Bijna zestig procent van onderzochte bedrijven denkt security goed tot heel goed in orde te hebben

1 min. leestijd

Share

Uit onderzoek van Infradata blijkt dat de meerderheid van de ondervraagde bedrijven (57%) van oordeel is dat ze de internetbeveiliging goed tot heel goed op orde hebben. Iets meer dan een derde (37%) beoordeelt de eigen beveiliging als voldoende en zes procent denkt dat hun cybersecurity matig is geregeld.

In opdracht van Infradata heeft onderzoeksbureau Conclusr Research het onderzoek uitgevoerd. In het onderzoek is een onderscheid gemaakt tussen kleine tot middelgrote en grote organisaties.

Onderzoeksresultaten

Van de grote bedrijven denkt 10% hun cybersecurity heel goed op orde te hebben. Dertig procent kwalificeert de eigen beveiliging als goed. De helft van de onderzochte grote bedrijven geeft de eigen beveiliging een voldoende. Tien procent van de onderzoekspopulatie beoordeelt de eigen cyberbeveiliging als matig: ze hebben wel beveiligingsmaatregelen genomen maar ze denken dat dit niet voldoende is.

Als we kijken naar de kleine tot middelgrote bedrijven dan denkt 17% de security heel goed geregeld te hebben. Drieënveertig procent vindt de eigen beveiliging goed. Slechts 6% is van oordeel dat de eigen beveilging matig is. Iets meer dan een derde (34%) van de onderzochte groep kwalificeert de eigen beveiliging als voldoende.

Paul Verpoorten, Head of Security & Compliance bij Infradata: “Deze cijfers komen overeen met vergelijkbare onderzoeken gedaan in 2017”.

Cybercrime

Het beoordelen van de eigen cybersecurity is voor veel bedrijven een lastige aangelegenheid. Vaak vertrouwen bedrijven al jaren op dezelfde securitytools. Ontwikkelingen staan niet stil en tussen cybercriminelen en het bedrijfsleven is al jaren een kat-en-muis-spel gaande. Cybercriminelen ontwikkelen voortdurend nieuwe en geavanceerde technieken om bij bedrijven binnen te komen. Voor het beoordelen van hun eigen cybersecurity is een frisse, onafhankelijke en kritische blik nodig.

“Door een gebrek aan mankracht en expertise is een deel van de bedrijven niet in staat hun digitale assets optimaal te beveiligen tegen cyberterreur. In de markt ontstaat hierdoor behoefte aan ondersteuning en expertise door gespecialiseerde bedrijven met verstand van cybersecurity.”, verduidelijkt Paul Verpoorten.

Meer weten?

Bent u beniewd hoe het is gesteld met de cybersecurity van uw eigen organisatie? De securityspecialisten van Infradata kunnen met een open en kritische blik uw netwerkbeveiling aan een analyse onderwerpen. Zo kunt u op een objectieve manier vaststellen of uw organisatie bestand is tegen alle type cyberaanvallen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend onderhoud waarin we uitleggen wat we op het gebied van cyberbeveiliging voor uw organisatie kunnen betekenen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates