Case study
Placeholder for Koppert Biological Systems LogoKoppert Biological Systems Logo

Leider in duurzame voedselproductie transformeert logistieke operaties

Zal een bevolking van 10 miljard mensen in 2050 genoeg te eten hebben? Hoe kunnen we de productie van gezond voedsel veilig en gezond maken voor mens en milieu? Het gebruik van grote hoeveelheden chemische bestrijdingsmiddelen creëert een vicieuze cirkel die uiteindelijk leidt tot resistentie. Innovatie in de landbouw heeft prioriteit en Koppert Biological Systems is toonaangevend op het gebied van duurzame teelt en biologische gewasbescherming.

Koppert Biological Systems

Het in Nederland gevestigde bedrijf is 's werelds grootste producent en marketeer van nuttige insecten zoals sluipwespen en hommels voor natuurlijke bestuiving. Koppert is gespecialiseerd in de productie van biologische producten voor de bestrijding van plagen en ziekten voor kleine en grote landbouwproducenten.

Sinds de oprichting van Koppert is het bedrijf gestaag gegroeid, met een gemiddelde groei van 12 procent per jaar sinds 1967. Dit heeft geleid tot een wereldwijde omvang van dochterondernemingen in 27 landen. Met de toenemende vraag naar haar producten heeft Koppert haar activiteiten onder de loep genomen en is ze begonnen met het plannen van verbeteringen.

"We hebben besloten om barcodescanning in onze magazijnen te implementeren", zegt Gertjan de Vogel, senior systeembeheerder bij Koppert. "Om onze scanners te ondersteunen, wilden we de best mogelijke Wi-Fi-prestaties en een moderne cloudarchitectuur die automatisering, AI en meer geavanceerde technologieën ondersteunt.
“Draadloze netwerkprestaties zijn uitzonderlijk, en we kijken ernaar uit om het Mist-netwerk over al onze magazijnen uit te rollen.” - Gertjan de Vogel, senior systeembeheerder bij Koppert
Placeholder for Csm Swirski Mite Koppert Biological Systems 6 2bb7ec17eeCsm Swirski Mite Koppert Biological Systems 6 2bb7ec17ee

AI-driven netwerken vereenvoudigen de werkzaamheden

Na onderzoek naar state-of-the-art draadloze LAN-oplossingen is Koppert gemigreerd naar het AI-gestuurde Wireless LAN-platform van Mist, een bedrijf van Juniper. "In elke categorie die we hebben onderzocht en vergeleken was Mist de beste", zegt de Vogel.

Het Mist Platform is gebouwd op een moderne microservices cloud architectuur die taken automatiseert om de Wi-Fi betrouwbaarheid te verbeteren, het oplossen van problemen te versnellen en de gebruikerservaring inzichtelijk te maken. Het Mist Platform zorgt ervoor dat Koppert een modern, toekomstgericht draadloos netwerk heeft dat zowel de bedrijfs- als de magazijnactiviteiten bedient.

Mist heeft nog een ander groot voordeel. Het bekabelde netwerk van Koppert werd al gevoed door Juniper Networks® EX2300 Ethernet Switches en beschermd door Juniper Networks SRX300 line of Services Gateways. Ingebouwde integraties tussen Mist Wireless en Juniper bekabelde oplossingen vereenvoudigen de werking doordat netwerkbeheerders vanaf een enkel dashboard zicht hebben op beide netwerken.

"Een enkel netwerk operations-platform geeft ons veel meer informatie en details die helpen bij het lokaliseren van wat er in het netwerk gebeurt", zegt Fer Wijker, coördinator van het infrastructuur team bij Koppert. Hij vindt het ook leuk om één leverancier voor beide netwerken te hebben. "Het hebben van één leverancier heeft geleid tot een veel betere ondersteuning. Met het proactieve inzicht en de automatische oorzaakbepaling die de AI levert, zijn we in staat om problemen snel en eenvoudig op te lossen over de bekabelde en draadloze netwerken heen".
Placeholder for KoppertKoppert

Automatisch uitroeien van netwerk plagen

Koppert heeft Nomios Nederland gevraagd het nieuwe Mist Wireless LAN Platform te ontwerpen en te implementeren, samen met Wired Assurance en Marvis Virtual Network Assistant. We hebben meer dan 300 access points geïnstalleerd in het Nederlandse hoofdkantoor en magazijn.

"De ondersteuning en kennis bij Nomios Nederland maakte wat een moeilijke overgang had kunnen zijn heel eenvoudig", zegt de Vogel. "Het Nomios Nederland team was altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden, en ze hebben ons in de juiste richting geleid voor een best-of-breed draadloos LAN dat aan al onze zakelijke en technische eisen voldoet".

Voor medewerkers die op kantoor werken en voor productieteams in de magazijnen levert Mist ongeëvenaarde netwerkgebruikerservaringen. Zelfs beruchte wispelturige toepassingen zoals Microsoft Teams en Skype draaien feilloos.

Een samenhangende aanpak van het bedienen van bekabelde en draadloze netwerken optimaliseert die gebruikerservaring. Het Koppert IT-team kan direct dashboards bekijken in Marvis, een geïntegreerde AI-engine die de IT-activiteiten vereenvoudigt door middel van inzicht op klantniveau, snelle bekabelde en draadloze probleemoplossing, trendanalyse, foutdetectie en proactieve probleemoplossing.

"Met Marvis kunnen we eventuele netwerkproblemen snel opsporen", zegt Wijker. "Alles werkt heel soepel samen en we kunnen eenvoudig door de dashboards navigeren om potentiële netwerk- en prestatieproblemen te identificeren.

Het hebben van inzicht in netwerkprestaties die van invloed kunnen zijn op kritische applicaties vereenvoudigt de werkzaamheden voor het IT-team. Supportteams kunnen Marvis vragen stellen in natuurlijke taal, zoals "Waarom kan Olga geen verbinding maken met het netwerk?" of "Waarom is de scanapplicatie traag?". Begeleide herstelmaatregelen identificeren de hoofdoorzaak en ondernemen waar mogelijk geautomatiseerde acties, met behulp van het Self-Driving Network™.

Wired Assurance biedt AI-aangedreven automatisering en serviceniveaus voor Koppert's EX Series switches en de Mist access points. Verwachtingen op het gebied van serviceniveau worden gemeten en beheerders worden proactief op de hoogte gesteld als er een afwijking in de switchprestaties optreedt, voordat gebruikers dit merken. De hoofdoorzaak van bekabelde en draadloze problemen wordt snel geïdentificeerd en Wired Assurance kan met zelfrijdende sanering geautomatiseerde acties uitvoeren. Zoals het toevoegen van ontbrekende VLAN-configuraties of het corrigeren van verkeerde configuraties van de switch-poorten.

Placeholder for Csm Ulti mite rose 5 ad99065bf0Csm Ulti mite rose 5 ad99065bf0

Mysteries rond app- en netwerkprestaties oplossen

In de Nederlandse magazijn- en distributieruimtes zijn alle Koppert producten gelabeld met barcodes, waaronder hommelkasten, sluipwespen, bio-fungiciden, bodemtoevoegingen en -verlagers, drones en andere producten.

De productie-, verpakkings- en logistieke teams scannen de barcodes met een Zebra-scanner om het pick-and-pack fulfillment-proces te stroomlijnen dat plaatsvindt nadat een bestelling inline is geplaatst. Picking-informatie laat het team weten wat de juiste hoeveelheden van elk product zijn en waar het zich in het magazijn bevindt. Verpakkingsinformatie identificeert de te verpakken items, samen met het verpakkingsmateriaal en de documentatie.

“Mensen geven altijd graag de schuld aan het netwerk als er een probleem is. Met Mist kunnen we het internet, Wi-Fi, AP-dekking en apparaatactiviteit zien. We kunnen laten zien dat het prestatieprobleem op de applicatie of een server ligt.” -Fer Wijker, coördinator, infrastructuur team bij Koppert Biological Services
"We zijn in staat om dezelfde template wereldwijd te scannen en de informatie wordt via Wi-Fi verstuurd om onze leveringsactiviteiten te stroomlijnen", zegt de Vogel. "Draadloze netwerkprestaties zijn uitzonderlijk, en we kijken ernaar uit om het Mist-netwerk over al onze magazijnen uit te rollen".

Nu de scannerapplicatie en -processen in productie zijn, vertrouwt het netwerkteam op Mist om de prestatieklachten in het magazijn te behandelen. "Mensen geven het netwerk altijd graag de schuld als er een probleem is", zegt Wijker. "Met Mist kunnen we het internet, Wi-Fi, AP-bereik en apparaatactiviteit zien. We kunnen laten zien dat het prestatieprobleem op de applicatie of een server ligt, waardoor het probleem uiteindelijk sneller wordt opgelost, ongeacht waar in het netwerk het probleem zich voordoet".

Mist kan ook een rol spelen bij het vinden van misplaatste scanners. De hoognauwkeurige locatiediensten in het Mist-platform kunnen ontbrekende scanners en activiteiten in het magazijn opsporen. Met de geïntegreerde virtuele BLE-technologie in de door ons ingezette Mist access points hopen we locatiediensten toe te voegen om medewerkers te helpen hun scanners te vinden en te voorkomen dat de scanners onbedoeld het gebouw verlaten", aldus Wijker.

Wereldwijde uitrol sluit aan bij toekomstige bedrijfsgroei

Naarmate de wereldwijde vraag naar voedsel toeneemt, is Koppert voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen om telers over de hele wereld te ondersteunen. Hommels, nuttige insecten, microbiële producten, kleefplaten en feromoonvallen zijn een duurzamere manier om plagen en ziekten te bestrijden, bestuiving te stimuleren en de groei en veerkracht van gewassen te bevorderen.

De efficiëntie en magazijnverbeteringen die in het Nederlandse hoofdkantoor zijn gerealiseerd, zullen zich verspreiden naar de distributiecentra van het bedrijf wanneer de wereldwijde uitrol van Mist Wireless en Juniper Wired is voltooid.

"De beproefde oplossingen van Nomios Nederland en Juniper AI-gedreven netwerken zullen ons in de volgende fase van onze bedrijfsontwikkeling brengen", zegt Wijker.
Neem contact op met onze experts

Heb je een project dat je wil bespreken?

Wij horen graag meer over jouw security project, uitdagingen op het gebied van IT-infrastructuur of andere vragen. Bel ons op of laat een bericht achter.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of ethnic man looking awayPortrait of ethnic man looking away
Artikelen

Laatste nieuws en blog