Bedrijfsupdate Persbericht

IK Partners start exclusieve onderhandelingen over de verkoop van Nomios aan Keensight Capital

5 min. leestijd
Placeholder for Keensight Capital 2Keensight Capital 2

Share

Parijs, 27 juni 2023 - IK Partners ("IK") heeft bekendgemaakt dat IK VIII Fund exclusieve onderhandelingen is aangegaan om Nomios ("het bedrijf"), een Europese expert in cybersecurity en beveiligde netwerkdiensten, te verkopen aan Keensight Capital ("Keensight"), een van de toonaangevende private equity-managers die zich toelegt op pan-Europese Growth Buyout-investeringen1. De financiële voorwaarden van de voorgenomen transactie (die onderhevig is aan consultatie van de relevante werknemersvertegenwoordigingen en andere gebruikelijke meldingen) worden niet bekendgemaakt.

Nomios is met meer dan 20 kantoren aanwezig in heel Europa, genereert meer dan € 400 miljoen aan omzet, gekoppeld aan een gezonde winstgevendheid en heeft meer dan 600 werknemers, waarvan een groot deel gecertificeerde ingenieurs zijn. Het bedrijf is gespecialiseerd in het helpen van klanten bij het beveiligen van hun steeds complexere digitale omgeving. Ze biedt een end-to-end aanbod, waaronder Nomios Support; producten en licenties van hoogwaardige leveranciers; professional services; en managed services, waaronder ook diensten geleverd door Nomios' security operating centers ("SOC's").

Sinds IK Partners het bedrijf in januari 2019 heeft overgenomen, heeft Nomios een verdere transitie doorgemaakt waardoor het een vooraanstaande speler op het gebied van cybersecurity in Europa is geworden. Het bedrijf heeft met succesop alle gebieden waarin zij diensten verleent haar omzet door organische groei vergroot. Onder leiding van CEO Sébastien Kher heeft Nomios geprofiteerd van een bewezen track-record op het gebied van klantloyaliteit, het behouden en behalen van hoge leveranciersaccreditaties en een sterke werknemersloyaliteit. Bovendien heeft Nomios verschillende nieuwe strategische initiatieven gelanceerd, waaronder de succesvolle onthulling van verschillende SOC's in de belangrijkste markten. Daarnaast is de aanwezigheid in Europa vergroot door twee overnames in Polen en Italië.

Sébastien Kher, CEO van Nomios, zegt:

We zijn dankbaar voor de steun die IK het bedrijf sinds 2019 heeft geboden. Met de hulp van IK hebben we Nomios aanzienlijk kunnen laten groeien door middel van de ontwikkeling van nieuwe diensten en een bredere geografische voetafdruk. We zijn verheugd over de mogelijkheid een nieuw partnerschap aan te gaan met Keensight en te profiteren van hun aanzienlijke ervaring in - en expertise op - de markten waarin Nomios actief is, om onze sterke organische groei voort te zetten en onze voetafdruk in Europa door verdere overnames te vergroten.

Remko Hilhorst, Managing Partner at IK and Advisor van het IK VIII Fund, zegt:

We zijn trots op alles wat we hebben bereikt in de samenwerking met het managementteam van Nomios. We hebben het bedrijf neergezet als een van de duidelijke leiders in de Europese cyberbeveiligingsmarkt, en positioneren het als een schaalbare aanbieder van steeds terugkerende diensten aan een loyaal klantenbestand. De kwaliteit van het hele Nomios-team heeft ons in staat gesteld om het bedrijf jaar na jaar sterk te laten groeien. We zijn ervan overtuigd dat de voorgenomen transactie zal zorgen voor blijvend succes van het team en wensen hen en Keensight veel succes in de toekomst.

Philippe Crochet, Managing Partner van Keensight Capital, voegt toe:

We zijn erg enthousiast over het vooruitzicht aan deze reis te beginnen met het management van Nomios, een leider op het gebied van cybersecurity met erkende expertise en een unieke aanwezigheid door heel Europa. We zijn enorm onder de indruk van het werk dat ze hebben gedaan en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken in een ambitieuze nieuwe groeifase.

Naast hetgeen in dit bericht is uiteengezet, is de ondertekening en afronding van de transactie onderworpen aan voorafgaande consultatie van de relevante werknemersvertegenwoordigers, evenals aan verdere wettelijke en reglementaire meldingen en goedkeuringen.

Over IK Partners

IK Partners (“IK”) is een Europese private equity firm die zich richt op investeringen in de Benelux, de DACH landen, Frankrijk, Scandinavië en het VK. Sinds 1989 heeft IK meer dan € 14 miljard aan kapitaal opgehaald en geïnvesteerd in meer dan 170 Europese bedrijven. IK ondersteunt bedrijven met een sterk onderliggend potentieel en werkt samen met managementteams en investeerders om robuuste, goed gepositioneerde bedrijven met uitstekende lange termijn vooruitzichten te creëren. Zie voor meer informatie: www.ikpartners.com.

Over Nomios

Nomios is een toonaangevende Europese leverancier van cyberbeveiliging en veilige netwerkoplossingen en -diensten en heeft een brede klantenbasis in sterk gediversifieerde sectoren. Nomios is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 20 kantoren in zeven Europese landen en eigen professional services, managed services, support en SOC-aanbod continu uitgebreid. Zie voor meer informatie: www.nomios.com.

Over Keensight Capital

Keensight Capital, één van de toonaangevende Europese Growth Buyout investeerders, zet zich in om ondernemers te ondersteunen bij het implementeren van hun groeistrategieën. Al 20 jaar lang maakt het team van Keensight Capital gebruik van hun kennis van investeringen in winstgevende bedrijven met een hoog groeipotentieel met als doel hier voor de lange termijn in te investeren. Het richt zich op bedrijven met een omzet tussen € 10 miljoen en € 400 miljoen. Op basis van de expertise in de sectoren Technologie en Gezondheidszorg identificeert Keensight de beste investeringskansen in Europa en werkt nauw samen met managementteams om hun strategische visie te ontwikkelen en te verwezenlijken. In de laatste vijf jaren werd Keensight Capital elk jaar bekroond met de Gold Award voor "Best European Growth Private Equity Fund" door de Private Equity Exchange & Awards. Zie voor meer informatie: www.keensightcapital.com.

Neem voor verdere vragen contact op:

IK Partners

Nomios

Keensight Capital

H/Advisors van Keensight Capital

1. Growth Buyout: investering in winstgevende privébedrijven die een sterke groei doormaken, in minderheids- of meerderheidsposities, met of zonder hefboomwerking, met een flexibele aanpak op maat van de individuele ondernemers, om organische groeiprojecten, acquisitiestrategieën of historische aandeelhouders te financieren met liquiditeit.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates