Video
Placeholder for C Mcom LogoC Mcom Logo

CM.com creëert cloudplatform dat services voor conversational commerce mogelijk maakt

CM.com communicatie en payment platform

Duizenden bedrijven vertrouwen elke dag op het communicatie- en betalingsplatform van CM.com. CM.com is actief in meer dan 190 landen, heeft meer dan 25.000 klanten en meer dan 300 werknemers. CM.com levert mobiele messaging, betaaldiensten en digitale identificatie oplossingen.

CM heeft kantoren in Nederland, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk, China, Dubai, Zuid Afrika, Duitsland en Frankrijk. Bedrijven die gebruik maken van het CM.com platform zijn onder andere Heineken, Unicef, Rabobank, Parkmobile en Thuisbezorgd.nl.

Nomios Nederland helpt CM.com bij het realiseren van een veilig netwerk als basis voor wereldwijde groei

Na jaren van groei, zag CM.com een explosieve toename van complexiteit, dataverbruik en latency op het bestaande netwerk, omdat steeds meer klanten gebruik maakten van de diensten van CM.com. Hierdoor ontstond de behoefte aan een nieuw netwerkfundament, zodat het CM.com platform op wereldwijde schaal kon groeien. Om de uitrol van softwareapplicaties te vergemakkelijken en te versnellen, had het in-house ontwikkelingsteam van CM.com, bestaande uit meer dan 100 ontwikkelaars, ook een agile en lean netwerkomgeving nodig. De transformatie naar een toekomstbestendige netwerkinfrastructuur zou ook de onboarding van nieuwe netwerken mogelijk maken, hoge prestaties leveren en meer controle bieden om optimaal gebruik te maken van netwerkfuncties.

"Met deze veilige infrastructuur die we samen met Nomios Nederlandhebben gebouwd, zijn we nu in staat om zelf eigenaar te zijn en veel zelf te doen. We hebben ook een schaalbare oplossing om deze wereldwijde infrastructuur te bieden die we nodig hebben om onze diensten te faciliteren." - Jan Saan, CTO bij CM.com
Placeholder for CM.com oprichtersCM.com oprichters
Jeroen van Glabbeek (links) en Gilbert Gooijers, de oprichters van CM.com.

Wereldwijd schaalbare, veilige en multi-cloud-ready oplossing

Met zijn wereldwijde klantenkring en de schaal waarop CM.com opereert, is het van cruciaal belang dat het netwerk stabiel en veilig is, maar ook flexibel genoeg om nieuwe diensten en producten te kunnen introduceren. Samen met Nomios Nederland werd het traditionele statische netwerk vervangen door een robuust underlay- en een overlay-netwerk. Dit overlay-netwerk zorgt voor segmentatie tussen verschillende producten en voor netwerkbeveiliging tussen verschillende componenten van een product. Door gebruik te maken van een overlay netwerk is het mogelijk om binnen enkele minuten een nieuw virtueel netwerk te bouwen, zonder dat dit impact heeft op de andere overlay netwerken en bijbehorende producten.

CM.com is een devOps-bedrijf dat zijn eigen applicaties ontwikkelt. Door vanaf dag één netwerksegmentatie toe te passen in het overlay netwerk, wordt de beveiliging al afgedwongen tijdens de ontwikkeling van een applicatie. Dit resulteert in een applicatie die op meerdere lagen beveiligd is (defense in depth).

De hardware en software stack van CM.com bevat technologie van Juniper Networks, Dell en het VMWare virtualisatie platform. De nieuwe wereldwijd schaalbare omgeving biedt ingebouwde redundantie. Applicaties draaien op meerdere gevirtualiseerde netwerkomgevingen, wat meer flexibiliteit biedt voor wanneer veranderingen moeten worden doorgevoerd. Zo kunnen nieuwe netwerken eenvoudig worden toegevoegd aan het CM.com netwerk na bijvoorbeeld bedrijfsovernames. Gebaseerd op de Juniper vSRX worden ook virtuele firewalls geïnstalleerd binnen de virtuele netwerkomgeving.

Placeholder for Woman working in datacenterWoman working in datacenter

Software-gedefinieerd en gevirtualiseerd netwerkplatform

In de nabije toekomst zal CM.com ook profiteren van de voordelen van Software-Defined Networking (SDN). Met Juniper Contrail en de gevirtualiseerde edge routers vMX is effectieve en geautomatiseerde orchestratie mogelijk. Snelle inzet van Virtual Machines ondersteunt wereldwijde schaalbaarheid en maakt bridging tussen computing, storage en het netwerk mogelijk voor optimale connectiviteit. Binnen deze virtuele netwerkomgeving zijn ook Juniper vSRX virtuele firewalls geïnstalleerd.

CM.com bouwt zijn eigen campus met beveiligd bedrijfsnetwerk

CM.com bouwt momenteel aan een eigen campus met meer dan 150 nieuwe werkplekken. Nomios Nederland zal een beveiligd draadloos netwerk oplossingen van Aruba Networks leveren aan de nieuwe faciliteit. Dit zal werknemers voorzien van snelle en veilige werkplekken terwijl CM.com netwerkbeheerders zelf endpoints kunnen beheren voor optimale on-site netwerkbeveiliging. Dankzij deze schaalbare Secure enterprise networking oplossing heeft CM.com volledige controle over de netwerk infrastructuur op hun campus.

"Op basis van mijn ervaringen zou ik mensen zeker adviseren om contact op te nemen met Nomios Nederland en vragen of ze je kunnen helpen. Want zij zullen je naar het volgende niveau brengen." - Jan Saan, CTO bij CM.com
Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away
Artikelen

Laatste nieuws en blog