Juniper lanceert nieuw totaalaanbod voor transformeren datacenters naar het nieuwe netwerk

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks lanceert nieuwe software, diensten, systemen en partnerships waarmee organisaties de kosten en complexiteit van hun datacenters drastisch kunnen reduceren. Tegelijkertijd verbeteren de prestaties van applicaties en bedrijfsprocessen. Het ‘nieuwe netwerk’ voor datacenters is gebaseerd op innovaties op het gebied van automatisering, virtualisatie en netwerk-fabrics. Gezamenlijk zorgen deze vernieuwingen ervoor dat de implementatietijd van oplossingen tot de helft terug te dringen is en de operationele uitgaven tot 35 procent gereduceerd kunnen worden. Juniper lanceert tevens nieuwe routers tot vijf tot achter keer beter prestaties leveren.

Met deze vernieuwingen maakt Juniper Networks de oude aanpak overbodig van het toevoegen van steeds meer hardware om prestaties te verbeteren. Deze aanpak leidt tot meer kosten en complexiteit in het datacenter. Tot nu toe ging het verlagen van kosten ten koste van snelheid, schaalbaarheid en andere prestatie-eisen. Juniper creëert nu een alternatief voor klanten, dat geen concessies doet aan kosten en prestaties en geschikt is voor cloud-architecturen.

De kernprincipes van de nieuwe mogelijkheden die Juniper lanceert, zijn het vereenvoudigen, automatiseren en beveiligen van bedrijfs- en datacenternetwerken. Dat genereert een sterke basis voor het creëren en beheren van cloud-diensten.

  • Vereenvoudigen: de nieuwe ‘3-2-1’-datacenterarchitectuur van Juniper zorgt voor vereenvoudiging van legacy-datacenternetwerken. Juniper biedt hiertoe de baanbrekende Virtual Chassis Fabric-technologie. Deze maakt het mogelijk om van drie naar twee lagen te gaan in het netwerk. Volgende stap is het overgaan naar één laag met behulp van de Project Stratus-fabric van Juniper. Juniper stimuleert de vereenvoudiging ook met zijn Junos-besturingssysteem en flexibele softwareplatforms Junos Space en Junos Pulse. Juniper lanceert op basis van deze software en architectuur nieuwe 10 Gigabit Ethernet-switches en routers die significant betere netwerkprestaties opleveren. Ook biedt Juniper een datacenter-road-map voor het convergeren van netwerken

  • Automatiseren: Junos Space biedt een hoogwaardig netwerkapplicatieplatform voor het automatisch beheren en ondersteunen van datacenternetwerken. Dat zorgt voor een kostenreductie van de bedrijfsvoering en een sterk verbeterde gebruikerservaring. Juniper introduceert vier nieuwe softwareapplicaties op basis van Junos Space: Virtual Control-software voor het beheren van fysieke en virtuele systemen vanuit een gemeenschappelijk orkestratieplatform; Ethernet Design-software en Security Design-software voor snelle configuratie en inzet van datacenternetwerken en beveiligingspolicies; Service Now with Service Insight, dat zorgt voor snelle en proactieve detectie en diagnose, en het oplossen van netwerkproblemen. Om Virtual Control mogelijk te maken, werkt Juniper samen met VMware. Juniper gebruikt de open API’s van VMware voor naadloze orkestratie van fysieke en virtuele netwerkelementen.

  • Beveiliging: de hoogwaardige netwerkbeveiligingsmogelijkheden van Juniper helpen IT-afdelingen bij het inspelen op veranderend gebruikersgedrag en wisselende datastromen in het datacenter. Deze ontwikkelingen zijn deels het gevolg van virtualisatie, Web 2.0 en de inzet van cloud-diensten. Juniper biedt een dynamisch beveiligingsmodel met de Juniper SRX Series Services Gateway. Deze is uitgerust met nieuwe AppTrack-software die zorgt voor maximaal inzicht in applicaties en gebruikers. Daardoor zijn datastromen beter te volgen en bottlenecks te traceren. Daarnaast stellen Junos Pulse en Junos Space (inclusief Security Design) IT-afdelingen in staat om identiteiten, applicaties en policies overal binnen het datacenter dynamisch te beheren. IBM is gestart met het leveren van OEM-versies van de SRX Series. IBM-klanten beschikken daardoor over de snelste firewall ter wereld voor hun geïntegreerde datacenteroplossingen.

Naast de nieuwe software, systemen en partners lanceert Juniper een nieuw CarePlus -servicesportfolio voor bedrijfskritisch support aan klanten. Het portfolio is ontwikkeld om risico’s terug te dringen door het beschermen van investeringen. Dat gebeurt door het verhogen van de betrouwbaarheid en operationele efficiency en het verlagen van de operationele uitgaven. Juniper Care Plus houdt het netwerk in topconditie door hoogwaardige support, proactieve tools en gepersonaliseerde diensten waaronder opleidings- en consultingdiensten. Juniper Care Plus is beschikbaar via Juniper en zijn partners, inclusief IBM dat wereldwijde support biedt.

“Het is tijd voor een fundamentele wijziging in het datacenter. Het netwerk moet opener worden, zodat het beheer makkelijk is en gebruikers de juiste ervaring krijgen zonder hogere kosten”, zegt Kevin Johnson, CEO van Juniper Networks. “De traditionele benadering van het toevoegen van hardware en steeds meer lagen is gunstig voor legacy-leveranciers. Voor klanten leidt dit tot meer kosten en complexiteit. Onze benadering is anders en wordt gesteund door eigen innovaties en die van partners. Al die innovaties zijn gericht op het elimineren van lagen die kosten en complexiteit met zich mee brengen. Zij zorgen tegelijkertijd voor betere prestaties van applicaties en bedrijfsprocessen.”

“Bedrijven moeten verder kijken dan de traditionele meerlaagse, complexe en inflexibele netwerken voor het ondersteunen van hun wereldwijde, gevirtualiseerde en gedistribueerde en toekomstige cloudcomputing-momgevingen”, zegt Andreas M. Antonopoulos, senior vicepresident and founding partner van Nemertes Research. “Het netwerk moet dynamischer, flexibeler en meer geautomatiseerd worden zonder concessies aan prestaties.”

Voor meer informatie: Juniper Networks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates