Juniper Networks

Juniper Paragon automation software suite

Eslam Eid Hassan
Placeholder for Eslam eid hassanEslam eid hassan

Eslam Eid Hassan , Solutions Architect , Nomios Duitsland

2 min. leestijd
Placeholder for Rack network cablesRack network cables
Juniper Networks

Share

Juniper's CEO Rami Rahim beschrijft Paragon als een "WAN automatiseringssoftware suite; een cloud-delivered oplossing om customer service experience te verzekeren."

"Door ons service assurance-proces te automatiseren met Juniper's cloud-native Paragon active assurance-oplossing, kunnen onze engineering- en operatie-organisaties garanderen dat geplande wijzigingen in onze core- en access-netwerken geen impact hebben op de klantervaring, waardoor we dure reparaties kunnen beperken", zegt Kenji Ogura, directeur IP core engineering bij Consolidated Communications, in een verklaring.

"Onze geautomatiseerde WAN-business is het gedachtegoed van Juniper en vertegenwoordigt nog steeds onze grootste business", aldus Rahim.

De Juniper Paragon automation suite is volledig cloud-native en 5G-gericht. Gebouwd voor moderne/mobiele/5G-netwerkoperators, elke applicatie is ontworpen voor experience networks. Met de introductie van de Juniper Paragon automation suite heeft Juniper automatisering naar het experience first tijdperk gebracht door de hele levenscyclus aan te pakken door een ervaring te leveren voor zowel operators als eindgebruikers.

Paragon automation suite omvat netwerk topologie virtualisatie in real-time en integratie ondersteuning voor MPLS en segment routing over netwerken, inclusief path computation en netwerk resources optimalisatie en wat-als scenario's en service planning.

Paragon kan on-premises of in een publieke cloudomgeving worden gehost.

Automatisering is de eerste stap naar een verzekerde service-ervaring

Het automatiseert de volledige levenscyclus van plan-orchestrate-assure-correlate-optimise

Het cloud-native automatiseringsportfolio dat samenwerkt van plan – orchestrate – assure – correlate en dan optimise, zal de operationele ervaring en de ervaring van de eindgebruiker verbeteren.

Placeholder for Juniper Paragon processJuniper Paragon process

Juniper Paragon automatisering maakt het WAN geschikt voor het 'experience first' tijdperk

  • In de planningsfase plant, modelleert en verifieert Paragon Planner (voorheen NorthStar Planner, nu gebouwd als een cloud-native applicatie) diensten voordat ze worden ingezet. Het voorspelt de impact van netwerkveranderingen zoals latency, verkeersstromen, nieuw verkeer, en de impact van nieuwe diensten.
  • In de orchestrate fase orchestreert en controleert Anuta Atom, partner van Juniper, de netwerkapparaten en -service. Het elimineert kostbare implementatiefouten door operationele workflows voor service management te automatiseren.
  • Na het orchestreren van de intentie is de assure-fase een kritieke fase om de service-ervaring te garanderen. Paragon Active Assurance (voorheen Netrounds, Juniper's recente acquisitie), test en verzekert services actief in fysieke, hybride en virtuele netwerken. Het maakt gebruik van synthetisch verkeer om applicatieservices gedurende de hele levenscyclus te verifiëren.
  • Operations moet van reactief naar voorspellend overschakelen. In de correlate-fase stelt Paragon Insights (voorheen HealthBot, nu gebouwd als cloud-native applicatie) een diagnose van de netwerk- en servicegezondheid met de kracht van streaming telemetrie en ML-analytics. Op basis van de correlatie biedt het bruikbare inzichten in netwerkgedrag voor serviceborging met closed-loop remediëring.
  • Tot slot, in de optimalisatiefase, verkrijgt Paragon Pathfinder (voorheen NorthStar, nu gebouwd als een cloud-native applicatie) granulaire zichtbaarheid in SR, MPLS, en Network Slice path flows, waarna het netwerkcapaciteit voorzieningen treft en optimaliseert via closed-loop automatisering.

Juniper Networks & Nomios Nederland partnership

Nomios Nederland is een Juniper Elite Partner die zich specialiseert in geavanceerde beveiliging en routering binnen organisaties. Onder onze medewerkers bevinden zich dan ook meerdere engineers die door Juniper zijn gecertificeerd als technisch experts op het gebied van hun oplossingen. Dit betekent dat je kunt rekenen op de technische knowhow en praktische ervaring van Nomios Nederland bij het nauwgezet evalueren van de technische vereisten en het ontwerpen, implementeren en beheren van jouw Juniper-oplossing.

Nu bellen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.