F5 Networks

F5 Networks neemt Nginx over

1 min. leestijd
F5

Share

F5 Networks heeft aangekondigd dat het Nginx heeft overgenomen. F5 Networks betaalt 670 miljoen dollar voor Nginx. Na afronding van de overname behoudt F5 Networks het merk NGINX.

Hoogtepunten overname NGINX door F5 Networks

  • F5 Networks kondigt de acquisitie aan van NGINX, een open source application delivery aanbieder.
  • De strategische acquisitie is er op gericht om langetermijnopbrengsten en winst per aandeel te verzekeren.
  • F5 en NGINX zullen samen multi-cloud applicatie services in alle omgevingen mogelijk maken. Zo wordt gebruiksgemak en flexibiliteit geboden die ontwikkelaars nodig hebben, terwijl ze ook de schaal, veiligheid en betrouwbaarheid leveren die operatorteams van teams vereisen.
  • F5 zet zich ervoor in meer te investeren in het NGINX open-sourceproject om de wijdverbreide gebruikersgemeenschappen van NGINX te versterken.
  • F5 zal het merk behouden met de huidige NGINX CEO, Gus Robertson, en oprichters, Igor Sysoev en Maxim Konovalov, die toetreden tot F5 om NGINX te blijven leiden.

NGINX load balancing versnelt F5's time-to-market van applicatieservices

F5 zal het huidige aanbod van NGINX verbeteren met de F5 beveiligingsoplossingen. De cloud-native innovaties worden geïntegreerd met de NGINX software load balancing-technologie, waardoor F5's time-to-market van applicatieservices voor moderne, containerized applicaties worden versneld. F5 maakt ook gebruik van zijn wereldwijde verkoopteam, kanaalinfrastructuur en partnerecosysteem om de verkoopmogelijkheden van NGINX aan de onderneming te vergroten.

Na afronding van de overname behoudt F5 het merk NGINX. Gus Robertson zal, samen met de NGINX-oprichters Igor Sysoev en Maxim Konovalov, zich aansluiten bij F5 en NGINX blijven leiden. Robertson zal toetreden tot het senior managementteam van F5, rapporterend aan François Locoh-Donou. F5 zal de activiteiten van NGINX in San Francisco, Californië en andere locaties wereldwijd handhaven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates