Team Blackmoose Applications wint Heel Holland Hackt

1 min. leestijd

Share

Infradata en SURFnet organiseren Hackathon

Team Blackmoose Applications wint Heel Holland Hackt.

Utrecht, 23 maart 2015 - Afgelopen weekend organiseerden Infradata en SURFnet de programmeerwedstrijd Heel Holland Hackt. Vier studententeams ontwikkelden tijdens de 24 uur durende Hackathon een beveiligings-app. Studenten van de Radboud Universiteit, met de teamnaam Blackmoose Applications, gaat met de overwinning naar huis. Zij hebben hiermee een reis gewonnen naar de Juniper Hackathon, die later dit jaar zal plaatsvinden in de Verenigde Staten.

De deelnemende teams bestonden uit studenten van Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Radboud Universiteit, TU Delft en Hogeschool Utrecht. De deelnemers werkten aan de opdracht om binnen 24 uur, from scratch, een beveiligings-app te ontwikkelen. De beveiligings app moest inzicht geven in wat voor data bestaande apps ‘lekken’ naar hun makers. Daarbij moest de te ontwikkelde app juist dit lekken van data voorkomen. Zondagmiddag presenteerden de teams hun prototype aan de jury.

Juniper Networks Hackathon

De jury was bijzonder onder de indruk van het algemene niveau van de teams en het aanwijzen van de winnaar was dan ook geen gemakkelijke taak. Het team Blackmoose Applications heeft de jury verrast met de volledigheid van de ontworpen app. De app brengt in kaart welke data uit het device wordt gezonden en welke er binnenkomt. De gebruiker krijgt hierdoor inzicht in zijn data en de mogelijkheid gericht dataverkeer te blokkeren.

"Blackmoose Applications heeft een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld die toe te passen is zonder gebruik van externe hardware", vertelt Matvey Teplov, Director Operations van Infradata, namens de jury. "Alle ontwikkelde apps blinken uit in creativiteit en innovativiteit. Van het afschermen van een thuisnetwerk, tot het veilig uitwisselen van berichten en documenten." De jury bestond verder uit Robin de Haas, Business Developer Cyber Security van TNO, Nino Tomovski, Managing Director van Infradata en Erik Huizer, Technisch directeur van SURFnet.

Heel Holland Hackt

De hackathon Heel Holland Hackt werd georganiseerd door Infradata en SURFnet. Met de programmeerwedstrijd wilden de partijen programmeren en privacy onder de aandacht van studenten brengen.

Onderschrift foto: vlnl: Erik Huizer (SURFnet), Nino Tomovski (Infradata), winnaars team Blackmoose Applications, Robin de Haas (TNO) en Matvey Teplov (Infradata).

Over SURFnet

SURFnet zorgt ervoor dat studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers eenvoudig, betrouwbaar en grenzeloos kunnen werken en samenwerken met de best mogelijke ICT-voorzieningen. Hiervoor bieden we eindgebruikers en instellingen een snelle netwerkverbinding en een vertrouwde toegang tot een groot aantal ICT-diensten van instellingen en marktpartijen. Daarbij zorgen we dat ze weerbaar zijn tegen beveiligingsincidenten en cyberaanvallen. Ook creëren we nieuwe – niet elders beschikbare – ICT-toepassingen en werken we aan gepersonaliseerd onderwijs gefaciliteerd door ICT.

Bij al haar activiteiten werkt SURFnet intensief samen met eindgebruikers, instellingen en partners uit het bedrijfsleven en overheid.
SURFnet is onderdeel van SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Meer informatie over SURFnet: www.surf.nl/surfnet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates