Juniper rolt Mist Wired Assurance Service en Marvis Actions uit

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks heeft het 'eerste AI-gestuurde 'self-driving netwerk' geïntroduceerd. Juniper maakt hiervoor gebruik van de AI-engine en microservices-cloud van Mist Systems om IT-activiteiten te stroomlijnen. Troubleshooting in wired en wireless domeinen wordt hierdoor vereenvoudigd en de ervaring van netwerkgebruikers wordt eveneens sterk verbeterd.

De nieuwe cloud-abonnementsservice voor Wired Assurance levert data van Junos switch telemetrie aan de Mist microservices-cloud en AI-engine. Dit vereenvoudigt operations, verlaagt tijden voor reparaties of onderhoud en vergroot het inzicht in ervaringen van eindgebruikers.

Deze toevoeging aan het platform van Mist is onderdeel van de missie van Juniper Networks om bedrijfsnetwerken via automatisering en inzichten snel te transformeren.

  • Wired Assurance Service: Brengt geautomatiseerde operations en serviceniveaus naar Juniper enterprise access switching klanten via de Mist cloud.
  • Marvis Actions: Een raamwerk voor 'self-driving' netwerken, dat door AI-gestuurde inzichten omzet in actie-gerichte taken voor meer proactieve en gestroomlijnde IT-operations.

Mogelijkheden van Mist Wired Assurance Service

Mist breidt het platform uit met een nieuwe cloudabonnementsdienst voor Wired Assurance. De volgende mogelijkheden van Mist zijn erop gericht de druk op IT-professionals verder te verminderen:

  • Aanpasbare Service Level Expectations om de bekabelde gebruikerservaring en pre-and-post connection performance statistieken te meten voor IoT-endpoints.
  • Anomaly detection waarmee beheerders proactief gewaarschuwd worden wanneer er een afwijking is in de prestatie van de switch, zelfs nog voordat je als gebruiker weet dat er problemen zijn.
  • Marvis AI-driven Virtual Network Assistant, die uitgebreid is naar zowel wired als wireless netwerken. IT-beheerders kunnen Marvis in natuurlijk bewoordingen vragen stellen, om gedetailleerde antwoorden te krijgen voor effectieve troubleshooting en het verkrijgen van inzichten en statistieken. Voorbeelden van wired assurance-vragen die beantwoord worden zijn: "Wat is er mis met mijn switch?"; "Hoe ging het met mijn netwerk afgelopen vrijdag?"; en "Hoe gaat het met mijn switch-uplinks?"
  • Self-driving remediation identificeert de oorzaak van wired en wireless problemen. Wanneer mogelijk worden direct automatische acties uitgevoerd, zoals het automatisch toevoegen van ontbrekende VLAN-configuraties en het corrigeren van verkeerde configuraties van de switch-poort.

"Wat is er mis met mijn switch?"; "Hoe ging het met mijn netwerk afgelopen vrijdag?"; en "Hoe gaat het met mijn switch-uplinks?"

Nieuw Marvis Actions Dashboard

Het Marvis Actions-dashboard, nieuw binnen de Marvis Virtual Network Assistant (VNA) Service, is een belangrijke stap in de richting van Juniper voor het leveren van intelligente self-driving netwerken. Door gebruik te maken van Marvis, de geïntegreerde AI-engine van Mist, identificeert het Mist-platform de hoofdoorzaak van problemen binnen verschillende IT-domeinen (WLAN, LAN, WAN en beveiliging) en lost deze automatisch op wanneer mogelijk. Als het probleem buiten het domein van het toegangsnetwerk valt, suggereert Marvis een reeks acties aan IT-personeel om het probleem op te lossen.

Marvis biedt ook wired zichtbaarheid voor switches van derden, waarbij proactief problemen geïdentificeerd worden zoals inactieve / ontbrekende VLAN's, firmware-compliance, PoE-budget constraints en inzicht in problemen van draadloze gebruikers die worden veroorzaakt door problemen op het bekabelde netwerk.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates