Mobile backhaul

Open, programmeerbaar, gereed voor de cloud.

De Mobile Backhaul voorbereiden op IoT, LTE-Advanced en verder.

De mobiele industrie is de afgelopen tien jaar enorm gegroeid, met op dit moment meer dan 4,5 miljard abonnees wereldwijd. Toch gebruikt nog geen 25% van de wereldbevolking een smartphone. Er is voor operators dus nog een grote markt om aan te boren.

Om deze nieuwe kansen te benutten, worden mobiele operators echter geconfronteerd met een aantal uitdagingen:

Snelle groei van gegevensbehoeften en technologische uitbreiding: de mobiele communicatie is steeds meer gefocust op gegevensgebaseerde toepassingen. Dat betekent dat de groei in gegevens die een operator moet verwerken exponentieel is gegroeid. Dit wordt nog verergerd door de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals 4G (LTE), die eindgebruikers gegevensdoorvoer bieden op bijna breedbandniveau. Daardoor moeten operators nieuwe apparatuur in gebruik nemen nog voordat bestaande apparatuur zijn kosten heeft opgeleverd.

Serviceverwachtingen van klanten: klanten zijn niet meer tevreden als ze tijdens een oproep een aantal keer opnieuw moeten inbellen of als het te lang duurt voordat een website is geladen. Uit een recent onderzoek onder 40% van de abonnees is gebleken dat ze van operator zouden veranderen bij een slechte Quality of Experience (QoE).

Internet of Things (IoT): mobiele operators moeten niet alleen steeds gegevensintensievere klanten kunnen bedienen, maar moeten ook kunnen bedienen aan een scala van apparaten die via een SIM-kaart met internet kunnen worden verbonden. Hieronder valt zowel consumenten- als industriële apparatuur. Gezien het recente gebruik van consumentenapparaten is er behoefte aan een hoge mate van beveiliging en optimale beschikbaarheid voor industriële systemen die afhankelijk zijn van connectiviteit.

Support voor meerdere technologieën: hoewel we een verschuiving zien naar Ethernet-provisioning (met name bij LTE-implementaties), is er nog steeds behoefte aan het bieden van TDM-services (Time-Division Multiplexing), soms op dezelfde locatie.

De Mobile Backhaul-oplossingen van Nomios Nederland

Nomios Nederland werkt met toonaangevende leveranciers om een scala aan technologieën te leveren waarmee we onze klanten een agile en op maat gemaakte Mobile Backhaul-oplossing kunnen aanbieden. Voorbeelden zijn:

Accurate timing: precieze timing is een vereiste voor mobiele netwerken met hoge prestaties, en hoewel mobiele operators frequentie- en fasesynchronisatie moeten kunnen garanderen, moeten ze ook rekening houden met de niet aflatende nadruk op ecologische voetafdruk en stroomverbruik. Daarnaast moeten operators hun timingtechnologieën bijwerken van oudere stratum PRC-standaarden naar IEEE 1588v2 PTP- en Sync E-standaarden. Nomios Nederland kan een reeks timingapparaten leveren die aan deze vereisten voldoen, waaronder op SFP gebaseerde PTP-timing- en Stratum 1 PRC-knooppunten.

Cell Site Routing: met de toename van gegevens- en servicebehoeften stijgt ook de behoefte aan routing- en MPLS-functionaliteit dichterbij de klant, vaak op kleine en macro cell sites. Nomios Nederland werkt met toonaangevende leveranciers om een scala aan oplossingen te leveren die zowel TDM- als Ethernet-interfaces bevatten, met geavanceerde Quality of Service (QoS) en MPLS-functiesets die voldoen aan de behoeften van mobiele operators.

Geaggregeerde routing: er zijn zeer krachtige routers vereist voor het leveren van een reeks services voor mobiel verkeer dat wordt geaggregeerd, bijvoorbeeld voor wachtrijafhandeling en DPI (Deep Packet Inspection). Daarnaast moeten deze routers tunnelling protocols kunnen ondersteunen, zoals IPSec. Nomios Nederland gebruikt de routers van Juniper Networks om deze functionaliteit te bieden.

Geavanceerde firewalls: om de beschikbaarheid en integriteit van het mobiele netwerk te handhaven, is het essentieel dat het netwerk beveiligingsgateways gebruikt om gebruikersverkeer te scheiden van besturingsverkeer. Er wordt ook een reeks proxy's gebruikt om ervoor te zorgen dat signaalstormen of malafide signalen van externe bronnen het mobiele netwerk niet doen vollopen of misleiden. Nomios Nederland biedt GTP-firewalls (GPRS Tunnelling Protocol), SCTP-firewalls (Stream Control Tunnelling Protocol) en Gi/SGi-firewalls van toonaangevende leveranciers als Juniper Networks, Fortinet F5 Networks.

Maak verbinding

Onze netwerkexperts staan voor je klaar

Ons team is beschikbaar voor een gesprek of videovergadering. Neem contact op om jouw netwerkuitdagingen te bespreken, aanbieders te vergelijken of om van gedachten te wisselen over jouw komende IT-projecten. Wij zijn er om jou te helpen.

Placeholder for Portrait of ethnic male smiling dotted shirtPortrait of ethnic male smiling dotted shirt
Artikelen

Laatste nieuws en blog