Solcon en Infradata werken aan telefonieplatform

1 min. leestijd

Share

Internet provider Solcon en network integrator Infradata zijn een samenwerking gestart voor de upgrade van het telefonieplatform van Solcon. Voor de upgrade van het platform zal Solcon de Session Border Controllers (SBC) van Acme Packet installeren in het netwerk.

Solcon is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardige leverancier van internet-, telefonie- en hostingdiensten. Solcon bedient zowel de particuliere als de zakelijke markt vanuit vestigingen in Nederland en Roemenie. De oplossing van Acme Packet zal ingezet worden om de consumentendienst ‘Telefonie Basis’ te optimaliseren.

Een SBC biedt controle over de VoIP- signalering en over de datastromen die nodig zijn voor het opzetten, voeren en afbreken van een telefoongesprek. De SBC is voor vrijwel elke VoIP provider een onmisbaar element in het netwerk. Doordat een SBC van Acme Packet vrijwel alle telefooncentrales ondersteunt vereenvoudigt het de koppeling tussen verschillende netwerken. Tevens biedt het de benodigde beveiliging van VoIP. Organisaties als Solcon kunnen nieuwe klanten sneller aansluiten. Het implementatie-traject dat doorlopen dient te worden is eenvoudig en kort. De terugverdientijd voor het aanbieden van VoIP-diensten is op deze manier relatief snel.

Het afgelopen jaar groeide het totale aantal Voice over IP-aansluitingen met meer dan 11 procent naar ongeveer 4 miljoen aansluitingen eind 2010. Infradata merkt op dat er inmiddels zelfs een brede acceptatie voor het bellen via VoIP in de Nederlandse markt is ontstaan. Robbie van Rooijen, Sales Executive bij Infradata: ‘Daarbij zien wij een toename van Session Border Controller integraties in geconvergeerde voice en data netwerken, zoals bij Solcon.’

Voor meer informatie: Solcon en Acme Packet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates