BSkyB kiest voor Infradata en EfficientIP voor migratie van IPv4 naar IPv6

1 min. leestijd

Share

BSkyB, breedband aanbieder op de Engelse markt en dochteronderneming van Sky (ook bekend van Sky News, Sky Radio en Sky TV) heeft gekozen voor implementatie van Efficient IP door Infradata. Met IP Address Management (IPAM) van Efficient IP kan BSkyB haar bestaande IP adressen vanuit de centrale IP office in het Verenigd Koninkrijk op eenvoudige wijze controleren en registreren. Hierdoor is het verzekerd van de optimale inzet van IP-adressen en compliancy.

BSkyB koos voor een redundante uitvoering van Efficient IP. Efficient IP ondersteunt DNS- en DHCP-integratie, IPv6-migratie, automatische RIPE-updates, IP- en MAC-locators en rechtenstructuren . Efficient IP is bijzonder gebruiksvriendelijk ondanks de uitgebreide functionaliteiten. In plaats van Senior Network Engineers kunnen administratieve medewerkers alle IP-adressen met EfficientIP eenvoudig beheren waardoor de administratieve kosten aanzienlijk afnemen. Efficient IP staat beheerfouten niet toe, zodat de registratie van IP-adressen foutloos uitgevoerd wordt. Op deze manier voorkomt BSkyB IP-gerelateerde netwerkproblemen en is het zogenaamd “IPv6 ready”.

Infradata ondersteunt BSkyB door het leveren van professional services als ontwerp, projectplanning, migratieplanning en training. Tevens is Infradata verantwoordelijk voor de inrichting en het support na de implementatie.

“De regels omtrent het verkrijgen van IP-adressen worden vanwege het tekort aan IP- adressen steeds strenger. Het is daarom belangrijk deze adressen op de juiste manier te beheren en administreren. Efficient IP biedt hierbij uitkomst”, aldus Pieter Holst, Senior Sales Executive van Infradata. “We zijn blij met een klant als Sky en hopen door onze opgebouwde expertise met IPv6 een succesvol traject in te kunnen gaan.”

Voor meer informatie: Efficient IP en BSkyB

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates