IK investeert in Infradata, nieuwe CEO Nino Tomovski

1 min. leestijd

Share

IK Investment Partners ("IK"), een toonaangevende pan-Europese private equity-onderneming, is verheugd aan te kondigen dat het IK VIII-fonds een meerderheidsbelang heeft verworven in Infradata Group ("Infradata") van Waterland Private Equity Fund V ("Waterland"). Infradata is een toonaangevende leverancier van cyber security- en veilige netwerkoplossingen in heel Europa.

Infradata is in 2004 in Nederland opgericht, waar het hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. Het bedrijf is ook aanwezig in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk (Nomios), België, Polen en de Verenigde Staten, met ambitieuze uitbreidingsplannen. Het bedrijf biedt cyber security- en veilige netwerkoplossingen, van ontwerp en levering tot support en managed services. Infradata ondersteunt vele grote internationale organisaties met hoge beveiligings- en datavereisten in de industriële, financiële, telecommunicatie en e-commerce sectoren.

Als onderdeel van de transactie zal de oprichter en CEO van Infradata, Leon de Keijzer, overgaan naar de raad van bestuur. Nino Tomovski, momenteel Vice President International, wordt per 1 januari 2019 benoemd tot CEO van Infradata. Leon de Keijzer, oprichter van Infradata: "Ik ben trots om Infradata sinds het begin en tijdens de transformatieperiode te hebben geleid van een lokale speler in Nederland tot een Europese sectorleider. Gezien het feit dat IK onze sector begrijpt in combinatie met hun uitgebreide geschiedenis van het opbouwen en laten groeien van Europese bedrijven, zijn we erg blij met hen als nieuwe aandeelhouder. "

"Ik ben zeer verheugd de rol van CEO over te nemen en samen te werken met IK om de grootste en meest vertrouwde cyber security-speler in Europa te bouwen." - Nino Tomovski, inkomende CEO van Infradata

Wouter Roduner, Partner bij Waterland: "We zijn erg trots dat we Infradata hebben ondersteund in de tweede fase van de Europese expansie van 3 naar 7 landen, waardoor de bedrijfsomvang meer dan verdrievoudigde. We wensen Nino, Leon, IK en het gehele Infradata-team veel succes bij het voortzetten van dit succesvolle groeitraject. "

Norman Bremer, Partner bij IK Investment Partners: "Onze beslissing om Infradata te ondersteunen, werd aangedreven door twee prominente megatrends, namelijk de toename van cyber security dreigingen in de afgelopen jaren en stijgende dataconsumptie. We zijn verheugd om een ​​managementteam te ondersteunen dat een fantastische staat van dienst heeft en een zeer innovatief service aanbod. We zijn vooral onder de indruk van de internationale footprint van het bedrijf en de uitstekende mensen. We kijken er naar uit om de capaciteiten van Infradata uit te breiden, zowel via organische groei als door acquisitie, en het uit te bouwen tot een echte Europese leider. "

Transaction is subject to customary regulatory approvals.

Over Infradata

Infradata werd in 2004 opgericht door Leon de Keijzer en is een toonaangevend pan-Europees leverancier van oplossingen voor beveiligde netwerken en cyber security. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leiden.

Over IK Investment Partners

IK Investment Partners ("IK") is een pan-Europese private equity-onderneming gericht op investeringen in de Scandinavische landen, DACH-regio, Frankrijk en de Benelux. Sinds 1989 heeft IK meer dan € 9,5 miljard aan kapitaal opgehaald en geïnvesteerd in meer dan 116 Europese bedrijven. IK-fondsen ondersteunen bedrijven met een sterk onderliggende potentie, en werken samen met managementteams en investeerders om robuuste, goed gepositioneerde bedrijven met uitstekende langetermijnvooruitzichten te creëren. Ga voor meer informatie naar www.ikinvest.com.

Over Waterland

Private Equity Waterland is een onafhankelijke private equity investeringsgroep die optreedt als een actieve aandeelhouder in haar portefeuillebedrijven en speelt een sleutelrol in hun strategische en operationele ontwikkeling, groei en prestaties. Waterland heeft kantoren in België (Antwerpen), Nederland (Bussum), UK (Manchester), Duitsland (München en Hamburg), Denemarken (Kopenhagen), Zwitserland (Zürich) en Polen (Warschau) en beheert momenteel € 6 miljard aan investeringsverplichtingen . Tot op heden heeft Waterland investeringen gedaan in meer dan 470 bedrijven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates