Juniper Networks introduceert SD-WAN as a Service

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks introduceerde vandaag SD-WAN as a Service, dat aangeboden wordt via een cloud-versie van Juniper Contrail Service Orchestration. De oplossing maakt beheer en beveiliging van de netwerkinfrastructuur eenvoudiger, inclusief management van WAN, LAN's en de wireless netwerken die gebruikt worden.

SDN en veilige SD-WAN as a Service via de Cloud

Met Juniper SD-WAN as a service zet Juniper Networks een belangrijke volgende stap omtrent de multicloud transitie en evolutie. Het maakt het voor klanten mogelijk om een gedistribueerde infrastructuur aan te sluiten en operationele processen centraal te orkestreren. In de aankondiging van Juniper Networks staat dat het een 'schaalbare, open en toekomstbestendige oplossing' aanklanten biedt op basis van 'een cloud-delivered service met software defined networking en security".

In een blog voegde de CTO van Juniper Networks toe dat de nieuw aangekondigde SD-WAN as a Service 'bedrijven van klein tot groot in staat stelt om eenvoudig de meest schaalbare SD-Branch-oplossing uit de industrie te implementeren en bedienen'. De oplossing schaalt van 1 tot 10.000 apparaten op filiaal-, campus- en cloud-gebaseerde endpoints, zodat deze mee kan groeien met zakelijke behoeften van klanten.

De SD-WAN as a Service oplossing van Juniper Networks biedt:

  • Vereenvoudigde bewerkingen en samenvoeging van meerdere op een enkel platform.
  • Automatisering van overlay en underlay, bekabelde en draadloze netwerken.
  • Een consistent WAN-routerings- en beveiligingsbeleid toegepst op al je vestigingen, campussen, datacenters en clouds.

De cloud-based SD-WAN-oplossing van Juniper helpt ondernemingen om de eenvoud van een door de cloud geleverd model te koppelen aan centrale orkestratie van de netwerkinfrastructuur. Hiermee biedt Juniper Networks geavanceerde voordelen van geautomatiseerd netwerken, beveiliging, analyses en 'AI for IT ™'.

"SD-WAN as-service van Juniper verbindt en beheert eenvoudig de volledige reeks WAN-oplossingen, waardoor de voordelen van SDN voor elke onderneming toegankelijk zijn", zegt Manoj Leelanivas, Chief Product Officer bij Juniper Networks. "Dit is een belangrijke stap in het mogelijk maken van de reis van onze klanten naar 'AI for IT', waardoor de SDN-transformatie verder gaat dan alleen van cloud- en datacenters naar het filiaal en het WAN. Met deze lancering, in combinatie met onze recente overname van Mist Systems, maken we toonaangevende stappen in onze poging om SDN en 'AI for IT' een realiteit te maken voor bedrijven van elke omvang."

Deze oplossing biedt een nieuw gebruiksmodel voor de WAN-oplossing van Juniper, aangevuld met diverse nieuwe mogelijkheden voor veilige automatisering tijdens de complete levenscyclus van netwerkservices voor filialen:

Flexibele SD-WAN-functionaliteit: De SD-WAN van Juniper biedt nu ondersteuning voor een breder scala aan passieve redundante hybride WAN-verbindingen, internet-breakouts bij de CPE aan de rand van het WAN of centrale WAN-hubs en topologieën zoals hub & spoke, partial mesh en dynamic full mesh.

Centraal LAN- en WAN-beheer voor campusnetwerken: Organisaties die de Ethernet-switches uit de EX-reeks van Juniper aansluiten op een enkelvoudige of dubbele WAN-gateway of netwerkapparatuur uit de NFX- of SRX-reeks van Juniper kunnen de toepassing van beleidsregels voor het LAN en WAN en provisioning-processen vanaf een centrale locatie automatiseren om veilige verbindingen met filialen te realiseren.

Managed security: Organisaties krijgen meer keuzevrijheid en grip bij het voorzien in hun beveiligingsbehoeften dankzij integratie met cloud securityprovider ZScaler en mogelijkheden voor het beheer van next generation firewalls uit de SRX- en NFX-reeks, waaronder Juniper Sky ATP.

Integratie met technologie van Mist Systems: De technologie van Mist Systems, leverancier van AI-oplossingen voor IT-organisaties, waaronder het door AI aangestuurde WLAN, is nu geïntegreerd met de nieuwe beheerinterface van SD-WAN. Bedrijven kunnen daarmee operationele gegevens over hun draadloze netwerk, WAN, LAN en de beveiliging raadplegen en analyseren.

Een open en aanpasbare oplossing: Juniper’s SD-WAN is een flexibele oplossing die bedrijven in staat stelt om zich snel aan nieuwe omstandigheden aan te passen en hun netwerk verder te ontwikkelen. Zij kunnen hiermee een veilig SD-WAN uitbreiden naar hubs en spokes in de cloud door een vSRX toe te voegen aan elke gewenste IaaS-oplossing in de publieke cloud. De op open standaarden gebaseerde architectuur en open API’s van Juniper bieden daarnaast ondersteuning voor integratie van systemen en automatisering van de NetOps-workflow.

Juniper Financial Services: Bedrijven kunnen de oplossingen van Juniper voor de door AI gestuurde onderneming nu eenvoudiger inkopen dankzij de beschikbaarheid van diverse betalingsregelingen die worden aangeboden door Juniper Financial Services (JFS). JFS zorgt voor enkelvoudige betalingsregeling voor gebundelde oplossingen, Contrail Service Orchestration en hardware en software voor campusomgevingen en filialen, zoals de WLAN-oplossing van Mist Systems.

Mist systeemintegratie maakt zichtbaarheid van operationele en analysegegevens mogelijk

Mist Systems is nu ook geïntegreerd met de SD-WAN-beheerinterface van Juniper Networks. Klanten kunnen naast WAN, LAN en beveiliging, de operationele en analytische gegevens WiFi zien.

Global Managed SD-WAN

Verbeter je network met een flexibel, betrouwbaar en application aware SD-WAN. Digitale transformatie stimuleert de vraag naar meer flexibiliteit in netwerken die bedrijven ondersteunen om superieure klantervaringen te bieden, veel sneller dan ooit tevoren. Steeds vaker maken klanten gebruik van cloud-gebaseerde applicaties in hun organisaties, maar deze behoeven veel bandbreedte en leggen extra druk op netwerken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates