Onderneming

Nomios Group groeit in Zuid-Europa met overname Italiaanse cybersecurity expert Aditinet

Sébastien Kher
Placeholder for Sebastien KherSebastien Kher

Sébastien Kher , Chief Executive Officer , Nomios groep

2 min. leestijd

Share

Nomios Group, een toonaangevende Europese leverancier van cybersecurity en networking diensten en oplossingen, kondigde vandaag aan dat het de overname heeft afgerond van een meerderheidsbelang in Aditinet, een prominent cybersecurity bedrijf op de Italiaanse markt. De acquisitie versterkt de positie van Nomios als een van de meest toonaangevende Europese cybersecurity dienstverleners.

Placeholder for Aditinet Nomios tinyAditinet Nomios tiny

"Deze overname markeert een belangrijke stap in de voortdurende groei en het succes van Nomios, en heeft veel voordelen zoals de gedeelde leveranciersportefeuilles, klantenrelaties en het dienstenaanbod. Niet alleen voorziet de overname van Aditinet de Nomios Group van een aanzienlijke expertise en een sterk klantenbestand in Italië, maar het stelt ons ook in staat om nieuwe diensten zoals ethisch hacken toe te voegen aan ons portfolio" verklaarde Sébastien Kher, CEO van Nomios Group.

Met de toevoeging van Aditinet, groeit de jaarlijkse omzet van Nomios Group tot EUR 400 miljoen, met meer dan 600 FTE's in haar zeven Europese markten. De huidige CEO en oprichter (Paolo Marsella) en CFO (Alberto Mez) blijven minderheidsaandeelhouders en zullen het bedrijf blijven leiden en de integratie binnen de Nomios Groep aansturen. "Nomios en Aditinet passen uitstekend bij elkaar. We willen uitgroeien tot het meest toonaangevende cybersecurity bedrijf in Europa. Vandaag hebben we een grote stap in die richting gezet." Zei Ad Scheepbouwer, Chairman en Non-Executive Director van het bestuur van Nomios Group.

"Deel worden van Nomios Group is de ideale volgende stap in het realiseren van Aditinet's visie om van IT en de cloud de meest veilige omgeving voor onze klanten te maken en in het verder consolideren van onze relaties met relevante vendors", aldus Paolo Marsella, CEO van Aditinet. " Nomios zal ons bereik op Europese markten vergroten en expertise bieden om onze groei op de Italiaanse markt verder te versnellen. We kijken ernaar uit om direct gebruik te gaan maken van Nomios' SOC-capaciteiten om de digitale perimeters van onze klanten te helpen bewaken en te vertrouwen op hun vele referenties in SASE (Secure Access Service Edge). We zien dat deze technologieën volop onderwerp van gesprek zijn in de markt, en onze nieuwe Nomios collega's hebben al bewezen dat ze in beide opzichten kunnen leveren".

Over Nomios Group

Nomios is een toonaangevende Europese leverancier van cybersecurity en secure networking oplossingen en diensten en heeft een breed klantenbestand in sterk gediversifieerde sectoren. In 19 jaar tijd is Nomios uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 20 kantoren in zeven Europese landen en heeft het zijn eigen professional services, managed services, support en SOC aanbod voortdurend uitgebreid.

Nomios beschikt over de meest ervaren, loyale en hoog gecertificeerde pool van ingenieurs in zijn sector, zoals erkend door vele studies van derden, en heeft strategische partnerschappen met toonaangevende technologieleveranciers, waaronder Palo Alto Networks, Juniper Networks, Cisco, Fortinet en F5. In januari 2019 hebben fondsen geadviseerd door IK Partners, een toonaangevende pan-Europese participatiemaatschappij, een meerderheidsbelang verworven in Nomios Group.

Over Aditinet

Aditinet, opgericht in 2004, is een Italiaans bedrijf voor systeemintegratie en professional services, gespecialiseerd in cybersecurity. Met een jaarlijkse omzet van EUR 40 miljoen behoort Aditinet tot de meest erkende spelers in de Italiaanse cyberbeveiligingsindustrie met best-in-class certificeringen met Palo Alto Networks (Diamond) en F5 (Platinum) naast andere hooggeplaatste vendor partnerships. Aditinet heeft twee kantoren in Italië, namelijk in Rome en Milaan. Aditinet bedient meer dan 150 klanten, waaronder verschillende Italiaanse nationale banken, nutsbedrijven, universiteiten, productiebedrijven en ministeries.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Onze experts en salesteams staan voor je klaar. Laat je contactgegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Nu bellen
Placeholder for Portrait of french manPortrait of french man
Artikelen

Meer updates