Nokia Optical networking

Nomios zet IP/Optical-oplossing in om datacenters van NorthC te verbinden via Region Connect Ring

3 min. leestijd
Placeholder for Datacenter hall blue lightDatacenter hall blue light
Nokia

Share

Nomios en Nokia hebben op 7 september een geïntegreerde IP/optische datacenter interconnect oplossing aangekondigd voor NorthC Datacenters (NorthC), de grootste regionale datacenter provider in Nederland. De oplossing creëert één virtueel datacenter dat 10 datacenters van NorthC met elkaar verbindt. De snelle Region Connect Ring stelt NorthC in staat om haar klanten snelle, schaalbare en betrouwbare datacenter interconnectie en cloud connectiviteit te bieden.

De IP/optical-oplossing

De geïntegreerde IP/optische oplossing van Nokia combineert krachtige 7750-servicerouters met krachtige 1830 fotonische serviceswitches en netwerkautomatisering. De door Nomios geïmplementeerde oplossing stelt NorthC in staat de snelheid en betrouwbaarheid van de datacenterconnectiviteit van zijn klanten te verbeteren door Layer 2 IP/MPLS-interconnectiediensten tussen zijn datacenters aan te bieden om zo te voldoen aan hun behoeften op het gebied van bandbreedte, latency en prestaties.

Het Nokia Network Services Platform (NSP), een softwaregedefinieerde netwerkautomatiseringsoplossing die het volledige beheer van de klantverbindingen en de datacenterinterconnectie van NorthC mogelijk maakt, is reeds geïmplementeerd. Als gevolg hiervan kan NorthC de responstijden verbeteren en de servicelevertijden terugbrengen tot uren in plaats van dagen, zodat klanten altijd op volle snelheid kunnen werken en connectiviteit naar behoefte kunnen uitbreiden en opschalen.

"Nomios en Nokia hebben ons in staat gesteld de beste oplossing te implementeren voor onze Region Connect Ring" - Mario Hangjas, NorthC

Reactie van NorthC

Mario Hangjas, Senior Director Information Technology bij NorthC, zegt: "Nokia en haar partner Nomios hebben ons in staat gesteld de beste oplossing voor onze Region Connect Ring te implementeren. De digitale transformatie van de Nederlandse economie en de groeiende rol van regio's daarin betekent dat er een groeiende vraag is naar lokale datacenters en naar snelle, betrouwbare connectiviteit tussen regio's. Met de Region Connect Ring kunnen klanten direct toegang krijgen tot netwerk- en clouddiensten die niet in hun eigen regio beschikbaar zijn."

Reactie van Nomios

Mohamed El Haddouchi, Group CTO van Nomios, zegt: "We zijn er trots op dat we een erkende Nokia-partner zijn om onze klanten toonaangevende IP-, optische, datacenter- en netwerkautomatiseringstechnologie te bieden. Ons partnerschap met Nokia betekent dat we datacenter-, cloud- en interconnectieproviders een ruimere keuze aan innovatieve oplossingen en ondersteunende diensten kunnen bieden om aan hun huidige en toekomstige behoeften te voldoen. Als onafhankelijke aanbieder van geavanceerde cloud networking en managed services voor de Nederlandse markt zijn we verheugd Nokia toe te kunnen voegen aan ons portfolio van best-of-breed oplossingen."

"Dankzij de supportdiensten van Nomios kan NorthC snel de cloudconnectiviteit leveren die zijn klanten nodig hebben om de digitale transformatie van hun bedrijf mogelijk te maken" - Mark Vanderhaegen, Nokia

Reactie Nokia

Mark Vanderhaegen, directeur van webscale-accounts bij Nokia, zegt: "Datacenterproviders hebben steeds meer behoefte aan de hoogste capaciteit en betrouwbaarheid in combinatie met de laagste latency voor hun interconnectienetwerken om hun klanten de meest responsieve clouddiensten te kunnen bieden. De IP/optische datacenter interconnectie- en automatiseringsmogelijkheden van Nokia, samen met de ondersteunende diensten van Nomios, stellen NorthC in staat om snel de cloudconnectiviteit te leveren die zijn klanten nodig hebben om de digitale transformatie van hun bedrijven mogelijk te maken."

Placeholder for Industrial datacenter hallwayIndustrial datacenter hallway

Over NorthC

Met tien datacenters is NorthC de grootste regionale datacenterprovider in Nederland, die zowel grote ondernemingen en organisaties in de publieke sector bedient als cloud- en IT-providers en kleine bedrijven. NorthC onderscheidt zich met een sterke lokale aanwezigheid in verschillende Nederlandse regio's, hoogwaardige dienstverlening en op maat gesneden aanbod voor connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Nauwe samenwerking met regionale IT-partners zoals Nomios stelt NorthC in staat complete oplossingen te bieden om klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Gezamenlijk hebben de tien datacenterlocaties een vloeroppervlak van bijna 60.000 m2 en een stroomcapaciteit van 44 megawatt.

Nokia & Nomios partnership

Nomios is een bekroonde Nokia Enterprise partner die zich specialiseert in geavanceerde beveiliging en routering binnen organisaties. Onder onze medewerkers bevinden zich dan ook meerdere engineers die door Nokia zijn gecertificeerd als technisch experts op het gebied van hun oplossingen. Dit betekent dat je kunt rekenen op de technische knowhow en praktische ervaring van Nomios bij het nauwgezet evalueren van de technische vereisten en het ontwerpen, implementeren en beheren van jouw Nokia-oplossing.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates