Gold Partner
logo Fortinet Secure Web Gateway

Fortinet Secure Web Gateway

Bescherming op enterprise niveau tegen bedreigingen via internet.

Secure Web Gateway (SWG) oplossingen

Aangezien ondernemingen hun WAN Edge blijven herontwerpen met een snelle migratie van toepassingen naar de cloud, blijft het aanvalsoppervlak op de externe sites/filialen toenemen. Dit risico is vooral groot voor webgebaseerd verkeer, aangezien webgebaseerde bedreigingen nog steeds een van de belangrijkste aanvalsvectoren zijn. Omdat aanvalstechnieken steeds geavanceerder en veelzijdiger worden, hebben organisaties een geïntegreerde aanpak nodig om zich te beveiligen tegen externe en interne risico's. Fortinet's secure web gateway biedt flexibele inzetmogelijkheden om te beschermen tegen internet-gebaseerde bedreigingen zonder afbreuk te doen aan de eindgebruikerservaring.

Wat is een Secure Web Gateway (SWG)?

Secure Web Gateway (SWG) oplossingen maken gebruik van web filtering om het bedrijfsbeleid voor internettoegang af te dwingen. Ze filteren ook ongewenste software, vooral malware, van door gebruikers geïnitieerde internetverbindingen.

SWG's zijn enorm belangrijk omdat ondernemingen hun WAN Edge steeds verder hebben ontwikkeld. Toepassingen migreren in hoog tempo naar de cloud en het aanvalsoppervlak op externe locaties en filialen blijft toenemen. Beveiligingsrisico's zijn vooral hoog voor webgebaseerd verkeer, en naarmate aanvalstechnieken geavanceerder worden, hebben organisaties een geïntegreerde aanpak nodig om zich te beveiligen tegen externe en interne risico's.

Een SWG-oplossing moet URL-filtering, applicatiecontrole, diepe HTTPS/SSL-inspectie, preventie van gegevensverlies en isolatiefuncties voor browsers op afstand omvatten. SWG's worden steeds populairder, en de totale web gateway markt zal naar verwachting $4B bereiken in 2023.

Fortinet's SWG biedt flexibele inzetmogelijkheden, waaronder expliciete, transparante en inline modi, om bescherming te bieden tegen internet-gebaseerde bedreigingen zonder de ervaring van de eindgebruiker te schaden.

Secure Web Gateway vs. Firewall

SWG's voorkomen malware-infecties, blokkeren de toegang tot schadelijke websites en toepassingen, en zorgen voor de naleving van het bedrijfsbeleid, met name op bijkantoren en voor externe werknemers.

SWG's zijn vergelijkbaar met firewalls in die zin dat ze beide kwaadaardig internetverkeer kunnen onderscheiden van goedaardig verkeer, en beide bieden geavanceerde netwerkbeveiligingsbescherming. Firewalls werken op pakketniveau. De primaire rol van SWG's is echter het identificeren van en beschermen tegen geavanceerde aanvallen door het webverkeer op toepassingsniveau te inspecteren, zonder de algehele webervaring in gevaar te brengen.

Een volledig geïntegreerde beveiligingsstrategie voor ondernemingen vereist zowel SWG's als NGFW's (next-generation firewalls).

Secure Web Gateway vs. Proxy

Traditionele web proxy tools beheren hoe het verkeer tussen de interne eindpunten van een organisatie en het internet verloopt. In de loop der tijd hebben organisaties Secure Web Gateway oplossingen omarmd om een meer geavanceerde set van mogelijkheden te bieden dan wat traditionele proxy alleen kan bieden.

Placeholder for Video call meetingVideo call meeting

Fortinet Secure Web Gateway

Fortinet Secure Web Gateway verdedigt gebruikers tegen internet-gedragen bedreigingen en helpt ondernemingen bij het afdwingen van naleving van het beleid voor internet toepassingen. Met FortiGate SWG kunt u toonaangevende Fortinet Next-Generation Firewalls inzetten als een proxy.

FortiGate SWG consolideert NGFW- en SWG-diensten, waardoor bedrijven hun netwerkbeveiligingsoplossing gemakkelijk kunnen beheren. Het ondersteunt alle proxy deployment modi en maakt gebruik van meerdere detectietechnieken zoals web filtering, DNS filtering, data loss prevention, antivirus, intrusion prevention en advanced threat protection om medewerkers te beschermen tegen internetbedreigingen.

FortiGate SWG is het meest geschikt voor ondernemingen die netwerkbeveiligingsdiensten willen consolideren en de werklast van beveiligingsteams willen optimaliseren.

Ondernemingen kunnen ook kiezen voor FortiProxy, een speciale Secure Web Gateway-oplossing. Naast vele voordelen biedt FortiProxy integratie met FortiGuard Threat Intelligence-diensten - continu bijgewerkte informatie over bedreigingen die wordt gebruikt om DNS- en webfiltering, inbraakpreventie, dynamische analyse met behulp van sandboxing, antivirus en DLP, en contentanalyse te verbeteren.

Het belang van Secure Web Gateway

SWG's houden bedrijfsnetwerken veilig tegen kwaadaardig internetverkeer en voorkomen dat bedreigingen het netwerk binnenkomen en een infectie of inbraak veroorzaken.

Kritische SWG-functies zoals SSL-inspectie worden steeds noodzakelijker om ondernemingen te beschermen, vooral nu meer dan de helft van alle aanvallen en kwaadaardig internetverkeer tegenwoordig gebruikmaakt van versleuteling.

Maak verbindingOnze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of black woman curly hairPortrait of black woman curly hair

Meer updates