Juniper Networks

Juniper Networks kondigt de intentie aan om Netrounds over te nemen

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Onze partner Juniper Networks, een leider in veilige, AI-gestuurde netwerken, kondigde op 28 september aan dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Netrounds. Het gaat om een programmeerbaar, softwarematig actief test- en service borging platform dat geschikt is voor vaste en mobiele netwerken voor de gehele levenscyclus van de dienst. Netrounds zal de geautomatiseerde WAN-oplossingen van Juniper verbeteren om de activiteiten voor dienstverleners verder te vereenvoudigen en positieve ervaringen van eindgebruikers te garanderen. De voorgestelde overname zal naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.

Netrounds is opgericht in 2007 en bevestigt actief dat de netwerkdiensten werken zoals ze zijn geconfigureerd en blijven werken gedurende hun hele levenscyclus. Netrounds, dat vendor-onafhankelijk is, overbrugt de ontbrekende schakel tussen diensten en netwerken en biedt zekerheid over de kwaliteit van de dienstverlening vanuit het perspectief van de klant, met inzicht in waar de problemen vandaan komen als het mis gaat. Of het nu gaat om het testen van een 5G-netwerk slice voor de implementatie of het analyseren van de impact van een nieuwe cloud service die wordt geconfigureerd op de edge-infrastructuur of het oplossen van problemen met prestatieverlies op een SD-WAN, Netrounds maakt het op unieke wijze mogelijk om actief te testen en te monitoren, wat direct wordt georkestreerd in software gedefinieerde virtuele services.

"De verwachtingen van de eindgebruiker voor een constante hoge kwaliteit van de ervaring voor diensten die worden geleverd via IP-netwerken in het cloud-tijdperk zijn extreem hoog, en het begin van 5G zal dit alleen maar versnellen. Serviceproviders willen zich steeds meer onderscheiden door verder te kijken dan het aanbieden van basis connectiviteit en zich te richten op de kwaliteitsborging van hun diensten", aldus Manoj Leelanivas, chief product officer van Juniper Networks. "De aankondiging van vandaag en het plan om Netrounds bij Juniper in te brengen, zal de complexiteit van het testen en het actief monitoren van die klantenservice-ervaringen op schaal volledig automatiseren, een cruciale stap om concurrerend te blijven in de dynamische markt van vandaag".

“In combinatie met de geavanceerde netwerk automatiseringsoplossingen van Juniper Networks zijn service en cloud providers nu in staat om snel software gedefinieerde netwerkdiensten te leveren met gegarandeerde end-to-end servicekwaliteit”. Mats Nordlund, CEO Netrounds

"Vandaag de dag zijn eindgebruikers vaak de eersten die problemen met de servicekwaliteit ontdekken, omdat traditionele oplossingen vooral gericht zijn op de gezondheid van passieve apparaten in plaats van op service kwaliteit", aldus Mats Nordlund, CEO en mede-oprichter van Netrounds. "In combinatie met de geavanceerde netwerk automatiseringsoplossingen van Juniper Networks zijn serviceproviders en cloud providers nu in staat om snel software gedefinieerde netwerkdiensten te leveren met een gegarandeerde end-to-end servicekwaliteit. Voor onze klanten is dit een belangrijke succesfactor bij het uitrollen van oplossingen in dynamische omgevingen die gebouwd zijn op 5G network slicing, Kubernetes, SD-WAN en hybrid-cloud. We zijn blij dat we ons bij Juniper hebben aangesloten om een hogere mate van geautomatiseerde zekerheid te bieden aan complexe netwerken".

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates