Datacenter Network automation

Top 5 voordelen van datacenter automation

3 min. leestijd
Placeholder for Cybersecurity engineer datacenterCybersecurity engineer datacenter

Share

Er zijn veel voordelen aan automatisering van datacenters, hier hebben we de top 5 geselecteerd, waarvan we denken dat ze voor jouw organisatie het grootste verschil kunnen maken.

Wat is datacenter automatisering?

Laten we eerst duidelijk zijn over wat we bedoelen als we het hebben over datacenter automatisering. In feite stelt automatisering datacenters in staat te werken zonder menselijk beheer. En als menselijke interactie niet nodig is, wordt de efficiëntie verhoogd, waardoor je IT-team minder tijd kwijt is aan het uitvoeren van dagelijkse taken.

Automatisering van datacenters bespaart echter niet alleen je team tijd, hieronder duiken we in andere topvoordelen voor je bedrijf.

5 voordelen van datacenter automatisering

1. A single source of truth

Automatisering van systemen door integratie breekt informatiesilo's af en verhoogt de nauwkeurigheid van gegevens. Dit geeft je een single source of truth, waardoor je bedrijf werkt op gestandaardiseerde, relevante gegevens. Hierdoor kun je datagestuurde beslissingen nemen die het bedrijf als geheel ten goede komen.

2. Vereenvoudigd beveiligingsbeheer

Geautomatiseerde anomaliedetectie, gecontroleerde gebruikerstoegang tot gegevens en software en de mogelijkheid om aanvallen op te sporen en dreigingsanalyses uit te voeren. Dit alles komt met automatisering van het datacenter, waardoor je organisatie een sterkere beveiligingshouding krijgt.

3. Downtime beperken en SLA's halen

Met de implementatie van automatisering van datacenters kunnen potentiële bedreigingen en kwaadaardige aanvallen worden opgespoord en gesignaleerd voordat ze de kans krijgen om vat te krijgen. Hierdoor kunnen ze worden opgelost voordat diensten, gebruikers of klanten worden getroffen.

4. Minder kans op menselijke fouten

Menselijke fouten zijn een van de belangrijkste oorzaken van netwerkuitval. Hoewel een menselijk team altijd essentieel zal zijn voor overzicht en creatief denken, beperk je dit risico door de meeste dagelijkse taken binnen je datacenter te automatiseren.

5. Een productiever en meer strategisch gericht team

Een van de grootste voordelen van automatisering van datacenters is dat het personeel minder tijd hoeft te besteden aan routinematige, tijdrovende taken, en meer tijd heeft om te innoveren. Dit kan enorme voordelen hebben voor je organisatie en voor de teammoraal, omdat de aandacht verschuift naar het verbeteren en ontwikkelen van diensten.

Wie heeft er profijt van automatisering van datacenters?

Natuurlijk heeft je organisatie als geheel baat bij automatisering van datacenters, maar er zijn enkele specifieke voordelen voor verschillende afdelingen en zelfs externe gebruikers.

Management- en leidinggevende teams

Dankzij de mogelijkheid om netwerk en infrastructuur zorgvuldig te controleren en te beoordelen, kan het managementteam upgrades beter prioriteren. Als gevolg hiervan kan de planning voor het opschalen van systemen vanuit een weloverwogen positie komen.

Compliance, auditing en juridische teams

Het niet voldoen aan compliance-eisen kan een organisatie duur komen te staan. Automatisering van datacentra kan controleren op naleving, logboeken genereren voor controle, en de juiste teams onmiddellijk op de hoogte stellen, zodat problemen worden geminimaliseerd voordat ze escaleren.

Werknemers en klanten

Automatisering betekent minder stilstand en minder systeemfouten, waardoor je medewerkers en klanten een betere service krijgen. Minder onderbrekingen, klachten en stilstand leiden tot betere resultaten binnen en buiten het bedrijf.

Is automatisering van datacenters geschikt voor jouw bedrijf?

De meeste veranderingen in datacenter- en netwerkbeheer kunnen de meeste bedrijven en organisaties ten goede komen, maar ze zijn niet voor iedereen geschikt. Er kunnen gevallen zijn waarin automatisering zakelijk gezien geen zin heeft. Als je meer wilt weten over automatisering van datacenters en of het geschikt is voor jouw bedrijf, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man
Artikelen

Meer updates