Broadforward

BICS selecteert Infradata en BroadForward voor next generation Signaling Transfer Point

3 min. leestijd
Placeholder for Rodion kutsaev 0 VGG7cq Tw Co unsplashRodion kutsaev 0 VGG7cq Tw Co unsplash
BroadForward

Share

Bij Nomios Nederland hebben we het BroadForward Signaling Transfer Point (STP) ingezet bij Belgacom International Carrier Services (BICS). We zijn uitgegroeid tot een toonaangevende expert in intelligente routing- en interworkingoplossingen op basis van het volledige BroadForward productportfolio. We hebben uitgebreide ervaring opgedaan in het ontwerpen, implementeren en ondersteunen van deze producten bij BICS en andere telecom operators wereldwijd.

De volgende generatie STP-oplossing wordt ingezet als een centrale, zeer veelzijdige routing hub voor al het 2G/3G-gerelateerde signaleringsverkeer. De softwareoplossing biedt BICS de signaleringsintelligentie die nodig is om de configuratie, het beheer en de provisioning van al hun SS7-signaleringsverkeer op basis van SS7 te uniformeren en te vereenvoudigen. De STP kan standalone draaien of gecombineerd worden op een single engine platform met andere BroadForward producten, zoals een Diameter Signaling Controller en kan ook worden uitgebreid met de BroadForward SS7 en Diameter Firewall.

Wij zijn een groot voorstander van de oplossing, omdat het eenvoudig te gebruiken GUI gebaseerde configuratie en integratie van geavanceerde signaleringsscenario's over protocollen en technologieën heen mogelijk maakt, zonder de noodzaak van scripting of codering. Nomios Nederland heeft eerder de BroadForward Diameter Signaling Controller (DSC) bij BICS geïmplementeerd, voor het routeren van al het 4G-signaalverkeer op haar IPX-netwerk.

BICS is 's werelds toonaangevende interconnectleverancier van wholesale-carrierdiensten aan wireline- en draadloze operators en serviceproviders wereldwijd. Als 's werelds grootste roamingaanbieder bereikt het meer dan 1.000 mobiele bestemmingen in de wereld. Het BICS-netwerk bestrijkt meer dan 200 landen en bestaat uit glasvezel- en zeekabels, satellietverbindingen en verbindingen met 's werelds grootste internetcentrales. BICS implementeert multi-technologische oplossingen (SS7, GRX, IPX en Cloud) om een naadloze interoperabiliteit van traditionele en cloud communicatie mogelijk te maken.

Quentin Pouplard, hoofd van Solution Architecture & Engineering bij BICS: "Wij zijn de nummer één interconnectprovider omdat we voortdurend innoveren en verbeteren. Als onze vertrouwde partner sinds enkele jaren houdt Nomios Nederland ons regelmatig op de hoogte van nieuwe verbeteringen die we kunnen aanbrengen in onze activiteiten. De inzet van de BroadForward STP geeft ons de signaleringsintelligentie die we nodig hebben om de dienstverlening veel sneller aan te passen aan de specifieke behoeften van onze roamingpartners over de hele wereld. De STP wordt geleverd met dezelfde veelzijdigheid en flexibiliteit als de BroadForward DSC op ons IPX netwerk, omdat ze op hetzelfde geconvergeerde, single engine software platform draaien".

Infradata Managing Director BeLux, Kris Verheye voegde hieraan toe: "De keuze voor de BroadForward Next Generation STP in het hart van het GRX netwerk is niet alleen een bewijs van onze nauwe samenwerking met BICS, maar ook van het vertrouwen dat het technische team heeft in de BroadForward technologie voor hun IPX en GRX netwerken. We zijn er erg trots op dat Infradata een sleutelrol heeft kunnen spelen in de succesvolle oplevering van de Next Generation STP bij BICS".

"We zijn er erg trots op dat Nomios Nederland een sleutelrol heeft kunnen spelen in de succesvolle oplevering van de Next Generation STP bij BICS”.
- Kris Verheye, Nomios Nederland Managing Director BeLux

Over BICS Belgacom International Carrier Services

Als toonaangevend internationaal communicatiespecialist verbindt BICS de wereld door betrouwbare en veilige mobiele ervaringen te creëren, altijd en overal. Ze zijn een wereldwijde voice-carrier en de toonaangevende aanbieder van mobiele datadiensten wereldwijd. Hun oplossingen zijn essentieel voor het ondersteunen van de moderne levensstijl van de hedendaagse apparaathongerige consument - van wereldwijde mobiele connectiviteit, naadloze roaming ervaringen, fraudepreventie en authenticatie, tot wereldwijde messaging en het Internet of Things. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, met een sterke aanwezigheid in Afrika, Amerika, Azië, Europa en het Midden-Oosten.

Over Broadforward

BroadForward is leider in intelligente signaleringssoftware voor 2G/3G, 4G/LTE, 5G, IMS, Fixed, Wi-Fi, IPX en M2M/IoT netwerken. Het vijfvoudig GSMA Best Mobile Technology genomineerde BroadForward levert kernnetwerkproducten voor routing, interworking, beveiliging en nummerportabiliteit, ontworpen voor convergentie over legacy- en next-generation-netwerken. Hun actieve 5G roadmap ondersteunt service providers met hun netwerk overgang naar 5G NG Core, met de Service Communication Proxy (SCP), Binding Support Function (BSF), Security Edge Protection Proxy (SEPP), 5G EIR, 4G-5G interworking en multi-protocol signalering orchestration. Alle BroadForward producten zijn hardware-agnostisch en ondersteunen netwerkvirtualisatie, OpenStack en cloud-implementatie. De softwareontwikkeling van BroadForward gebeurt volledig in Nederland.

Nu bellen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates