Mark Rutte opent datacenter van Linxtelecom

1 min. leestijd

Share

Linxdatacenter, moederorganisatie van Linx Telecom heeft een datacenter in Sint-Petersburg in bedrijf genomen. Het gaat om een van de grootste datacenters in Rusland en Oost-Europa. De opening is verricht door minister-president Mark Rutte die momenteel op handelsmissie is in Rusland. Na een datacentrum in Moskou is dit het tweede datacenter van Linxdatacenter in Rusland.

Linxdatacenter heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam en heeft negen kantoren in Centraal en Oost Europa. De onderneming heeft zijn focus gericht op deze regio, met het zwaartepunt op Rusland.

“De Noord-West regio van Rusland, en dan in het bijzonder St. Petersburg, is van strategisch belang voor onze onderneming. De gunstige geografische ligging, maakt het tot de poort naar Scandinavië en andere West-Europese landen. We zijn al meer dan een decennium actief in deze regio, kennen het dus door-en-door en hebben daarom geen twijfel over de juistheid van deze investering, aldus Jules Delahaije, CEO van Linxdatacenter. We zijn optimistisch over de toekomst. Door de economische malaise worden bedrijven gedwongen zich op de kernactiviteiten te richten en efficiënter te werken. Als gevolg daarvan is er veel vraag naar commerciële datacenters, die in het streven naar grotere kostenefficiëntie een belangrijke rol spelen”, aldus Delahaije. Linxdatacenter richt zich op corporate klanten, telecomproviders, serviceproviders en overheden.

Zusterbedrijf Linxtelecom is een internationale telecomprovider met een netwerk in de regio. Naast Nederland en Rusland is Linxtelecom aanwezig in Polen, Estland, Lithouwen, Letland, Oekraine, Hongarije, Georgië, Zweden, Finland, Duitsland en Engeland.

Infradata, heeft eerder al in 2008 een contract in de wacht gesleept om de volledige support te leveren op het internationale MPLS-netwerk van LinxTelecom. Infradata levert zowel hardware- als softwaresupport op het netwerk van LinxTelecom dat voornamelijk uit Juniper MX Routers bestaat. Onlangs is dit contract nog verlengd.

Voor meer informatie: Linxtelecom en Juniper Networks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates