SD-WAN

De 5 beste SD-WAN vendors van 2018

1 min. leestijd
Juniper Networks
Cisco

Share

SD-WAN stond centraal tijdens de SD-WAN Summit 2018 in Parijs. Infradata sprak met gebruikers, experts en marktleiders op het gebied van SD-WAN om inzichten te delen over de huidige status van SD-WAN en omtrent uitdagingen op het gebied van interoperabiliteit.

SD-WAN, Cloud en WAN

Omdat het Wide Area Network (WAN) cruciaal is voor ‘cloud-gedreven’ bedrijven, zorgt de migratie naar cloud-applicaties ervoor dat vraag naar bandbreedte stijgt. Deze toenemende vraag kan door traditionele WAN-oplossingen voor bedrijven, zoals MPLS, moeilijk beantwoord worden tegen aanvaardbare kosten en met gewenste flexibiliteit.

Terwijl steeds meer bedrijven public cloud-diensten en SaaS-applicaties gebruiken, staan zij nu voor de uitdaging om de groeiende WAN-verkeersvolumes tegemoet te komen met bij voorkeur het bestaande WAN-budget. Daarentegen moeten bedrijven ook investeren in load balancing, failover, beveiliging en geavanceerde orkestratie-technologieën. Bedrijven zien daarentegen deze uitdagingen ook als kans voor een zoogenaamde WAN-Refresh, om van de gelegenheid gebruik te maken en opnieuw na te denken over hoe het netwerk opgebouwd en beheerd kan worden voor kleine kantoren, winkels en andere faciliteiten waar geen on-site IT-personeel aanwezig is.

De meest onderscheidende en beste SD-WAN vendors van 2018

Om de overstap naar SD-WAN te vergemakkelijken, hebben wij daarom vijf SD-WAN vendors voor je geselecteerd. Zij hebben zich volgens onze SD-WAN specialisten in 2018 weten te onderscheiden van andere spelers in de markt, dankzij geavanceerde portfolios met SD-WAN oplossingen. Natuurlijk is er geen kant-en-klare oplossing als het gaat om het vinden van de beste SD-WAN vendor voor jouw specifieke situatie. Zeker is in ieder geval dat deze vijf SD-WAN vendors zeker de moeite waard om op te letten wanneer je de beste SD-WAN oplossing voor je bedrijf wil selecteren.

1. Juniper Networks Contrail: Vereenvoudiging van connectiviteit services

De Juniper SD-WAN oplossing biedt een vereenvoudigde oplossing voor de complexiteit van bedrijfsbrede netwerken. Juniper Networks is een sterke speler in de markt van Service Providers. Juniper Networks gebruikt dan ook haar erfgoed om schaalbare SD-WAN oplossingen te bieden aan grote en kleine bedrijven.

Het Juniper Contrail Service Orchestration (CSO) -platform maakt het mogelijk om self-service portals op te tuigen. Hierdoor wordt het makkelijk om gebruikers elk type connectiviteit te bieden zonder dat ondersteuning van IT-personeel of de Service Provider nodig is.

Juniper Networks probeert hiermee het beheer van grote hoeveelheden connecties te vereenvoudigen. Of het nu om een enkele bedrijfslocatie of het beheren van meerdere datacenters en clouds gaat: De relatief nieuwe Juniper Networks Contrail SD-WAN oplossing is veelbelovend voor bedrijven.

De focus op bedieningsgemak, minimale interventie en verbetering van operationele efficiëntie, maakt de Contrail SD-WAN oplossing onderscheidend. Juniper staat het toe om policy-driven, softwarematige, on-demand service chain aanpassingen door te voeren gebaseerd op policies die binnen het bedrijf van klanten gelden.

Door WAN-beheer eenvoudiger maken, maakt Contrail SD-WAN de uniforme controle over WAN-verbindingen mogelijk. Contrail SD-WAN verenigt beleids- en beveiligingscontroles voor meerdere hybride WAN-connection types. De SD-WAN oplossing ondersteunt MPLS, broadband, 4G / LTE wireless en veel oudere (legacy) interfaces.

De behoefte aan lokale IT-expertise wordt hierdoor geminimaliseerd. Met zero-touch provisioning (ZTP) verzendt je eenvoudig de CPE naar jouw locatie om automatische SD-WAN toegang te krijgen. Alle apparaten op een vestiging, evenals cloud-endpoints worden zodoende centraal beheerd en ondersteund. Het instellen van specifieke policies per locatie, huurder of eindgebruiker is eveneens snel en eenvoudig.

Enkele voordelen van Juniper Networks Contrail SD-WAN:

 • Contrail Service Orchestration integreert volledig VPN's en virtuele netwerkfuncties (VNF's) van derden, zoals WAN-optimalisatie, next-generation firewalls, wireless LAN-controller en zelfs gespecialiseerde toepassingen zoals edge computing-frameworks.
 • Om dergelijke services op locatie te consolideren, kan het Network Services-platform van de NFX-serie veel virtuele services hosten, waardoor management overhead en on-site complexiteit aanzienlijk verminderd worden. Het is mogelijk om snel per filiaal functies uit te rollen, omdat je niet langer gebonden bent aan het moeten uitrollen van fysieke apparatuur.
 • Met mogelijkheid om broadband, multi-protocol label switching en draadloze 4G / LTE aan te sluiten, biedt de Juniper SD-WAN functies als slimme dynamic path selection voor high priority traffic.
 • Bevat een command-line interface (CLI) voor het beheer van klanten
 • Via een klantportal kan men locaties en diensten beheren en services voor de organisatie

2. Riverbed SteelConnect

Riverbed wordt vaak genoemd als voorloper op het gebied van WAN-optimalisatie. Na de introductie van de eerste SD-WAN oplossing SteelConnect, integreert de nieuwe SteelHead-productlijn WAN-optimalisatie en SD-WAN functionaliteit naadloos in één enkele toepassing. Riverbed werd een belangrijke speler voor SD-WAN, voornamelijk door de overnames van Ocedo in 2016 en Xirrus in 2017. Hierdoor beschikt SteelConnect nu over de technologie om het LAN op afstand te bouwen of vervangen.

Door de digitale prestaties te maximaliseren met de Digital Experience-, Cloud Edge- en Cloud Networking-producten, voorziet Riverbed SteelConnect in policy-based orkestratie die de volledige distributed network fabric omvat. Inclusief optimalisatie naar AWS en Microsoft Azure, met one-click connectiviteit.

Voor diegenen die verlangen naar doorlopend netwerkbeheer en zero-touch-voorzieningen, om netwerk- of beleidswijzigingen met slechts een paar klikken mogelijk te maken, is SteelConnect absoluut de moeite waard om te bekijken.

Als een WAN edge-platform integreert Riverbed's SteelHead SD met SD-WAN, WAN-optimalisatie en perimeter-firewall mogelijkheden binnen één platform. Dit verzekert snelle en veilige levering van externe applicaties via gecentraliseerde policies. De toepassing en software zijn verkrijgbaar via een abonnementsstructuur, waarbij Riverbed de toepassing, cloud-gebaseerde platforms en software met flexibele prijs-opties aanbiedt. SteelConnect is ook in staat om de app-prestaties voor al het TCP-verkeer te verbeteren.

SteelConnect-componenten bestaan onder andere uit:

 • SteelConnect Access Points en switches. Een reeks wifi-toegangspunten en remote LAN-switches die wereldwijde enforcement van access control policies en volledig inzicht bieden in verbonden gebruikers en apparaten.
 • SteelConnect Manager. Een gecentraliseerd en multi-tenant management portal die een vereenvoudigde workflow biedt voor het ontwerpen, implementeren en beheren van distributed en hybride netwerken.
 • SteelConnect Gateway. Een reeks fysieke en virtual secure WAN-gateways die uniforme connectiviteit (point-to-point en full-mesh) bieden en enforcement van global policy over on-premise en cloud-netwerkomgevingen.

3. Citrix

De Citrix SD-WAN oplossing is misschien niet zo bekend als andere oplossingen, maar deze onderscheidt zich zeker als je het aan networking professionals vraagt.

Een van de belangrijkste functies is het kunnen omgaan met meerdere WAN-circuits als een vereenigde poel van bandbreedte, met gecentraliseerde rapportage en geïntegreerde WAN-optimalisatie. Citrix NetScaler SD-WAN is begonnen als een vrij eenvoudig product en biedt Quality of Service (QoS) en WAN-optimalisatie. Nu is het geëvolueerd tot een krachtig virtuele (of fysieke) toepassing dat de betrouwbaarheid van WAN verhoogt, de terugkerende bandbreedte kosten verlaagt en de prestaties van de toepassing verbetert.

Citrix SD-WAN is een schaalbaar, software-gedefinieerd Wide Area Networking-product van een onderneming dat WAN-optimalisatie, edge routing, WAN-virtualisatie, VPN, firewall mogelijkheden, end-to-end applicatie visibility en gecentraliseerde controle combineert. Het biedt ook de mogelijkheid om technologieën te optimaliseren, zoals Citrix XenApp en XenDesktop, of andere protocollen voor bedrijfsapplicaties.

Belangrijkste voordelen van Citrix:

 • NetScaler SD-WAN versnelt traditionele bedrijfstoepassingen. Filiaalmedewerkers ervaren ook sneller downloaden, betere video-streaming en lagere applicatie launch times
 • Biedt uniform inzicht in meer dan 4000 applicaties op elk filiaal- en ieder netwerksegment. Met een diep inzicht in gebruikers en applicaties over het hele WAN en in het filiaal, inclusief vestigingen, voedt NetScaler informatie naar het NetScaler Management and Analytics System (MAS).
 • Voor externe locaties die regelmatig grote bestanden overdragen, of een hoge latency of congestion ervaren, kan de gebruikerservaring aanzienlijk worden verbeterd met deduplication, compressie en andere versnellingstechnieken. NetScaler biedt WAN-optimalisatie niet alleen voor XenApp en XenDesktop, maar ook voor alle andere enterprise applicaties..
 • End-to-end QoS. Enterprises gebruiken applicaties van talloze SaaS-providers, meerdere clouds en hun eigen datacenters. NetScaler SD-WAN beheert de prioritisering en QoS op de vestiging en bij het datacenter.
 • Bandwidth Optimisation. Door het verbruik van bandbreedte te verminderen en het gebruik van bestaande capaciteit te optimaliseren, vermindert NetScaler het verkeer tot maximaal 95 procent voor de applicaties die veel bandbreedte verbruiken.

4. Cisco SD-WAN

Nadat Cisco in augustus 2017 de overname van Viptela had aangekondigd, voerde het een nieuwe trifecta in van Cisco SD-WAN oplossingen, waaronder het Intelligent WAN-product (iWAN) van het bedrijf, de Cisco Meraki-technologie voor beveiligingsapparatuur en de high profile cloud-gebaseerd SD-WAN oplossing van Viptela.

Cisco SD-WAN kan de voorkeur zijn voor omvangrijke, complexe implementaties, terwijl Meraki betere plaatsen is voor de kleine en middelgrote bedrijven. De Cisco SD-WAN oplossing is een cloud-overlay WAN-architectuur die digitale en cloud-transformatie voor bedrijven mogelijk maakt. Het vermindert de WAN-kosten en de implementatietijd voor nieuwe services aanzienlijk. Cisco SD-WAN ontwikkelt een robuuste beveiligingsarchitectuur die cruciaal is voor hybride netwerken. Het biedt eveneens een sterk policy framework.

De SD-WAN oplossing van Cisco lost kritieke bedrijfsproblemen op, waaronder:

 • Het opzetten van transport-independent WAN om lagere kosten en hogere diversiteit te realiseren
 • Komen SLA's tegemoet voor bedrijfskritieke en real-time applicaties
 • Het leveren van end-to-end segmentation voor het beschermen van kritieke enterprise compute resources
 • Naadloos uit te breiden naar de public cloud
 • Het bieden van een optimale gebruikerservaring voor SaaS-applicaties
 • Flexibele pricing en licensing-opties
 • Voorziet in fysieke of virtuele routing platforms

5. SilverPeak Unity EdgeConnect

Silver Peak SD-WAN oplossingen stellen je in staat om een beter WAN te ontwikkelen voor wijdverspreide vestigingen, die veilig gebruikers met applicaties verbindt, zonder in te leveren als het gaat om applicatie-performance. Unity EdgeConnect is een fysiek of virtueel apparaat dat voorspelbare applicatie prestaties levert voor elke combinatie van transport services, waaronder goedkope consumer broadband. Met de georkestreerde en door een applicatie gedreven security policies, maakt EdgeConnect directe internet breakout voor SaaS en Web Applicaties mogelijk.

EdgeConnect is volledig compatibel met je bestaande WAN-infrastructuur en biedt een sierlijke migratie naar SD-WAN. Deze krachtige SD-WAN oplossing verbetert de bedrijfsproductiviteit en de klant responsiviteit, terwijl WAN OPEX en CAPEX aanzienlijk worden verlaagd.

Hoewel veel SD-WAN producten een alles-of-niets propositie hebben, heeft SilverPeak bewezen flexibele opties en implementatiemogelijkheden te bieden die moeilijk te evenaren zijn.

SD-WAN voordelen die geboden door de SilverPeak SD-WAN oplossing:

 • Lagere WAN OPEX en CAPEX
 • Grotere zakelijke wendbaarheid en reactievermogen
 • Verhoogde applicatie performance over het hele WAN
 • Geavanceerde zichtbaarheid en controle over applicaties
 • Robuuste edge-to-edge security en micro-segmentation
 • Uit te breiden tot 3rd party producten via service chaining
 • Biedt voordelen voor zowel TCP- als non-TCP applicaties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates