CrowdStrike

CrowdStrike sluit zich aan bij Netskope, Okta en Proofpoint om werken op afstand te beveiligen

1 min. leestijd
Proofpoint
CrowdStrike

Share

CrowdStrike, Netskope, Okta en Proofpoint werken samen om organisaties beter te beschermen door het leveren van een geïntegreerde Zero Trust-beveiligingsstrategie die is ontworpen om de dynamische en externe werkomgevingen van vandaag op grote schaal te beschermen.

De plotselinge verschuiving naar thuiswerken als gevolg van de COVID-19-pandemie heeft veel organisaties ertoe aangezet hun meerjarige digitale transformatieplannen te versnellen. De aandacht wordt gericht op gebieden als samenwerking op afstand en toegang voor bedrijven; veranderingen in verkoop en klantenservice als gevolg van verschillend koopgedrag; en kritieke cloudinfrastructuur en beveiliging. Om deze gebieden te optimaliseren, moet de volledige digitale strategie van een organisatie snel worden ontworpen en geïmplementeerd, zonder de bedrijfscontinuïteit in gevaar te brengen.

Deze snelle overgang heeft echter ook de beveiliging en IT-teams gedwongen om snel robuustere beveiligingsoplossingen te vinden - met minder middelen en zonder de praktische begeleiding die ze nodig hebben om succesvol uit te voeren. Deze integratie tussen producten is ontworpen om taken voor beveiligings- en IT-teams te vereenvoudigen en organisaties te helpen de obstakels te overwinnen die ze tegenkomen bij het waarborgen van uitgebreide bescherming voor hun externe medewerkers.

Crowdstrike, Netskope, Okta en Proofpoint maken werken op afstand net zo eenvoudig en veilig als werken op locatie.

  • CrowdStrike beschermt alle endpoints die toegang hebben tot de onderneming en biedt geavanceerde opsporing van bedreigingen, next-gen antivirusbescherming en tools voor proactieve respons op incidenten.
  • Netskope biedt web-, cloud- en gegevensgerichte beveiliging om bedrijfsactiva overal te beschermen en biedt contextueel begrip waarmee je bedrijfseigen informatie overal kunt beveiligen.
  • Okta richt Zero Trust op dat de juiste mensen op een veilige manier verbindt met de juiste technologieën en probleemloze toegang verzekert voor externe en lokale teams, mogelijk gemaakt door een intuïtieve eenmalige aanmelding en door adaptieve multifactor-authenticatie.
  • Proofpoint biedt bescherming tegen phishing, malware en andere personeelsaanvallen met complexe zichtbaarheid en gedragstraining tegen de complexe, op mensen gebaseerde aanvallen van vandaag.

Uitdagingen bij het beveiligen van een Remote Workforce

Groter Attack Surface
Met de toenemende verfijning van cyberdreigingen en het feit dat op afstand werken aanvalsoppervlakken vergroot, zijn beveiligingsoplossingen die zijn ontworpen voor een kantoorgebaseerde bedrijfsomgeving niet langer effectief. Het beveiligen van een extern personeelsbestand vereist een sterk gelaagde verdedigingsbenadering en een moderne Zero Trust-beveiligingsarchitectuur om de gebruikers, endpoints, gegevens en netwerken van organisaties te beschermen tegen moderne aanvallen. Alles, van toegangscontrole tot apparaathouding tot monitoring en herstel, moet in hoge mate worden gecoördineerd om een sterke beveiligingsstack te garanderen die veerkracht en flexibiliteit biedt zonder de productiviteit in gevaar te brengen.

Gebrek aan training

Gezien de snelheid van verandering die vereist is door richtlijnen ter plaatse, zijn bedrijven gedwongen werknemers toe te staan hun persoonlijke apparaten te gebruiken in plaats van door het bedrijf verstrekte middelen, en moeten ze er ook voor zorgen dat ze overal toegang hebben tot bedrijfsmiddelen, gegevens en honderden apps.

Veel organisaties worstelen echter om hetzelfde niveau van beveiliging en toegang te bieden aan hun nieuwe externe medewerkers, samen met dezelfde naadloze ervaring die hun werknemers gewend zijn - en het wordt steeds duidelijker dat veel organisaties onvoldoende bekend zijn met de cyberbeveiligingsbedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd een extern personeelsbestand.

Volgens het recente wereldwijde Work Security Index-onderzoek van CrowdStrike kreeg 53% van de respondenten geen aanvullende cybersecurity-training over de risico's van werken op afstand, en voor kleine bedrijven meldde 69% van de respondenten dat ze geen aanvullende cybersecurity-training hadden gekregen.

Compliance uitdagingen
Tegelijkertijd moet nog steeds aan de compliance eisen in gereguleerde industrieën worden voldaan. Het aantal samenwerkingskanalen en de hoeveelheid cloudgegevens verspreid over software-as-a-service (SaaS) -toepassingen zijn exponentieel toegenomen, waardoor gevoelige gegevens onbeschermd zijn en worden blootgesteld aan cyberaanvallen. Netskope Threat Labs ontdekte dat 20% van de gebruikers gevoelige gegevens verplaatst tussen cloud-apps - en nog meer, 37% van deze gevoelige gegevens is betrokken bij schendingen van gegevensverliespreventie (DLP).

Gebrek aan uitgebreide schaalbare beveiliging voor externe medewerkers
Volgens Voice of the Enterprise: Digital Pulse Coronavirus Flash Survey (maart 2020) van 451 Research verwacht 38% van de organisaties dat werk vanuit huis op lange termijn wordt voortgezet. Maar terwijl organisaties op zoek zijn naar kosteneffectieve, schaalbare oplossingen voor hun dynamische personeel, zijn tegenstanders zo meedogenloos als altijd, met behulp van social engineering phishing-tactieken en geavanceerde ransomware die moeilijk te detecteren "living off the land" -technieken (LOTL) gebruikt.

Oplossing die de Zero Trust-beveiliging vereenvoudigt

Een ander facet van deze gezamenlijke oplossing is dat het de manier waarop organisaties de beveiligingsarchitectuur van Zero Trust benaderen fundamenteel zal veranderen. Door samen te werken, brengen deze beveiligingsleiders een uitgebreide, best-of-breed beveiligingsstack voor jouw organisatie om je IT- en beveiligingsteams in staat te stellen alle extern personeel te beveiligen, ongeacht app, gegevens, endpoint of locatie. Door deze integraties kan je helpen jouw gedistribueerde personeel productief en veilig te houden door de verdediging te versterken tegen de geavanceerde aanvallen van vandaag.

Voordelen van geïntegreerde oplossingen

Deze 'better together'-geïntegreerde oplossing van CrowdStrike, Netskope, Okta en Proofpoint biedt verschillende belangrijke voordelen voor organisaties van elke omvang. Hiermee kan je onderstaande bereiken:

Zorg voor veilige toegang tot applicaties en gegevens, overal, op elk apparaat.
Organisaties kunnen verder gaan dan oudere VPN's voor netwerktoegang op afstand met deze moderne, veilige toepassingsspecifieke oplossing. Netskope en Proofpoint vervangen VPN's en maken Zero Trust-netwerktoegang (ZTNA) mogelijk, Okta maakt modern identiteits- en toegangsbeheer mogelijk en CrowdStrike integreert sterke endpoint beveiliging om applicaties en netwerkbronnen te beveiligen. Je verkleint het aanvalsoppervlak door je te houden aan Zero Trust-toegang voor alle gebruikers.

Voeg extra lagen data beveiliging toe met geavanceerde cloud en web security.
Je krijgt een uitgebreid inzicht in waar gegevens zich in jouw cloud- en webomgeving bevinden, ongeacht apparaat, netwerk of locatie. De geïntegreerde oplossing biedt extra beschermingslagen wanneer gebruikers op internet surfen of cloud-apps gebruiken, en biedt ook inzicht in mogelijk risicovol gedrag, nu bedrijfsbronnen gemakkelijker toegankelijk zijn en meer van jouw werknemers op afstand werken. Met sterke DLP- en gegevensbeschermingsoplossingen van Proofpoint en Netskope in combinatie met identiteits- en apparaatcontroles van Okta en CrowdStrike, kunnen organisaties zich verdedigen tegen cyberdreigingen en voldoen aan compliancevereisten.

Endpoint beveiliging versterken en integreren.
Met deze oplossing kan je de beveiliging voor alle endpoints verbeteren en bedreigingssignalen integreren om snel te detecteren en te reageren. Het combineert krachtige endpoint beveiliging van CrowdStrike met identiteits- en gegevensbeveiliging van Okta en Netskope om te beschermen tegen inbreuken, malwarevrije aanvallen en bekende en onbekende malware.

Een proactieve benadering van verdediging en stroomlijn herstel.
Met deze oplossing kan je forensische dreigingen uitwisselen tussen Netskope en CrowdStrike om de beveiliging van jouw organisatie te verbeteren en je een betere zichtbaarheid en bescherming te bieden. De integratie stroomlijnt gedeelde intelligentie tussen tools, automatiseert responsworkflows en neemt een proactieve diepgaande aanpak.

Maak van de eindgebruiker een aanwinst voor jouw beveiligingsteam.
Informeer eindgebruikers over moderne bedreigingen en de beste manieren om te reageren, en zorg ervoor dat hun toegang tot IT-tools en apps ononderbroken is. Verander jouw gebruikers in een sterke laatste verdedigingslinie - ongeacht waar ze werken - met training voor beveiligingsbewustzijn.

Ongeëvenaarde bescherming van jouw externe personeel

Samen bieden CrowdStrike, Okta, Netskope en Proofpoint je een krachtige, proactieve benadering van bedrijfsbescherming, zodat je naadloos informatie kunt delen, forensische gegevens kunt uitwisselen, de reactie op bedreigingen kunt automatiseren en voortdurend kunt evolueren om de algehele beveiliging van jouw organisatie toekomstbestendig te maken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates