Juniper Networks WLAN

Juniper Mist uitgeroepen tot Leader in Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Ruim vier jaar geleden lanceerde Mist het eerste op AI gebaseerde draadloze platform. Op dat moment wisten mensen niet zo goed wat ze ervan moesten denken.

Daarom kreeg Mist in 2016 flink wat te verduren van de rest van de bedrijfstak. ‘Hoe kan een start-up de strijd aangaan met WLAN-reuzen zoals Aruba en Cisco’ en ‘is het echte kunstmatige intelligentie?’ Dat waren de vragen die aan Mist werden gesteld. ‘Wat moeten we met kunstmatige intelligentie?’ ‘Gaan mensen niet denken dat AI hun banen inpikt?’ Enfin, u begrijpt het wel.

Mist zet door en dat jaar al werd Mist Systems door Gartner uitgeroepen tot een van de Cool Vendors in Mobile and Wireless.

Als oudgedienden in de branche wisten zij dat de oude, reactieve en handmatige manier van netwerkbeheer plaats moest maken voor een nieuw, proactieve werkwijze. Een die is gefocust op de gebruikerservaring en zelfsturende automatisering. En de enige manier om dat te bereiken was door zich te ontdoen van het inmiddels 15 jaar oude paradigma van de WLAN-controller. We moesten een frisse start maken met op AI gebaseerde netwerken die waren gebouwd in de cloud.

Terug naar het nu. Slechts een paar jaar later is onze partner Juniper Networks (Mist Systems) uitgeroepen tot Leader in het Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure voor 2020.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates