Anti-DDoS

Top DDoS-beschermingsoplossingen die op je radar moeten staan

7 min. leestijd
Placeholder for Cloud architect developer implementing ddos protectionCloud architect developer implementing ddos protection
F5
Fortinet
Flowmon Networks

Share

Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen vormen een serieuze bedreiging voor bedrijven en organisaties van alle groottes. Deze aanvallen houden in dat een doelwit wordt overspoeld met zoveel verkeer dat het niet beschikbaar wordt voor legitieme gebruikers. DDoS-aanvallen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder financieel gewin, politieke ontwrichting, of simpelweg om chaos te veroorzaken.

In de afgelopen jaren zijn DDoS-aanvallen steeds geavanceerder geworden. Aanvallers gebruiken nu verschillende technieken om verkeer te genereren, waaronder amplificatieaanvallen, die legitiem verkeer gebruiken om de aanval te versterken. Dit maakt het moeilijker voor organisaties om zich te verdedigen tegen DDoS-aanvallen.

Bovendien worden DDoS-aanvallen steeds vaker in combinatie met andere dreigingen gebruikt, zoals ransomware en Advanced Persistent Threats (APTs). Deze combinatie stelt aanvallers in staat om de systemen van een slachtoffer uit te schakelen en de inzet van ransomware effectiever te maken.

Als gevolg van deze trends is het nu belangrijker dan ooit voor bedrijven en organisaties om een robuuste DDoS-mitigatieoplossing te hebben. Deze oplossingen kunnen helpen beschermen tegen verschillende soorten DDoS-aanvallen, waaronder volumetrische aanvallen, protocolaanvallen en toepassingslaagaanvallen.

Echter, alleen het hebben van een DDoS-mitigatieoplossing is niet genoeg. Organisaties moeten ook op de hoogte zijn van de nieuwste DDoS-aanvalstrends en hoe ze zich ertegen kunnen verdedigen. Dit omvat bewustzijn van nieuwe aanvalstechnieken, zoals amplificatieaanvallen, en hoe deze te beperken.

Bovendien moeten organisaties een plan hebben om te reageren op DDoS-aanvallen. Dit plan moet stappen bevatten voor het identificeren en beperken van de aanval, evenals stappen voor herstel na de aanval.

Door deze stappen te nemen, kunnen organisaties zichzelf helpen beschermen tegen de verwoestende gevolgen van DDoS-aanvallen.

DDoS-aanvalstrends

In de afgelopen maanden zijn er verschillende nieuwe DDoS-aanvalstrends waargenomen. Deze trends omvatten:

  • Het gebruik van amplificatieaanvallen: Amplificatieaanvallen maken gebruik van legitiem verkeer om de aanval te versterken. Hierdoor wordt het moeilijker voor organisaties om zich tegen deze aanvallen te verdedigen.
  • Het gebruik van ransomware-gedreven aanvallen: Ransomware-gedreven aanvallen maken gebruik van DDoS-aanvallen om je systemen uit te schakelen, waardoor het voor aanvallers gemakkelijker wordt om ransomware in te zetten.
  • Het gebruik van botnets: Botnets zijn netwerken van geïnfecteerde apparaten die kunnen worden gebruikt om DDoS-aanvallen uit te voeren.

Hoe bescherm je jezelf tegen DDoS aanvallen?

Er zijn verschillende stappen die organisaties kunnen nemen om zich te beschermen tegen DDoS-aanvallen. Deze stappen omvatten:

  1. Het hebben van een DDoS-mitigatieoplossing: Een DDoS-mitigatieoplossing kan helpen bij het filteren van kwaadaardig verkeer en beschermen tegen verschillende soorten DDoS-aanvallen.
  2. Op de hoogte zijn van de nieuwste DDoS-aanvalstrends: Organisaties moeten op de hoogte zijn van de nieuwste DDoS-aanvalstrends om zich ertegen te kunnen verdedigen.
  3. Het hebben van een plan voor het reageren op DDoS-aanvallen: Organisaties moeten een plan hebben om te reageren op DDoS-aanvallen om de schade te minimaliseren.

Door deze stappen te nemen, kunnen organisaties zichzelf helpen beschermen tegen de verwoestende gevolgen van DDoS-aanvallen.

Security assessment

Natuurlijk is het simpelweg implementeren van een anti-DDoS-oplossing en verwachten dat alle problemen zijn opgelost niet voldoende om uitdagingen rond DDoS- en APT-aanvallen op te lossen. Daarom is het cruciaal - maar vaak over het hoofd gezien - om je setup te laten beoordelen door een ervaren engineer. Een DDoS-specialist kan eventuele huidige problemen of kwetsbaarheden aan het licht brengen en uitgebreid advies geven over de beste oplossing voor jouw specifieke situatie.

Of het nu hardware- of softwaregerelateerd is, tal van factoren spelen een rol bij het versterken van je netwerk en het optimaliseren van de omgeving waarin het aangevallen host en/of de toepassing zich bevindt. Daarom kunnen kleine en relatief eenvoudige ontwerpaanpassingen soms nodig zijn om je te verdedigen tegen DDoS-aanvallen en kwetsbaarheden te verminderen.

Aanpassingen aan bestaande omgevingen of configuraties kunnen bijvoorbeeld al de juiste DDoS-oplossing voor je zijn. Door het laten uitvoeren van een anti-DDoS-security assessment, kan je vaak al snelle successen behalen die weinig of geen investering vereisen. Daarom zou het regelmatig beoordelen van je hardware, setup en omgeving bovenaan je lijst moeten staan.

Placeholder for Network as a Service NaaSNetwork as a Service NaaS

Anti-DDoS partners

In de onderstaande sectie duiken we in de wereld van Distributed Denial of Service (DDoS) oplossingen om het groeiende dreigingslandschap te bestrijden.

F5 DDoS Hybrid Defender

Als eerste op onze lijst staat de F5 DDoS Hybrid Defender. Deze meerlaagse verdediging biedt bescherming tegen gecombineerde netwerkaanvallen en geavanceerde aanvallen op applicatieniveau. Het maakt ook volledige SSL-ontcijfering mogelijk en biedt anti-bot functies, samen met geavanceerde detectiemethoden - alles in één apparaat. De DDoS Hybrid Defender zorgt voor de hoogste prestaties en kan in een line-rate modus werken zonder legitiem verkeer te beïnvloeden.

Belangrijkste kenmerken van de F5 DDoS Hybrid Defender:

✅ Robuuste architectuur - Hoogwaardige hardware naadloos gecombineerd met cloud-gebaseerde scrubbing.

✅ Ingebouwde intelligentie - Onze wereldwijde threat intelligence bronnen en continue trendanalyse beschermen tegen zowel huidige als toekomstige bedreigingen.

✅ Operationele efficiëntie - Beperkt personeel? Geen probleem. Geautomatiseerde systemen verhogen de effectiviteit met minder personeel.

✅ Flexibele implementatie - Een groot voordeel van de DDoS Hybrid Defender is de eenvoudige integratie met bestaande netwerkarchitectuur, ondersteuning van in-line, out-of-band, cloud-geleverde of hybride implementatieopties.

FortiDDoS - DDoS-bescherming

FortiDDoS van Fortinet is een geïntegreerde oplossing die bescherming biedt tegen verstoringen veroorzaakt door DDoS-aanvallen, waarbij het doelwit wordt overspoeld met een groot aantal pakketten en de bronnen worden uitgeput. Dergelijke aanvallen kunnen leiden tot het niet beschikbaar zijn van netwerk, applicaties of diensten voor legitiem verkeer. Met FortiDDoS detecteren en stoppen organisaties automatisch meerdere aanvallen tegelijk, zonder tussenkomst van gebruikers, om serviceonderbrekingen te voorkomen.

Belangrijkste voordelen van de FortiDDoS-oplossing:

✅ Volledig autonome mitigatie - Tijdens aanvallen is geen tussenkomst van gebruikers vereist en zijn er geen aanvullende abonnementen nodig.

✅ Geavanceerde Layer 4 en Layer 7 threat mitigation - Aanvallen zoals directe/reflectieve TCP-vlag, DNS, NTP, DTLS en QUIC worden geneutraliseerd vanaf het eerste pakket.

✅ Hoge controle van kleine pakketten - 77 Mpps inspectie van kleine pakketten zorgt voor netwerkdetectie en prestaties.

✅ Uitgebreide monitoring - 230.000 parameters worden tegelijkertijd gemonitord om zero-day aanvallen te stoppen.

Bekijk de Fortinet Threat Map, beveiligd door FortiGuard.

Flowmon DDoS Defender

Flowmon DDoS Defender is een anti-DDoS-oplossing die kan worden afgestemd op verschillende behoeften. Om volumetrische aanvallen op HTTP/HTTPS-toepassingen en systemen te detecteren, maakt het gebruik van gegevens van routers of speciale netwerkprobes en voert het geavanceerde realtime analyses uit van het netwerkverkeer. Flowmon DDoS Defender detecteert effectief DDoS-aanvallen en biedt een grondig inzicht in de kenmerken van de aanval en efficiënte methoden om de impact ervan te verminderen.

Belangrijkste kenmerken en voordelen van Flowmon DDoS Defender:

✅ Verminderde operationele werklast - detectie op basis van machine learning vereist minder handmatige afstemming voor detectie.

✅ Vroegtijdige dreigingswaarschuwingen - detecteert binnen 10 seconden via stroomgegevensverwerking.

✅ Integraties - naadloze integratie met toonaangevende mitigatie-oplossingen betekent dat u kunt kiezen wat u verkiest, en we zullen uw keuze altijd ondersteunen.

✅ Lage vals alarmpercentage - aanpasbare baselines en drempelwaarden, gecombineerd met de unieke mogelijkheid om te leren van eerdere valse alarmen, resulteren in een minimaal aantal valse alarmen.

Arbor Adaptive DDoS Mitigation Platform

Netscout Arbor DDoS Protection heeft een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare aanbieder van DDoS-bescherming en netwerkzichtbaarheidsoplossingen. Met meer dan twee decennia ervaring zijn de oplossingen van Netscout Arbor uitgebreid getest en bewezen in enkele van 's werelds grootste en meest complexe netwerken. De DDoS-beschermingsmogelijkheden zijn aangepast om aan verschillende behoeften te voldoen, zodat organisaties effectief kunnen verdedigen tegen slopende DDoS-aanvallen.

Belangrijkste kenmerken en voordelen zijn onder andere:

✅ Op maat gemaakte Anti-DDoS-oplossing - Kan worden aangepast aan de specifieke eisen van individuele organisaties.

✅ Detectie van volumetrische aanvallen - Om volumetrische aanvallen op HTTP/HTTPS-toepassingen en systemen te bestrijden, maakt Netscout Arbor gebruik van gegevens van routers of gespecialiseerde netwerkprobes.

✅ Grondige DDoS-detectie - Ze blinken uit in het detecteren van DDoS-aanvallen en bieden een grondig inzicht in de kenmerken van de aanval.

✅ Verminderde operationele werklast - Dankzij detectiemechanismen op basis van machine learning wordt de operationele werklast aanzienlijk verminderd.

Bekijk de Netscout real-time DDoS attack map.

DDoS-beschermingsoplossingen - advies van experts

Het beschermen van jouw bedrijf tegen een toenemend aantal aanvallen en bedreigingen begint met het opleiden van jouw werknemers, het implementeren van schaalbare next-generation oplossingen en het verkrijgen van inzicht in de specifieke bedreigingen die jouw branche targeten.

Om jouw verdediging te versterken, kun je overwegen om endpoint-beschermingsoplossingen te implementeren. Het aanpakken van deze prioriteiten vormt een grote uitdaging voor cybersecurity-managers, vooral gezien de toename van frequentie en ernst van cybersecurity-aanvallen die we de afgelopen jaren hebben gezien.

Terwijl je jezelf voorbereidt op weer een potentieel recordbrekend jaar van netwerkinbraken en risico's voor gegevensbeveiliging, is het van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Het benutten van de nieuwste generatie anti-DDoS-oplossingen en technologieën kan je helpen om een stap voor te blijven op de daders en jouw meest kritieke activa en toepassingen succesvol te beschermen.

Nomios DDoS-bescherming

Voor bedrijven die geconfronteerd worden met DDoS-aanvallen, is het vinden van oplossingen die DDoS-bescherming bieden essentieel om inkomsten, productiviteit, reputatie en klantloyaliteit te beschermen. Nomios heeft een reeks oplossingen en diensten ontwikkeld om bedrijven, serviceproviders en cloudserviceproviders te helpen bij het ontwerpen, implementeren, beheren en volledig of gedeeltelijk beheren van hun anti-DDoS-oplossingen.

Wil je weten wat Nomios voor jouw DDoS-bescherming kan doen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man