Universele Cloud Networking met Arista 7170

1 min. leestijd
Arista Networks

Share

Er is een verschuiving gaande in de wereld van Artificial Intelligence die een nieuw soort servers, opslag- en cloudnetwerken vereist. Kunstmatige intelligentietoepassingen voor patronen, foto's en spraakherkenning hebben een processor-evolutie van CPU's naar NPU's naar nu, GPU's, gedreven. We zien bij netwerken een parallelle evolutie en het versturen van enorme hoeveelheden data tussen machines. Het creëert een steeds grotere behoefte aan controle over de manier waarop netwerken worden herbouwd. Voor het bouwen van deze netwerken zijn zowel programmeerbare paden nodig om intelligentie te genereren als ongeëvenaarde prestaties. Beide doen was tot nu toe niet eenvoudig.

Nieuwe Barefoot Tofino

Barefoot Networks is de nieuwe siliciumpartner van Arista, waarbij de "Tofino" -familie beide vectoren zonder compromis bereikt. Hiermee wordt de programmeerbaarheid van de forwarding-plane opnieuw gedefinieerd. Netwerkingenieurs en -operators kunnen nu diepgaande pakketverwerking op granulair chipniveau beheren om hun eigen functies aan te passen. Tofino kan ook werken met open-source P4-taal om de chip te instrueren hoe pakketten moeten worden verwerkt die krachtige systemen creëren. Bij Arista Networks is de programmeerbaarheid niet nieuw en hebben we met Broadcom, Cavium en Intel Silicium gewerkt om dit te bereiken. Het fascinerende van Barefoot's silicium is de stateful network awareness. De integratie in het data plane via match-action pipeline-updates en opzoektabellen in parallel geheugen, lost vele operationele problemen op, zoals prototyperingsprotocollen, snelle implementatie en netwerktelemetrie.

Introductie van het Arista 7170 multifunctionele platform

De Arista 7170-serie brengt een nieuwe generatie programmeerbare pakketprocessors voor 64 poorten van 100G in een single fixed leaf. Traditioneel was het bouwen van een chip die zowel programmeerbaar als extreem snel was, niet mogelijk zonder compromissen, maar de 7170 van Arista Networks trotseert traditie. Het integreert een reeks functies die voorheen op een host, VM of NIC draaiden in een enkele rack-unit switch. Voorbeelden van geavanceerde functies zijn onder meer tunnelbeëindiging, filteren van verkeer, NAT (Network Address Translation) en deep packet inspection. Bovendien kunnen netwerkbewerkingen waarvoor routers of dure netwerkapparaten nodig zijn, nu worden uitgevoerd in de pijplijn 7170. De Arista 7170, nu beschikbaar, maakt gebruik van deze programmeerbare mogelijkheid met de uitgebreide L2- en L3-functies van Arista EOS, evenals functies met toegevoegde waarde voor een grotere schaal. Voorbeelden hiervan zijn: tunnelschaling in datacenters met meerdere tenants, toepassing van netwerkbeveiligingssegmentering op grote schaal en real-time netwerktelemetrie voor time-stamping, zichtbaarheid en packet capture.

Cognitive Cloud Networking Era

Bij Arista Networks is de programmeerbaarheid niet nieuw. De platforms zijn al vele jaren programmeerbaar voor besturings-, data- en data planes, waarbij gebruik wordt gemaakt van Broadcom, Cavium en Intel-silicium. Wat interessant is in de Arista 7170, is de mogelijkheid om meer netwerkbewustzijn aan te bieden en het gedrag te veranderen zonder dure vervangingen of upgrades. Het geavanceerde Tofino-silicium van Barefoot verandert oudere, vaste ontwerpen in flexibele pijpleidingen met snellere implementatietijd, waarmee een belangrijke stap wordt gezet naar moderne netwerken.

De state-of-the-art EOS van Arista Networks met programmeerbare data planes brengt de netwerkindustrie veel verder dan standaard datastromen naar cognitieve besturingselementen. Onze gesofisticeerde klanten voor peering en cloud-uitwisseling en bedrijven met uiteenlopende toepassingen verwelkomen deze volgende stap. Arista Networks helpt, samen met de vooruitgang in modern silicium, om de onverzadigbare eetlust van dit nieuwe tijdperk van cognitieve cloudnetwerken te voeden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates