Infoblox NIOS verbetert met update voor core network services van datacentra

1 min. leestijd
Infoblox

Share

Infoblox, partner van Infradata, biedt organisaties vanaf nu de mogelijkheid om core services en datacenters zoals Red Hat Ansible te automatiseren. Met de onlangs aangekondigde updates voor hun Network Identity Operating System (NIOS), maakt dit snelle implementatie van netwerk- en beveiligingsdiensten via de cloud mogelijk.

Cloudbeveiliging met uitgebreide bescherming tegen verspreiding malware en verlies van data

De verbinding tussen lokale NIOS-gebaseerde systemen en ActiveTrustCloud van Infoblox biedt bescherming tegen dataverlies of verspreiding van malware voor apparaten op elke locatie. Infoblox ActiveTrustCloud is een SaaS-gebaseerde DNS-beveiligingsservice. Door de native integratie is het hebben van endpoint agents of virtuele systemen niet meer noodzakelijk om met de Infoblox cloud security service te integreren.

NIOS Infoblox laatste versie voor core networking

NIOS is het eigen systeem van Infoblox dat core networking diensten en een real-time pakket levert voor betere beveiliging van fysieke en virtuele toepassingen. Het is ontwikkeld om de werking van de netwerkinfrastructuur continue te waarborgen. Hierdoor worden veel handmatige en vaak foutgevoelige tijdrovende taken geautomatiseerd, zoals taken omtrent de implementatie en het beheer van DNS, DHCP en IPAM. Dit levert een groot voordeel op voor de continue uptime van bedrijven en beschikbaarheid van IP-netwerken.

Core Networking en de verstoring van essentiële diensten

Door zakelijke apparaten, toepassingen en services aan te sluiten, zijn organisaties altijd afhankelijk van een reeks core networking services. Deze omvatten IP-adresbeheer (IPAM), Domain Name System (DNS), Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), Network Time Protocol (NTP), Trivial File Transfer Protocol (TFTP) en meer.

Storingen binnen deze diensten hebben in het tijdperk van de digitale transformatie aanzienlijke gevolgen, zegt Infoblox. Als voorbeelden noemt Infoblox minder verkoop, lagere productiviteit, minder klanten en lagere winsten. Onvoldoende beveiligde services stellen het bedrijfsnetwerk eveneens bloot aan cyberdreigingen, stelt Infoblox.

Lees meer over Infoblox en bescherming tegen de toenemende stroom van malware- en cyberaanvallen gericht op netwerken, op onze Infoblox Partner-pagina of onze cloud security pagina.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates