Juniper Networks Mist AI

Juniper Networks neemt Mist over om ‘AI for IT’ te brengen

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Er is een beweging gaande binnen de Enterprise IT. Gepaard met de verschuiving van puur service management (ITSM) naar strategische enabler, verandert het eigenlijke doel van IT. Waar het in het verleden over uptime ging binnen een grotendeels statische omgeving, gaat het nu over de gebruikerservaring, midden in een constant veranderend mozaïek van technologie. Wanneer de enige valuta die er toe doet tijd is, kan IT geen handmatig gemanipuleerde Rube Goldberg-machine zijn. De toekomst zal de voorkeur geven aan snel en het snelle vereist een eenvoudiger, door AI-gestuurde benadering van operaties.

We hebben de volgende grote stap aangekondigd die Juniper Networks neemt in het streven naar een eenvoudigere IT-ervaring. Met onze geplande overname van Mist Systems breiden we niet alleen ons bedrijfsportfolio uit naar de wireless arena, maar claimen wij ook AI-driven activiteiten in het tijdperk van multicloud.

Operations is inherent een end-to-end propositie. De gebruikerservaring is niet ingesloten. Het vereist dat alle elementen met elkaar samenwerken, van wireless access tot het wired LAN via het WAN, tot servers in het datacenter. Het kunnen leveren van het volledige productassortiment om deze omgeving volledig te dienen is dan ook zeer belangrijk. Met de toevoeging van het toonaangevende wireless portfolio van Mist Systems, worden wij een van de weinige technologie leveranciers die de end-to-end enterprise daadwerkelijk kunnen dienen.

Onze branche bevindt zich op een keerpunt. Dat wat ons tot nu toe goed heeft gediend kan ons daarentegen simpelweg niet brengen naar de plek waar we moeten zijn. We kunnen ons niet vastklampen aan het verleden terwijl we naar de toekomst staren. Multicloud en de ‘software-defined enterprise’ staan ​​voor de deur. AI voor IT staat voor de deur.

Wireless is de meest strategische plek om te beginnen wanneer we AI voor IT adopteren. Bedrijven beginnen nu al steeds vaker eerst draadloos te werken. Dat betekent dat Wi-Fi de entry point is voor het netwerk van vrijwel alles en iedereen. En of het nu gaat om een ​​persoon die toegang heeft tot een applicatie of een IoT-apparaat dat communiceert met andere apparaten; die connectiviteit alleen is niet voldoende om iets als succes te kunnen bestempelen. User experience is de nieuwe uptime en dat mag niet op enkel handmatige tussenkomst berusten.

Het is ook meer dan alleen wireless. AI-driven operations moeten zich over de gehele IT-stack uitstrekken om zijn volledige potentieel te bereiken.

Door Mist cloud-management te integreren met de geavanceerde AI-engine in de balans van de Juniper enterprise portfolio, maken wij onszelf klaar om de overgang naar de software-defined enterprise te blijven leiden.

Terwijl we ons op dit pad wagen, is het belangrijk op te merken dat Mist Juniper's principiële benadering van design deelt. Multicloud zal multi-leverancier zijn en de toewijding van Mist aan een open framework voor hun AI-driven wireless oplossing is daarbij van cruciaal belang. Dit betekent dat klanten van Juniper kunnen evolueren vanuit welke bestaande infrastructuur dan ook, waarbij gebruik gemaakt wordt van de elementen die logisch zijn voor de onderneming. En hoewel we over de beste componenten beschikken om zelfs de meest geavanceerde klanten te bedienen, zijn we er van overtuigd dat keuze en flexibiliteit ertoe doen.

De toevoeging van Mist aan het portfolio van Juniper zal klanten op talloze manieren ten goede komen:

  • Volledig end-to-end software-defined enterprise. Klanten die naar Juniper kijken voor het uitbreiden van hun campus-, filiaal- en SD-WAN-mogelijkheden met zowel wired en wireless, krijgen de volledige stack van Juniper wanneer gewenst. Ter kennisgeving: Mist is al geïntegreerd met de Juniper Management software.
  • ‘AI for IT’. De overname van Mist zorgt direct voor operationele voordelen bij wireless klanten. Na verloop van tijd nemen de voordelen alleen maar toe voor de gehele software-defined enterprise, dankzij de integratie van Juniper met de Mist AI-engine,
  • Speciaal ontwikkeld voor de cloud. De revolutionaire oplossing van Mist gaat verder dan enkel wat het belooft. Bij het leveren van een cloud-first, microservices-architectuur, hebben ze de bouwstenen in handen om klanten te voorzien van een versnelde adoptie van AI-driven operations software. Belangrijk om te vermelden is dat hun team en de zullen helpen om de bestaande inspanningen van Juniper op dit gebied te versnellen.

Tot slot wil ik benadrukken hoe enthousiast ik ben om deze twee bedrijven samen te brengen. Kort gezegd hebben wij het beste bedrijf gekozen. Met deployments bij 2 Fortune 10 bedrijven, 1 van de top 3 carriers, 1 van de top 5 luchtvaartmaatschappijen en 7 van de 40 beste retailers, heeft Mist een bewezen staat van dienst samen met een visionaire aanpak.

Bovendien vult Mist Systems onze bestaande bedrijfsstrategie perfect aan. Hoewel veel mensen Juniper Networks tegenwoordig beschouwen als een krachtige netwerkprovider voor Service en Cloud Providers, weten velen niet dat we opzettelijk onze strategie hebben ontwikkeld om bedrijven te helpen transformeren in het cloud tijdperk. Deze strategie werpt zijn vruchten af. Aangezien we nu zes kwartalen van voortdurende groei in de onderneming hebben bereikt door onze technologieën te combineren in routing, switching en beveiliging. Dit biedt klanten die hen helpen bij het transformeren en vereenvoudigen van operaties terwijl ze naar de cloud overstappen.

Onze belangrijkste aandachtsgebieden zijn multicloud voor bedrijven - waar we een open, gedifferentieerde oplossing bieden in vergelijking met Cisco, Arista en VMware - en de Software-Defined enterprise, die campus- en branche-netwerken omvat. Deze zijn niet nieuw voor Juniper. Onze multicloud-oplossing verscheept sinds medio 2018 en ons bedrijf op de campus- en branch markt groeit, terwijl klanten access- en core networks upgraden om multi-rate switching mogelijk te maken.

In totaal topte onze enterprise business in 2018 1,6 miljard dollar. We verwachten zeker dat we met het portfolio, de technologie en het talent van Mist ons enterprise momentum zullen versnellen, terwijl we het pad naar AI for IT in het multicloud tijdperk verlichten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates