Juniper Networks introduceert de EX4600 switch

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Met de nieuwe EX 4600 switching serie speelt Juniper Networks in op de groeiende vraag naar optimale beschikbaarheid van cloud services en applicaties binnen mission critical datacenter networks (bedrijfslocaties).

De EX4600 productlijn is gebaseerd op hoogwaardige Juniper Networks technologie en de belangrijke ontwerpprincipes van haar Open Converged Framework (OCF). De OCF bevat een reeks open, snelle, schaalbare switches met een klein en flexibel formaat. EX 4600 switches ondersteunen diensten die veel bandbreedte vragen, zoals unified communications en collaboration tools. Daarnaast faciliteert de EX4600 series de toegang tot cloud-applicaties op binnen het mission critical datacenter en op devices, zoals smartphones en tablets.

Highlights

De Juniper EX 4600 switches bieden hoog beschikbare, eenvoudige en schaalbare 10/40GbE connectiviteit binnen een compact en energiezuinig platform. Ze zijn daardoor bij uitstek geschikt voor zakelijke netwerken. Hieronder de belangrijkste voordelen van de Juniper EX4600 op een rijtje:

  • Eenvoudig beheer en lagere OPEX: de EX4600 Serie ondersteunt de Virtual Chassis technologie van Juniper Networks. Hiermee kunnen tot maximaal 10 connected switches acteren als één logische switch met een IP-adres. De Junos Space Network Director zorgt er tegelijk voor dat de complete bedrijfsomgeving en het datacenter netwerk kunnen worden beheerd via een unified interface in één scherm.
  • Schaalbare en flexibele inzet: dankzij de compacte 1 RU formfactor en het complete aanbod aan switch features kan de EX4600 vrijwel overal eenvoudig worden ingezet. De capaciteit van de switch kan worden uitgebreid zonder het aantal apparaten in beheer te hoeven uitbreiden. Klanten hebben op deze manier extra capaciteit binnen handbereik en hoeven niet telkens opnieuw te investeren.
  • Uitgebreide softwaremogelijkheden: de EX4600 voorziet in uitgebreide Layer 2 en Layer 3-features en biedt In-Service Software Update-mogelijkheden (ISSU) voor bedrijfslocaties en 40G-poorten met een virtual chassis optie om eenvoudig nieuwe applicaties en services beschikbaar te maken.
  • Hoge beschikbaarheid: De EX4600 bevat een aantal features om een continue beschikbaarheid van de systemen te garanderen, waaronder actieve en backup routing engines, failover, ISSU-mogelijkheden en quality of service (QoS) om tijdkritische data te prioriseren.
  • Automatische provisioning: Klanten kunnen bij de uitrol tijd en geld besparen door gebruik te maken van functies voor netwerk-automatisering en een aantal plug-and-play tools. Hierbij valt te denken aan zero-touch provisioning, operations en events scripts, automatische rollback en Python-scripting, en integratie met OpenStack en Chef.
  • Diepgaande analyses voor betere inzichten: de EX4600 biedt monitoring en rapportage voor het gebruik van dynamische buffering. Op basis hiervan kunnen netwerkbeheerders de prestaties van de applicaties op niveau houden en goed geïnformeerd beslissingen nemen op het gebied van netwerkontwerp. Zo kunnen bijvoorbeeld potentiële hotspots voorkomen worden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates