting2Go

  "Nomios Nederland weet precies hoe ze het netwerk heel functioneel en praktisch kan houden in plaats van complex."

  Placeholder for Patrick van der Linden Hosting2GOPatrick van der Linden Hosting2GO
  Patrick van der Linden
  Algemeen Directeur
  Hosting2Go
Maak verbinding

Onze branche-experts helpen je graag op weg

Ons team in Zoeterwoude is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw netwerk- en beveiligingsuitdagingen te bespreken, vendoren te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Mohamed MassaMohamed Massa

Mohamed Massa

Senior Account Executive,
Nomios Nederland

Artikelen

Laatste nieuws en blog