Placeholder for Fortinet Partner/ ResellerFortinet Partner/ Reseller
Gold Partner

Fortinet FortiSASE

SASE-oplossing - Cloud-gebaseerde beveiliging voor gedistribueerde netwerken.

Placeholder for Aerial view city streetsAerial view city streets

Wat zit er in een SASE-oplossing?

Met netwerken die zich uitbreiden voorbij de WAN-rand naar dunne netwerken van filialen en de cloud, beginnen de traditionele hub- en spaakinfrastructuurmodellen rond het datacenter van de onderneming af te brokkelen. Er is een nieuwe netwerk- en beveiligingsstrategie nodig die netwerk- en beveiligingsfuncties combineert met WAN-mogelijkheden ter ondersteuning van de dynamische, veilige internettoegang voor een 'work from anywhere' personeelsbestand. Die strategie is Secure Access Service Edge, oftewel SASE.

SASE breidt de netwerk- en beveiligingsmogelijkheden uit tot buiten de gebruikelijke grenzen, zodat gebruikers, ongeacht hun locatie, kunnen profiteren van firewall-as-a-service (FWaaS), secure web gateway (SWG), zero-trust network access (ZTNA) en een medley van andere functies voor het detecteren van bedreigingen.

Fortinet brengt netwerken en beveiliging naar de cloud

De volledig geïntegreerde SASE-oplossing van Fortinet biedt het breedste scala aan security-gedreven netwerkoplossingen op de markt. In plaats van een geïsoleerde, cloud-only aanpak, biedt FortiSASE SASE-diensten als een uitbreiding van de Fortinet Security Fabric om de kracht van FortiOS - het gemeenschappelijke besturingssysteem dat het hele portfolio van Fortinet beveiligingsoplossingen bindt - overal uit te breiden en te benutten. Dit verenigd, gedistribueerd model geeft FortiSASE gebruikers een krachtige suite van SASE-diensten die niet alleen intuïtief te implementeren en te beheren zijn, maar die zorgen voor consistente bescherming in dynamische en gedistribueerde netwerken.

Met FortiSASE, wordt Fortinet de enige leverancier die in staat is om consistente bescherming te bieden over elke netwerkrand. FortiSASE levert geavanceerde beveiliging op enterprise-niveau via cloud-gebaseerde consumptie, waardoor veel voorkomende beveiligingshiaten worden geëlimineerd zonder impact op de workflowactiviteiten voor cloud- en thin edge-gebruikers.

Welke problemen lossen Secure Access Service Edge (SASE) oplossingen op?

Naarmate organisaties overstappen op multi-cloudstrategieën en beleid voor extern personeel, zijn netwerken meer gedistribueerd en werknemers afhankelijker geworden van cloudapplicaties en -omgevingen om hun werk te doen. Dit uitdijende netwerk vergroot ook het aanvalsoppervlak. De meeste beveiligingsoplossingen hebben echter geen gelijke tred gehouden met de innovaties op het gebied van cloudgebaseerde netwerken. Dit stelt organisaties bloot aan meer risico's en verslechtert de gebruikerservaring van externe medewerkers die afhankelijk zijn van conventionele oplossingen met alleen VPN's om toegang tot het netwerk te krijgen.

Voor organisaties die worstelen met de aanpassing en beveiliging van een hybride personeelsbestand dat bestaat uit een groeiend aantal externe medewerkers, biedt SASE een meer schaalbare, gecentraliseerde manier om hen te beveiligen. Omdat SASE een cloud-oplossing is, hoeven organisaties niet langer verschillende producten aan te schaffen om verschillende delen van hun netwerken te beveiligen en kunnen ze overstappen op een servicemodel dat meer operationele kosten met zich meebrengt.

In theorie biedt SASE veilige toegang tot de cloud voor gebruikers overal. Dit gezegd hebbende, zijn niet alle SASE-oplossingen gelijk in schaalbaarheid, orkestratie en beveiliging.

Hoe Fortinet's SASE service jouw bedrijf kan transformeren

Als een in de cloud geleverde multi-tenant oplossing met het gemeenschappelijke Fortinet-besturingssysteem (FOS), biedt ForitSASE beveiligings- en infrastructuurbeheerders een manier om alle gebruikers binnen hun netwerken centraal te provisioneren, visualiseren en beheren op een per-apparaat basis.

Bovendien is FortiSASE naadloos georkestreerd met de uitgebreide Fortinet Security Fabric van meer dan 30 oplossingen en een open ecosysteem van meer dan 300 partners. Organisaties kunnen profiteren van volledige toegang tot de innovatie, informatie over bedreigingen en geavanceerde, werkbare services die worden geleverd door FortiGuard Labs.

Met FortiSASE worden de volgende mogelijkheden en tools uitgebreid naar de cloud:

  • Firewall-as-a-Service (FWaaS): Door gebruik te maken van de onafhankelijk gecertificeerde en veelgeprezen mogelijkheden van Fortinet FortiGate Next-Generation Firewall worden hoogwaardige SSL-inspectie en geavanceerde bedreigingsdetectietechnieken gecombineerd geleverd via de cloud met FortiSASE. Tot stand brengen en onderhouden van veilige verbindingen voor gedistribueerde gebruikers en analyseren van inbound en outbound verkeer zonder impact op de gebruikerservaring.
  • Domeinnaamsysteem (DNS): Voorkom met FortiSASE automatisch dat in real-time geïdentificeerde schadelijke domeinen het kernnetwerk bedreigen.
  • Intrusion Prevention (IPS): Met FortiSASE heb je toegang tot het Fortinet Intrusion Prevention System, dat het netwerk bewaakt, op zoek naar kwaadaardige activiteiten die bekende kwetsbaarheden proberen uit te buiten.
  • Data Loss Prevention (DLP): FortiSASE biedt DLP-functionaliteit om te voorkomen dat eindgebruikers belangrijke informatie buiten het netwerk verplaatsen, zodat zowel het netwerk als gegevens, veilig zijn.
  • Secure Web Gateway (SWG): Geniet van de kracht van Fortinet Secure Web Gateway om webtoegang te beveiligen tegen zowel interne als externe risico's. Automatisch bedreigingen blokkeren in gecodeerd verkeer, met inbegrip van TLS 1.3 met de hoogste SSL-inspectieprestaties in de industrie.
  • ZTNA en VPN: Met FortiSASE voeg je enterprise-grade beveiliging toe bovenop VPN en breid je zero-trust netwerktoegang uit naar externe gebruikers. Hierdoor kan FortiSASE inherent integreren met reeds bestaande VPN-oplossingen en zero-trust-toepassingstoegang uitbreiden naar externe gebruikers buiten het netwerk.
  • Sandboxing: Of sandboxing wordt uitgevoerd in de cloud of op een apparaat, het biedt cruciale bescherming. FortiSASE levert sandboxing via de cloud, zodat de organisatie een voorsprong houdt op slechte actoren die toegang willen tot uw systeem of het in gevaar willen brengen.

Al deze mogelijkheden gecombineerd maken Fortinet de enige netwerk- en beveiligingsleverancier die beveiliging kan bieden aan elke netwerkrand.

Onze Fortinet-experts staan voor je klaar

Nomios Nederland is een bekroonde partner van Fortinet met verschillende geavanceerde specialiteiten. Onder onze medewerkers bevinden zich dan ook meerdere engineers die door Fortinet gecertificeerd als technisch experts op het gebied van hun oplossingen. Dit betekent dat je kunt rekenen op de technische knowhow en praktische ervaring van Nomios Nederland bij het nauwgezet evalueren van de technische vereisten en het ontwerpen, implementeren en beheren van jouw Fortinet-oplossing.

Maak verbinding

Onze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts in Zoeterwoude staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of nomios employee2Portrait of nomios employee2
Artikelen

Meer updates