LeaseWeb kiest voor de Juniper Networks MX960 3D en Infradata als Network Integrator

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

LeaseWeb, Europa’s grootste aanbieder van geavanceerde hostinginfrastructuur oplossingen, investeert in de Juniper MX-960 3D router om de snelle toename van het internetverkeer te bedienen. Door de aankoop van de nieuwe router is het netwerk van LeaseWeb ook in de toekomst flexibel, schaalbaar en betrouwbaar en is er ruimte voor groei. Juniper’s partner voor deze uitrol is Infradata, een leidende network managed services provider die Next Generation Networks levert, implementeert en onderhoudt voor service providers en network operators.

De nieuwe Juniper Networks line cards en routers kunnen twee keer zoveel dataverkeer verwerken (2,6 Tbps) dan die van hun naaste concurrenten, terwijl het energieverbruik per Gigabit gehalveerd wordt. De router van Juniper biedt zowel technologische als financiële voordelen en een verbeterde netwerkefficiëntie, waardoor LeaseWeb maximale waarde uit het netwerk kan halen.

Con Zwinkels, managing director van LeaseWeb: “Om aan de wensen en eisen van onze klanten te voldoen moet het volume van ons netwerk continu snel blijven groeien. Momenteel beslaat het internetverkeer van onze klanten 700 Gigabit per seconde (Gbps) en we verwachten op korte termijn een groei naar een gebruik van 1 Terabit per seconde (Tbps). Om te voldoen aan de groeiende behoefte van onze klanten zijn we overgestapt naar een nieuwe geavanceerde router. De MX-960 is in staat om 2,6 Tbps te verwerken, waardoor ons netwerk in de toekomst efficiënt kan blijven groeien. Infradata is een erg ervaren network integrator die gewend is om te werken met high performance en high demanding netwerken. Infradata bood de dienstverlening die het voor ons mogelijk maakte om dit geavanceerde netwerk te bouwen.”

Bastiaan Spandaw, netwerkarchitect bij LeaseWeb, geeft aan dat het netwerk met de aankoop van de MX-960 3D aan diversiteit heeft gewonnen. Die diversiteit zorgt ervoor dat de betrouwbaarheid van het netwerk verder is gestegen. Ook biedt de MX-960 3D een verhoogde high density en multi-point connectivity. Spandaw: “Onze klanten hebben behoefte aan een grotere bandbreedte, goede dienstverlening envooral aan een uiterst betrouwbaar netwerk. De MX-960 3D biedt ons flexibiliteit en schaalbaarheid op een high performance platform en ondersteunt tevens de voor ons zeer belangrijke nieuwe 100Gbps Ethernet standaard. We kijken uit naar de toekomstige samenwerking met Juniper, omdat we verwachten hun expertise goed te kunnen inzetten bij de groei van ons netwerk. Met network integrator Infradata, zijn we verzekerd van een geruisloze overgang naar de nieuwe netwerkinfrastructuur.”

Leon de Keijzer, CEO van Infradata: “We zijn trots dat Leaseweb heeft gekozen voor Infradata als network integrator voor de herstructurering van het hosting network. Met de nieuwe router van Juniper Networks heeft LeaseWeb een infrastructuur gecreëerd dat groei in de toekomst op een zeer efficiënte manier mogelijk maakt. Onze succesvolle samenwerking met Juniper, de uitstekende performance van de Juniper oplossingen en onze uitgebreide dienstverlening waren uiteindelijk beslissend in de keuze van LeaseWeb voor Infradata."

Voor meer informatie: Bekijk onze Juniper Networks partner pagina en LeaseWeb

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates