Juniper Networks introduceert eerste 'white label' switch

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks introduceert de OCX1100. De eerste switch die Open Compute Project (OCP) hardware design combineert met het carrier-class netwerk besturingssysteem JUNOS. De innovatieve switch biedt klanten de mogelijkheid datacenters met een open en kosteneffectief switching-platform in te richten.

Highlights Juniper Networks OCX1100

De Juniper Networks OCX1100 biedt cloud providers de software en open source netwerk hardware die gemakkelijk is te implementeren, te integreren en te ondersteunen.

OCX1100 draait op een geoptimaliseerde versie van JUNOS, gebaseerd op Linux, welke de features levert die nodig zijn voor Layer3. Daarnaast omvat de OCX1100 een reeks open software-interfaces en automatisering mogelijkheden:

  • Open, op standaard-based programmatische interfaces, waaronder Python, waarin aangepaste scripts en applicaties het mogelijk maken om te communiceren met Junos.
  • Ondersteuning voor de initiele installatie van tools in Junos, met inbegrip van Puppet en Chef, die programmering en provisioning automatiseert.
  • Real time programmering van Junos software development kits (SDK).
  • Open Network Install Environment (ONIE) dat het uitsplitsen en laden van third-party besturingssystemen mogelijk maakt, wat vendor lock-in voorkomt.

Juniper Networks werkt voor de ontwikkeling van de OCX1100 samen met Alpha Networks, de oorspronkelijke fabrikant van het apparaat, voor het hardware-ontwerp, dat bij het OCP is ingediend ter beoordeling. Definitieve goedkeuring wordt verwacht rond de tijd dat de switch beschikbaar is voor verkoop.

Open Compute Project (OCP)

Het Open Compute Project (OCP) werd ontwikkeld om de meest efficiënte datacenter-infrastructuur met de grootste operationele kostenbesparingen te bouwen. Het OCP gelooft in het openlijk delen van ideeën, specificaties en andere intellectuele eigendomsrechten om innovatie te maximaliseren en de operationele complexiteit te beperken.

Netwerk cloud en Cloudproviders

Cloudproviders zoals hosting bedrijven, zijn op zoek naar manieren om hun datacenter netwerken zo in te richten dat duizenden servers automatisch geprivisioned kunnen worden. De grootste cloud providers lossen deze behoefte op door zelf oplossingen te bouwen of door het aanschaffen van white box switches. Voor veel organisaties is het ontwikkelen, installeren en ondersteunen van oplossingen op maat een grotere uitdaging. Het combineren van JUNOS met OCP hardware levert een unieke oplossing die de last van de ondersteuning, installatie en het onderhoud niet langer bij de cloud providers legt, terwijl het open source hardware-ontwerp wel waargemaakt kan worden.

De OCX1100 biedt het voordeel van het technische kennisniveau en de support van Juniper Networks voor het verlagen van de risico's en het vergroten van de betrouwbaarheid voor de klanten.

OCX1100 eerste kwartaal beschikbaar

De Juniper Networks OCX1100 zal beschikbaar zijn in de loop van het eerste kwartaal van 2015.

"Met de introductie van de OCX1100 toont Juniper Networks aan dat het opkomende cloud-technologieën omarmt, en de sector vooruit te helpt door het verstrekken van haalbare opties om kosteneffectieve en betrouwbare datacentra te creëren. Wij blijven ons inzetten voor innovatie en het bouwen van open oplossingen die onze klanten voorzien van de technologie die ze vandaag en in de toekomst nodig hebben." - Mike Marcellin, senior vice president, strategie en marketing, Juniper Networks

"De opkomst van de cloud en grote datacenters biedt een kans om business modellen fundamenteel te veranderen, het stelt organisaties in staat zelf kosten effectieve datacenters te bouwen. Onze partner, Juniper Networks, heeft eerder bewezen innovatieve technologieën en oplossingen te kunnen leveren, dus ik ben helemaal niet verbaasd om te zien dat ze zich vernieuwen en onderscheiden. Juniper Networks onderscheidt de 'traditionele' datacenter switch en is de eerste grote netwerk provider die een switch op basis van Open Compute Project richtlijnen levert. " - Martin Casado, senior vice president en general manager, netwerk en beveiliging Business Unit, VMware.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates