GamePoint kiest voor Infradata om de load balancing-oplossing te implementeren in het nieuwe datacenter

1 min. leestijd

Share

GamePoint, de drijvende kracht achter www.spelpunt.nl , heeft voor de netwerk infrastructuur voor hun nieuwe datacenter in Amsterdam gekozen voor een samenwerking met Infradata. In het nieuwe datacenter is met betrekking tot Load Balancing gekozen voor verscheidene Brocade (voorheen Foundry) ServerIron load balancers.

Wereldwijd zijn er honderden miljoenen mensen die op regelmatige basis een on-line game spelen. Verschillende Nederlandse bedrijven hebben een leidende rol op het gebied van gaming. Het Haagse GamePoint is de grootste online casual games community voor het spelen van multi-player games in Nederland. Uniek is dat alle spellen op Spelpunt.nl met én tegen elkaar gespeeld worden, waardoor een hechte community is ontstaan. Maandelijks bezoeken meer dan 350.000 unieke bezoekers de site en zij spelen gemiddeld 120 minuten per sessie. GamePoint timmert momenteel erg hard aan de weg en is onlangs eenzelfde site in België en Duitsland gestart. Binnenkort zulllen ook Noorwegen en Zweden aan de beurt zijn.

Voor online gaming is het van het grootste belang dat een site te allen tijde toegankelijk is en een optimale performance biedt voor bezoekers. Hiervoor zet GamePoint load balancers in zodat de site optimaal kan functioneren voor iedere gamer.

“Wij zijn zeer blij om GamePoint als klant te mogen verwelkomen”; aldus Leon de Keijzer, Managing Director van Infradata. “Online gaming is een segment waarin nog altijd veel groei zit en is daarom voor ons een interessante markt. Het optekenen van GamePoint als leidende online game community is voor Infradata dan ook een goede stap in de juiste richting om deze groeimarkt verder te verkennen”.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates