Infradata levert bijdrage aan de start van de Caribische Internet Exchange (CAR-IX)

1 min. leestijd

Share

De Caribische Internet Exchange (CAR-IX) is maandag 23 maart officieel van start gegaan. Aan dit initiatief voor een internetknooppunt werken alle lokale providers mee. CAR-IX is tot stand gekomen in samenwerking met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX); het grootste internetknooppunt ter wereld. Infradata leverde voor dit project routers van Juniper aan voor extra connectiviteit.

De hardware van het knooppunt is ondergebracht in een datacenter op het e-commerce park te Vredenberg bij Willemstad. Er wordt gestart met de 6 grote lokale partijen (UTS, Telbo, Scarlet, EOCG, Smitcoms, Digicel) waarvan er inmiddels vier zijn aangesloten.

Lokale en internationale internetbedrijven kunnen flink besparen door op Curaçao te 'peeren'. Voorheen was het dichtstbijzijnde knooppunt in Miami. De CAR-IX is feitelijk een kopie van de AMS-IX zelf: netwerkneutraal, onafhankelijk en non-profit.

“Dit is een van de vele projecten die Infradata internationaal uitvoert. Onze relaties waarderen de hoogwaardige kennis en snelle, flexibele inzet. Daarmee kunnen wij ze ondersteunen; ook buiten de Benelux en het Verenigd Koninkrijk!”: aldus Leon de Keijzer, Managing Director van Infradata. “Als het om network integration gaat weten de internationaal opererende Service Providers ons inmiddels goed te vinden.”

Voor meer informatie: AMS-IX

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates