Interconnect kiest Infradata als netwerkleverancier

1 min. leestijd

Share

Zakelijke Internet Service Provider Interconnect opent een nieuw datacenter in Eindhoven. De internet provider uit ’s-Hertogenbosch biedt zijn klanten met een tweede locatie in Eindhoven een nog betere redundantie. Het datacenter wordt aankomende week in gebruik genomen. Network integrator Infradata heeft als vaste netwerkpartner van Interconnect de routing, switching en network security infrastructuur op basis van Juniper Networks technologie geleverd.

De strategische keuze van Interconnect voor een extra datacenter komt voort uit de ontwikkeling dat steeds meer organisaties bedrijfskritische applicaties extern plaatsen. Redenen om deze applicaties extern te plaatsen zijn kostenreductie en efficiency. Interconnect speelt op deze ontwikkeling in door meer zekerheid in de vorm van geografische redundantie via een extra locatie te bieden aan zijn klanten.

Eenvoudig beheer
Om de kwalitatieve groei te realiseren heeft Interconnect op basis van eerdere ervaringen gekozen voor de oplossingen van Juniper Networks en de expertise en kennis van Infradata. De oplossingen van Juniper Networks bieden een hoogwaardige kwaliteit en leveren optimale stabiliteit. De keuze voor de netwerkinfrastructuur van Juniper Networks op het gebied van zowel routing, switching als security biedt het voordeel dat het nieuwe datacenter volledig is uitgerust met hetzelfde operationeel systeem JUNOS (‘All JUNOS’) wat het beheer vereenvoudigd. Infradata zal voor de levering en het support zorgdragen bij Interconnect.

Groei
“Door in te spelen op een veranderende markt die vraagt om een kwalitatief hoogwaardigere dienstverlening in de vorm van meerdere redundante locaties hebben wij de grondslag gelegd om de komende jaren door te groeien. Het bieden van effectiviteit en kostenreductie aan klanten en de beheersbaarheid voor ons, zorgen ervoor dat we zowel nu als in de toekomst een nadrukkelijke rol spelen op de zakelijke internet markt”, aldus Jeroen Stevens, CTO van Interconnect. “De keuze om het nieuwe datacenter in te richten met de oplossingen van Juniper Networks en de ondersteuning vanuit Infradata komt voort uit de reeds bestaande en succesvolle samenwerking”.

“Wij zien steeds vaker dat de ‘Infradata Datacenter Cloud Propositie’ die we een jaar geleden gelanceerd hebben tot uitvoering gebracht wordt door partijen die constant hoogwaardige kwaliteit nastreven”, aldus Pieter Vogelaar, Sales Director van Infradata. “Het is goed te constateren dat onze samenwerking met Interconnect ervoor gezorgd heeft dat we wederom geselecteerd zijn als netwerkleverancier in het nieuwe datacenter.”

Voor meer informatie: Interconnect en Juniper Networks.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates