SASE Cisco

Cisco introduceert een nieuwe, uitgebreide SASE-architectuur

1 min. leestijd
Cisco

Share

Cisco lanceert een nieuw, uitgebreid Secure Access Service Edge (SASE)-aanbod. Dit is de volgende stap om security en netwerken radicaal te vereenvoudigen door netwerkoperaties (NetOps) en beveiligingsoperaties (SecOps) teams te helpen gebruikers op een veilige manier te verbinden met applicaties. Daarbovenop kondigt Cisco verbeteringen aan voor zijn cloud-gebaseerde platform SecureX om nieuwe en opkomende bedreigingen sneller en effectiever te beheren.

Het afgelopen jaar is werken vanaf elke locatie de norm geworden. Dit heeft de complexiteit van het beheer van netwerken en security vergroot. Nu de focus verschuift van het datacenter naar de gebruiker, is een SASE-architectuur topprioriteit voor de organisatie.

Cisco SASE vandaag en in de toekomst

Cisco levert alle bouwstenen van een SASE-architectuur, waaronder networking, remote access, cloud security, zero trust netwerktoegang en zichtbaarheid. De introductie van vandaag biedt de mogelijkheid om deze kerncomponenten van de SASE-architectuur in één keer aan te schaffen, met de flexibiliteit om in de toekomst eenvoudig over te stappen op één abonnementsdienst, zodat organisaties direct aan de slag kunnen met de geïntegreerde architectuur van Cisco.

Ook blijft Cisco in hoog tempo features leveren, waaronder:

  • Data Loss Prevention: Cisco Umbrella Data Loss Prevention (DLP) helpt organisaties ongewenste gegevensuitwisseling te ontdekken en voorkomen en de compliance richtlijnen na te leven.
  • Browserisolatie op afstand: Cisco Umbrella-isolatie van browsers op afstand stelt gebruikers in staat veilig websites te bezoeken en beschermt eindgebruikersapparaten en bedrijfsnetwerken tegen browsergebaseerde exploits.
  • Detectie van malware in de cloud: Cisco Umbrella-malwaredetectie in de cloud vindt en verwijdert malware uit cloudgebaseerde toepassingen voor het opslaan.
  • Observatievermogen: Als onderdeel van het nieuwe SASE-aanbod stelt de internet- en cloudintelligentie van ThousandEyes organisaties in staat zichtbaarheid en bruikbare inzichten te verkrijgen in elk netwerk, van elke gebruiker tot elke applicatie.

SecureX-innovatie om security radicaal te vereenvoudigen

Naast het vereenvoudigen van het SASE-traject voor klanten, werkt Cisco ook aan de vereenvoudiging van security. Cisco biedt nu complete bescherming van endpoint tot cloud met SecureX-platformverbeteringen die de doorlooptijd voor SecOps verkorten en die het detecteren en verhelpen van bedreigingen automatiseren. De nieuwe geautomatiseerde workflows betreffen onder meer aanvallen op de supply chain door SolarWinds, onderzoeken naar phishing en onderzoeken naar dreigingen op basis van de nieuwste informatie van Cisco Talos. Door deze verbeteringen wordt de tijd voor het detecteren van bedreigingen met 95 procent teruggebracht en de tijd voor het herstellen met 85 procent.

Cisco vereenvoudigt niet alleen op platformniveau, maar kondigt ook integratie en automatisering op het eindpunt aan. Cisco Secure Client, een nieuwe unified agent connector voor Cisco Secure Endpoint, AnyConnect en Umbrella, vereenvoudigt de implementatie en het beheer.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates