Managed services Telecom

Verbeteren van OT security met managed PKI: Een telecom perspectief

2 min. leestijd
Placeholder for Managed PKI telcoManaged PKI telco

Share

De integratie van Public Key Infrastructure (PKI) en digitale identiteiten brengt aanzienlijke uitdagingen met zich mee voor mobiele operators, vooral in de overgang naar 5G. PKI is cruciaal voor de beveiliging van communicatie tussen apparaten binnen mobiele netwerken en leunt sterk op digitale certificaten voor identiteitsverificatie en encryptie. Met de opkomst van 5G, dat meer connectiviteit en hogere datasnelheden belooft, stijgt ook de complexiteit. Dit maakt het voor mobiele operators een uitdaging om digitale certificaten op een efficiënte manier te beheren.

Begrijpen van de uitdagingen: Een telecom perspectief

Traditionele PKI-modellen zijn mogelijk niet volledig toereikend voor de dynamische 5G-netwerken, die directe en veilige verbindingen vereisen. Mobiele operators moeten de levenscyclus van digitale certificaten - van uitgifte tot intrekking - zorgvuldig beheren om de integriteit van het netwerk te waarborgen. Ze moeten ook in staat zijn om snel en veilig certificaten te updaten of te vervangen om te reageren op bedreigingen of veranderingen in het beveiligingsbeleid, wat een complexe taak is gezien de omvang van 5G-netwerken.

De interoperabiliteit tussen verschillende leveranciers en operators maakt de zaken nog ingewikkelder, aangezien elke partij verschillende certificaatprofielen en -standaarden kan ondersteunen. Mobiele operators moeten een evenwicht vinden tussen naadloze integratie en het handhaven van hoge beveiligingsnormen om de voordelen van 5G volledig te kunnen benutten. Er is een duidelijke noodzaak voor robuuste, schaalbare en flexibele PKI-oplossingen om deze uitdagingen het hoofd te bieden en mobiele communicatie te beveiligen.

Daar is managed PKI

Managed PKI kan een effectieve oplossing zijn voor telecommunicatiebedrijven en mobiele operators die te maken hebben met PKI en digitale identiteiten, vooral in de context van 5G.

  • Levenscyclusbeheer: Het beheren van certificaatlevenscycli zorgt ervoor dat certificaten altijd actueel zijn en indien nodig ingetrokken worden, essentieel voor de beveiliging van 5G-netwerken. Dit biedt ook inzicht en bewustzijn voor klanten om de operationele veiligheid te verbeteren.
  • Operationele Vereenvoudiging: Managed PKI-services vereenvoudigen het implementeren en beheren van PKI. Deze diensten worden meestal beheerd door ervaren externe providers, die de technische details overnemen en telecombedrijven laten focussen op hun kernactiviteiten.
  • Compliance: Managed PKI-aanbieders zijn beveiligingsexperts en zorgen ervoor dat de PKI voldoet aan de nieuwste beveiligingsnormen en -eisen. Dit is cruciaal in een snel veranderende beveiligingsomgeving.
  • Expertise en Ondersteuning: Aanbieders van managed PKI-services beschikken over gespecialiseerde kennis en ervaring die veel mobiele operators niet in huis hebben. Doorlopende ondersteuning en deskundig advies van deze providers zijn van grote waarde.
  • Flexibiliteit en Maatwerk: Managed PKI-services bieden vaak flexibele oplossingen die op maat gemaakt kunnen worden voor de specifieke behoeften van een mobiele operator, inclusief ondersteuning voor een breed scala aan protocollen en specifieke certificaatprofielen.

Security voor groeiende 5G-netwerken met managed PKI-services

Managed PKI-services helpen mobiele operators om de complexiteit van digitale identiteit en certificaatbeheer te navigeren, vooral bij de uitbreiding van hun 5G-netwerken. Ze bieden expertise, verminderen complexiteit, garanderen schaalbaarheid en verbeteren de beveiliging. Met een betrouwbare managed services-partner kunnen ze zich nu richten op beveiligingsoperaties en belangrijke processen, en hun menselijke bronnen optimaal benutten.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man
Artikelen

Meer updates