EfficientIP DDI

Het kiezen van DDI: 5 eigenschappen van EfficientIP SOLIDserver

3 min. leestijd
Placeholder for Two support engineers discussionTwo support engineers discussion
EfficientIP

Share

Om aan de steeds veranderende bedrijfsbehoeften tegemoet te komen, ontwikkelt de IT infrastructuur zich voortdurend en wordt steeds complexer. Bedrijven moeten ruim van tevoren plannen hoe ze nieuwe IT en netwerkdiensten bouwen en uitvoeren, en hoe ze het gebruik van middelen het best kunnen optimaliseren. Tijdens de uitvoering moet gezorgd worden voor beveiliging, betrouwbaarheid en snelheid. Om zo misconfiguraties, gemiste deadlines, gebrek aan controle, en kwetsbaarheid voor storingen door silo's en onnauwkeurige gegevens te voorkomen.

Hiervoor is DDI (DNS-DHCP-IPAM) een essentieel onderdeel van de digitale transformatie geworden, dat strategische IT initiatieven als Zero-Trust, SD-WAN, en multi-cloud mogelijk maakt. Er zijn echter maar weinig DDI oplossingen die tegen deze taak opgewassen zijn. EfficientIP SOLIDserver staat vooral bekend om zijn gemakkelijk te beheren, kosteneffectieve en op API gebaseerde DDI.

Valkuilen die je moet vermijden bij het kiezen van een DDI oplossing

Organisaties die andere DDI oplossingen kiezen, werden geconfronteerd met complexe architecturen, met gespecialiseerde toestellen en met inconsistente silo beheercapaciteiten die moeilijk te automatiseren zijn. Bovendien bleken de GUI's vaak niet homogeen te zijn voor de verschillende onderdelen van een zogenaamd geïntegreerde oplossing. Soms zijn de API mogelijkheden beperkt, waardoor het moeilijk is deze DDI oplossingen te gebruiken om automatisering van de toeleveringsketen van IT diensten in te voeren. De hardware toestellen zijn vaak functie-specifiek, zodat voortdurend upgrades nodig zijn om nieuwe softwaremogelijkheden en -capaciteiten bij te houden - wat de budgetten voor hardware-onderhoud uiteraard te boven gaat. En aan de softwarekant klagen bedrijven over kostbare uit de hand gelopen DDI licenties, en ingewikkelde upgrades van software componenten.

5 redenen om EfficientIP DDI te kiezen

Organisaties in alle verticals kiezen EfficientIP DDI vanwege zijn eenvoudiger schaalbare architectuur, zijn flexibiliteit om automatisering mogelijk te maken, zijn marktleidende DNS beveiliging, en zijn kosteneffectieve TCO. Hier zijn meer details over wat SOLIDserver DDI biedt:

1. Lagere TCO door vereenvoudigde architectuur, dankzij alles-in-één server

De single software van SOLIDserver levert diensten op basis van de licenties en configuratie van de beheerapparatuur, zodat je de oplossing kunt inzetten op basis van je werkelijke behoeften. Upgrades zijn eenvoudig en toestellen kunnen naar behoefte hergebruikt worden. Deze eenvoudigere software architectuur resulteert in lagere kosten.

2. Eenvoudiger beheer van DDI middelen met intuïtieve GUI over alle producten

Met een enkele GUI voor alle diensten kan de oplossing zelfs kernnetwerk diensten aansturen die op Microsoft en Linux draaien. Alle DDI diensten, apparaten en gebruikers kunnen beheerd worden vanuit een centraal apparaat, schaalbaar tot miljoenen ingangen. Bovendien maken SmartArchitecture sjablonen het eenvoudig om uitgestrekte DNS en DHCP diensten te maken, te configureren en te beheren. Upgrades en vervanging van servers kunnen in een handomdraai worden uitgevoerd.

3. Uitgebreide ingebouwde functionaliteiten: DNS firewall, cloudsynchronisatie en rapportage

Behalve IP bronnen en het beheer van VLAN, VRF, apparaten, toepassingen en identiteiten, synchroniseert EfficientIP IPAM ook IPAM gegevens van AWS en Azure voor globaal en gecentraliseerd overzicht. EfficientIP DNS kan een DNS firewall draaien die zowel interne RPZ feed als externe DNS feeds gebruikt. Er is een rapportage-engine ingebouwd, die volledig zicht biedt op alle netwerkbronnen. Alles wat via de GUI kan, kan ook via API uitgevoerd worden, wat de sleutel is voor automatisering.

4. Geavanceerde automatiseringsmogelijkheden dankzij flexibel IPAM met bruikbare metadata

Gewoonlijk zijn IPAM-beheerde IP bronnen niet verbonden met andere repositories of bedrijfsinformatie. Maar met EfficientIP IPAM kunnen deze IP bronnen verrijkt worden met gebruikte metadata en zowel binnen de GUI als vanuit API opgevraagd worden. De mogelijkheden voor automatisering met het ecosysteem worden zo sterk vergroot.

5. Soepele integratie van het IT ecosysteem met uitbreidbare API's

SOLIDserver biedt zowel SOAP API als REST API interfaces, die integratie met de meeste engines en ontwikkeltalen mogelijk maken. Door SOLIDserver te koppelen aan automatiserings- of orkestratiesystemen krijgt IT een sterke basis voor IP netwerken, van adressering tot globale load balancing.

Structuur is belangrijk

Om de complexiteit te overwinnen en aan de eisen van moderne IT infrastructuren te voldoen, heb je een flexibele, schaalbare, efficiënte DDI oplossing nodig, waarmee je de mogelijkheden van je huidige systeem kunt uitbreiden en tegelijk de TCO verlagen. Gedwongen hardware vernieuwingen moeten vermeden worden, de software moet gemakkelijk te upgraden zijn, en de licenties moeten eenvoudig en begrijpelijk zijn.

Download whitepaper

IPAM & DDI: alles wat je moet weten

Met deze 2-in-1 Engelstalige whitepaper leer je over de beste aanpak voor efficiënte IP Address Management (IPAM) en uitgebreidere redenen waarom je voor EfficientIP SOLIDserver DDI moet kiezen. Of neem direct contact met ons op als je dit onderwerp interessant vindt.

Neem contact op
Artikelen

Meer updates