Infradata installeert SBC-technologie in VoIP-netwerk Massxess

1 min. leestijd

Share

Netwerk-integrator Infradata is door Massxess, specialist in bereikbaarheidsoplossingen, ingeschakeld voor het beveiligen en optimaliseren van zijn VoIP-netwerk. Infradata installeert daartoe Session Border Controllers (SBC’s) van het Amerikaanse Acme Packet. Met deze SBC’s kan Massxess het intensieve klantverkeer via telefoon en e-mail/chat optimaal routeren. Daarnaast zorgen de controllers voor maximale beveiliging tegen aanvallen of inbreuken op het IP-netwerk.

Massxess is een succesvolle speler op het gebied van klantcontactoplossingen in Nederland. Meer dan vijfhonderd nationale en internationale organisaties werken met Massxess samen om hun bereikbaarheid te verbeteren. Voor deze organisaties handelt Massxess meer dan tachtig miljoen klantcontacten per jaar af.

Voor zijn dienstverlening beschikt Massxess over een geavanceerd serviceplatform dat volledig is gebaseerd op IP-technologie. Met dit zogenaamde IP Communication Contact Center (IP CCC) biedt Massxess verschillende vooruitstrevende diensten op het gebied van geconvergeerde data- en spraakcommunicatie. Om klanten te blijven voorzien van maximale uptime en service, werkt Massxess continu aan het uitbreiden van dit netwerk. Door het installeren van de SBC’s van Acme Packet is het mogelijk om hoogvolume-dataverkeer optimaal te ondersteunen. Verder voorzien de SBC’s in ondersteuning van IPv6 en spelen ze een cruciale rol bij het beveiligen van voiceapplicaties. Netwerken met hoogvolume-dataverkeer als dat van Massxess zijn in beginsel gevoelig voor aanvallen of misbruik van buiten. Met een SBC wordt alle verkeer gecontroleerd en maken aanvallen en virussen geen kans.

Bob van Dam, Commercieel Directeur van Massxess: “Door het installeren van nieuwe SBC’s in ons communicatieplatform versterken we onze positie als aanbieder van geavanceerde contactcenterdiensten die nauw aansluiten bij de eisen en wensen van onze klanten. Wij blijven investeren in ons netwerk, dat een solide basis is voor een brede variëteit van klantcontactdiensten.”

“IP-technologie vormt de basis van alle volgende-generatie netwerken. Wij hebben veel expertise op dit gebied opgebouwd en zijn dan ook enthousiast over de keus van Massxess voor onze dienstverlening in combinatie met de producten van Acme Packet”, zegt Leon de Keijzer, Managing Director van Infradata. “Met de SBC’s van Acme Packet zet Massxess een volgende stap in het creëren van een state-of-the-art platform waarmee het zijn klanten optimaal kan bedienen.”

Voor meer informatie: Massxess en Acme Packet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates