Cumulus Networks en Infradata slaan handen ineen

1 min. leestijd
Cumulus Networks

Share

Open netwerktechnologie biedt schaalbaarheid en flexibiliteit in het moderne datacenter

Cumulus Networks, innovatieleider op het gebied van open, moderne en schaalbare netwerken en Infradata, toonaangevende leverancier van security-, cloud- en netwerkoplossingen, bundelen hun krachten. Door gebruik te maken van de open networking software van Cumulus is Infradata nog beter in staat om te blijven innoveren en haar klanten in Europa te ondersteunen.

Open netwerktechnologie

Krachtige automatisering van netwerktaken en investeringen in nieuwe technologieën zijn noodzakelijk voor operators om competitief te blijven. Daar waar de omzetten van telecomoperators nauwelijks toenemen en verwachtingen van de dienstverlening vandaag de dag ontzettend hoog zijn, dienen er nieuwe en innovatieve modellen te worden omarmd om de operationele kosten te doen dalen en efficiënter te werken. Een goed voorbeeld van een moderne technologie is het open netwerkbesturingssysteem Cumulus Linux. Door gebruik te maken van een open netwerktechnologie en A-merk industriestandaard hardware neemt de complexiteit af en verbeteren de prestaties en betrouwbaarheid van het netwerk. Klanten van Infradata zijn met de oplossingen van Cumulus in staat om een netwerk infrastructuur te bouwen die garant staat voor schaalbaarheid, flexibiliteit en verregaande automatisering.

Specialistische kennis

"Het is goed om te merken dat de waardering van open netwerktechnologie bij de belangrijke integrators op het gebied van cloud networking toeneemt. Zij volgen de ontwikkelingen op dat gebied op de voet,” stelt Robby van Roosmalen, Sales Director Nederland bij Cumulus Networks. “De hoogwaardige oplossingen van Cumulus in combinatie met de specialistische kennis op het gebied van cloud networking en cybersecurity bij Infradata hebben als resultaat dat organisaties compleet ontzorgd kunnen worden. Wij zijn erg blij met deze veelbelovende samenwerking.”

“Het partnernetwerk van Cumulus blijft in Europa sterk groeien. We zijn verheugd om samen te werken met het Infradata-team, dat kennis van business intelligence, technische vaardigheden en ware passie voor open netwerken bezit die we zoeken in onze selecte partnerrelaties. We zijn verheugd om te zien hoe onze samenwerking met Infradata verloopt en dat we beiden streven naar wederzijds succes in de markt.” Aldus Lara O'Brien, Director Worldwide Partnerships bij Cumulus Networks.

Belang van integrator

Mohamed El Haddouchi, CTO van Infradata Group: “Met onze gevestigde naam en focus op innovatie zien we de networkingmarkt sterk verschuiven naar Open Networking. Dit betekent dat de rol van integrator verandert. Verschillende oplossingen van vendoren worden geïntegreerd, net als de functionaliteiten van diverse fabrikanten. De vraag die dan opdoemt is: wie neemt de verantwoordelijkheid voor de oplossing? Deze rol is weggelegd voor een integrator als Infradata. Het belang van deze rol wordt groter en daarom hebben wij een sterke behoefte aan een samenwerkingspartner zoals Cumulus Networks. Wij zien veel kansen om ons samen te blijven onderscheiden in de netwerkomgeving en kijken uit naar de vervolgstappen in deze samenwerking.”

Over Cumulus Networks

Cumulus Networks is in 2010 opgericht door ervaren netwerkingenieurs van Cisco en VMware en heeft het eerste echte, volledige Linux-besturingssysteem voor netwerk hardware ontwikkeld – Cumulus Linux. Inmiddels worden er meer dan 2.000 klanten wereldwijd bediend, waarvan 35% van de Fortune 50. Cumulus Networks levert netwerksoftware voor het ontwerpen, beheren en exploiteren van moderne datacenters en campusnetwerken die simpel, open, flexibel, veerkrachtig en schaalbaar zijn.

Net zoals Linux de TCO heeft getransformeerd en het tempo van innovatie aan de serverkant van het datacenter heeft versneld, doet Cumulus Linux hetzelfde voor de netwerkkant. Cumulus verlaagt de kosten- en complexiteit van moderne datacenternetwerken drastisch en maakt de ware belofte van het software defined datacenter mogelijk.

In combinatie met Cumulus NetQ, een uiterst schaalbare reeks van tools voor netwerkbeheer, kunnen organisaties de implementatie van open netwerken bespoedigen en de gemiddelde oplossingstijd verkorten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates