Cisco

Cisco Catalyst switches krijgen Meraki cloud management

3 min. leestijd
Placeholder for Smiling female engineer whiteboardSmiling female engineer whiteboard
Cisco

Share

Cisco zet een belangrijke stap op weg naar het op de markt brengen van een volledig door de cloud beheerde bedrijfsnetwerkoplossing door zijn Catalyst switching en draadloze hardware te verbinden met het Meraki dashboard.

Ze bieden gebruikers van Catalyst switches drie stappen op weg naar de cloud:

  1. Cloud monitoring mogelijkheden voor geselecteerde Catalyst switches.
  2. In de cloud te beheren Wi-Fi 6E access points voor specifieke draadloze Catalyst apparaten.
  3. Volledig door de cloud te beheren toegangsnetwerken die Catalyst en Meraki combineren.

"Niet de route van elke klant naar de cloud zal hetzelfde zijn," zei Chris Stori, SVP en GM van Cisco Networking Experiences, voorafgaand aan het Cisco Live 2022 evenement van het bedrijf. Maar, "bijna alle klanten hebben de cloud op de een of andere manier al omarmd."

Stori kwam bij Cisco door de overname van Meraki, dat Cisco kocht als een manier om zijn WLAN en cloud networking business te verbeteren. Stori roemt Meraki als "een fantastisch voorbeeld" van de kracht van de cloud en "honderden en 1000-en van klanten die het nu gebruiken om hun netwerken te beheren."

Door dit cloud management naar Catalyst gebruikers te brengen, zegt Cisco dat het de efficiëntie van IT operaties zal verbeteren, infrastructuurkosten en complexiteit zal verminderen, en een soepelere overgang naar de cloud mogelijk zal maken, waarvan vooral degenen in een hybride cloud omgeving zullen profiteren.

Cisco's vaste enterprise access switches krijgen cloud-monitoring

Cisco lanceert de cloud monitoring dienst eerst met zijn vaste enterprise access switching platform, waaronder de 9200, 9300, en 9500 switch series. Vervolgens zal de onderneming deze mogelijkheid toevoegen aan zijn Catalyst modulaire switches, zoals de 9400 en 9600 series. Tenslotte zal eind volgend jaar monitoring voor Catalyst Access Points beschikbaar zijn via Cisco's DNA Center.

De dienst zal meer zichtbaarheid van een compleet hybride netwerk brengen in single pane of glass via de Meraki dashboard ervaring, waardoor het oplossen van problemen veel sneller gaat, beweert Stori.

"Nu zul je al die monitoring gegevens die je zichtbaarheid geven, die je waarschuwingsmogelijkheden geven, die je mogelijkheden geven om problemen op te lossen naar de Meraki cloud kunnen leiden, ongelooflijk belangrijk voor hybride klanten, of ook klanten die naar de cloud willen, maar er nog niet klaar voor zijn om nu van on-premise beheer af te stappen," verklaarde Stori.

Meraki management voor hybride cloud

Cisco verwacht dat het een meerjarig traject zal zijn om de hele lijst Catalyst 9000 switching lijnen in de Meraki cloud te brengen. Het begon met de Catalyst 9300 serie en zal daarna overgaan naar de 9200 en 9500 series.

Het brengt consistente werkwijzen voor netwerkbeheer met wereldwijde schaal en plug-and-play operations, beweert het bedrijf. Catalyst gebruikers die een Cisco DNA Center licentie hebben, kunnen de cloud-management dienst gratis krijgen.

"Wat we in vroege praktijktesten uitbrengen, is de mogelijkheid om het bestaande apparaat dat je hebt mee te nemen en naar de cloud te migreren, zodat je geen nieuw stuk hardware hoeft te kopen, en als je een licentie hebt verhuizen we die licentie over," zei Stori.

Vóór de lancering van deze dienst werden Cisco Catalyst switches beheerd via de command-line interface (CLI) of via het DNA Center, die beide on-premise worden ingezet. Klanten die ervoor kiezen belangrijke toepassingen on-premise te houden, kunnen het DNA Center gebruiken op fysieke, on-premise appliances of de nieuw gelanceerde virtuele appliance mogelijkheid gebruiken voor virtuele machine (VM) instances in privé datacenters of cloud platforms zoals Amazon Web Services (AWS).

"Het maakt het eenvoudiger voor je IT personeel. In plaats van je zorgen te moeten maken over het uitvallen van de harde schijf, heb je die flexibiliteit en het maakt het gewoon gemakkelijker, vooral voor misschien een afgelegen site om een virtueel toestel te kunnen laten inzetten," zei Stori.

Voor volledig beheerde Meraki cloud klanten zullen ze via de cloud-management dienst gebruik kunnen maken van core catalyst networking in hun Meraki cloud.

"Meraki klanten gaan nu ook de voordelen zien van die Catalyst 9K switching lijn als we die de komende jaren binnenhalen. Want nu ga je dezelfde dingen kunnen doen, je kunt nu de mogelijkheden van de 9300 aanboren en die in je netwerk kunnen gebruiken en veilige tagging doen en adaptief beleid voeren," voegde hij eraan toe.

Nomios en Cisco partnerschap

Nomios is een Cisco Gold partner met verschillende geavanceerde specialiteiten. Onder onze medewerkers bevinden zich dan ook meerdere engineers die door Cisco zijn gecertificeerd als technisch experts op het gebied van hun oplossingen. Dit betekent dat je kunt rekenen op de technische knowhow en praktische ervaring van Nomios bij het nauwgezet evalueren van de technische vereisten en het ontwerpen, implementeren en beheren van jouw Cisco-oplossing.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man
Artikelen

Meer updates