Placeholder for Fortinet Partner/ ResellerFortinet Partner/ Reseller
Gold Partner

Fortinet Zero Trust Network Access

Beter beveiligde toegang voor gebruikers op afstand tot toepassingen waar dan ook.

Placeholder for Aerial view city streetsAerial view city streets

Wat is ZTNA?

Zero trust network access (ZTNA) is een onderdeel van zero trust access dat zich richt op het controleren van de toegang tot applicaties. ZTNA breidt de principes van zero trust access (ZTA) uit door gebruikers en apparaten vóór elke applicatiesessie te verifiëren. Dit bevestigt dat zij voldoen aan het beleid van de organisatie om toegang te krijgen tot die applicatie.

Fortinet brengt ZTNA naar de Fortinet Security Fabric

Beginnend met de FortiOS 7.0 release, zijn ZTNA mogelijkheden ingeschakeld op elk apparaat of service waarop FortiOS draait. Dit omvat hardware-appliances, virtuele machines in clouds, of zelfs de FortiSASE-service.

Een FortiGate next-generation firewall en de FortiClient ZTNA-agent zijn alles wat uw organisatie nodig heeft om veiligere toegang en een betere ervaring voor uw externe gebruikers mogelijk te maken, zowel binnen als buiten het netwerk. Deze voordelen dwingen veel organisaties over te stappen van VPN naar ZTNA.

Waarom Fortinet ZTNA?

Een belangrijk element van het ZTNA-concept is de locatie-onafhankelijkheid van de gebruiker. Het toegangsbeleid voor applicaties en het verificatieproces is hetzelfde, of de gebruiker zich nu op het netwerk of daarbuiten bevindt. Gebruikers op het netwerk hebben niet meer vertrouwen dan gebruikers die zich buiten het netwerk bevinden.

Omdat gebruikers zich buiten het netwerk kunnen bevinden, bevat Fortinet ZTNA een beveiligde, versleutelde tunnel voor de connectiviteit van het apparaat van de gebruiker naar het ZTNA applicatie proxy punt. Het automatische karakter van deze tunnel maakt het gemakkelijker te gebruiken dan traditionele VPN-tunnels, wat de gebruikerservaring verbetert.

Fortinet ZTNA zorgt ook voor betere beveiliging. Het plaatst applicaties achter een proxy-punt, waardoor ze worden verborgen voor het internet. Alleen geverifieerde gebruikers kunnen toegang krijgen tot deze applicaties.

Hoe Fortinet ZTNA uitdagingen op het gebied van beveiligde toegang oplost

Fortinet ZTNA vermindert het aanvalsoppervlak en vereenvoudigt tegelijkertijd het beheer van de toegang tot applicaties. Fortinet ZTNA vermindert het aanvalsoppervlak door:

  • Applicaties te verbergen. Toepassingen zullen communicatie negeren tenzij ze afkomstig zijn van een proxy punt.
  • Verifiëren van gebruikers. Het proxy punt voert een gebruiker-verificatie controle uit elke keer dat een toepassing wordt benaderd.
  • Apparaten te beoordelen. Het proxy point voert een apparaat houding beoordeling uit elke keer dat een toepassing wordt benaderd.
  • Tunnels aanmaken voor gebruikers. De ZTNA agent creëert automatisch een beveiligde tunnel van de gebruiker naar het proxy point, telkens wanneer een applicatie wordt benaderd.

Fortinet ZTNA vereenvoudigt het beheer door beheerders in staat te stellen eenvoudig rolgebaseerde toegangscontrole voor gebruikers en applicaties te configureren en af te dwingen met een beleid dat hetzelfde is, ongeacht waar de gebruiker zich bevindt.

Maak verbinding

Onze experts staan voor je klaar

Ben je op zoek naar prijsinformatie, technische gegevens, support of een offerte op maat? Ons team van experts in Zoeterwoude staat klaar om je te helpen.

Placeholder for Portrait of nomios employee2Portrait of nomios employee2
Artikelen

Meer updates