Juniper voorziet switches en routers van 400GbE-ondersteuning

1 min. leestijd
Juniper Networks

Share

Juniper Networks heeft aangekondigd uitgebreide 400GbE-ondersteuning te introduceren voor de PTX-, QFX- en MX-serie switches en routers. Deze verbeteringen zijn gericht op datacenters, Wide-Area Networks (WANs), Enterprises en Service Providers. De nieuwe capaciteiten worden later dit jaar en begin 2019 uitgerold. De aankondiging volgt kort na de introductie van een omvangrijke roadmap van Juniper Networks omtrent de transitie naar 400 GbE.

De vernieuwde switches en routers van Juniper Networks ondersteunen oplossingen voor de realisatie van hyperscale-omgevingen, network backbones, cloud-services en datacenter interconnects. Zodoende legt Juniper Networks extra nadruk op het belang van en de transitie naar 400 GbE.

"De historische kosten-per-bit cyclus die keer op keer te zien was zal doorbroken worden omdat klanten de economische voordelen van een 400GbE-oplossing gaan realiseren". - Manoj Leelanivas, Executive Vice President en Chief Product Officer bij Juniper Networks

Juniper Networks 400GbE PTX, QFX, MX switches en routers

De productportfolio's van Juniper Networks worden geschikt gemaakt voor 400 Gigabit Ethernet om de toenemende vraag naar bandbreedte te beantwoorden. De 400GbE-mogelijkheden zijn gerelateerd aan onder andere de migratie naar 5G-netwerken en de toenemende adaptatie van moderne technologieën zoals augmented reality, 4K-video en cloud computing. Naast de aankondiging zegt Juniper Networks ook om nieuwe generaties van ExpressPlus en Q5-silicium te ontwikkelen ter ondersteuning van 400 GbE, aangevuld met additionele functies.

Manoj Leelanivas, Executive Vice President en Chief Product Officer bij Juniper Networks, zegt dat de ontwikkelingen rond 400GbE, bedrijven uiteindelijk een eenvoudiger migratiepad biedt. Hierdoor zal de bandbreedte verbeterd worden evenals de kosten-efficiëntie. De upgrades van Juniper producten zijn onderdeel van de aangekondige roadmap, evenals recente werkzaamheden om ervoor te zorgen dat de QSFD-DD-specificaties voor 400GbE dezelfde interface-density behouden als die met 100 GbE.

Datacenter en Cloud Networking industrie klaar voor komst 400GbE

Op de bedrijfsblog van Juniper Networks schrijft Leelanivas: "De historische kosten-per-bit cyclus die keer op keer te zien was zal doorbroken worden omdat klanten de economische voordelen van een 400GbE-oplossing gaan realiseren". Volgens de Vice President en Chief Product Officer leveren routing- en switching platforms een investeringsbescherming voor tijdens de transitie van 100GbE naar 400GbE. Dit zal volgens hem ook "een inspiratie voor klanten zijn om nieuwe applicaties vorm te geven dankzij de nu aanzienlijk hoger beschikbare bandbreedte".

De datacenter en cloud networking-industrie zijn klaar voor de komst van 400GbE. Dit jaar wordt namelijk al een aanzienlijke groei van de initiële verschepingen van 400 GbE-switches verwacht. In 2022 zal de meeste bandbreedte van het Ethernet-netwerk in 400GbE datacenters zijn. Dit gaat gepaard met de verwachting dat ook zendingen van 100GbE-systemen die van 40GbE overtreffen. Dat is binnen drie jaar nadat de eerste zendingen van deze systemen op de markt kwamen, wat tekenend is voor de verhoogde vraag naar snelle en hoogwaardige netwerken.

Opschalen, lagere latency van applicaties en verwerking pieken in netwerkverkeer optimaliseren

De capaciteit van datacenters wordt volgens Juniper mede door organisaties verhoogd vanwege de groeiende hoeveelheid gebruikte high-performance applicaties. De connectiviteit van servers verschuift hierdoor naar 50GbE en100GbE uplinks.

Juniper Networks verbetert dan ook zijn QFX-serie switches met 400GbE-ondersteuning, waaronder de 3U (5.25-inch) QFX10003, die 32x400 GbE biedt. Hierdoor is het mogelijk om tot 160x100 GbE op te schalen. De verbeteringen worden mogelijk gemaakt door de next generation Q5-silicon die een deep buffer Hybrid Memory Cube mogelijk maakt, waardoor pieken in het netwerkverkeer beter verwerkt worden en de latency van de toepassing verminderd wordt. Deze vernieuwde switch zal in de tweede helft van dit jaar beschikbaar zijn.

Eenmaal beschikbaar, werkt de 1U (1,75-inch) QFX5220 op merchant silicon en biedt deze 32x400 GbE, evenals 50 GbE, 100 GbE en 400 GbE-interfaces voor server- en inter-fabric connectiviteit. De Juniper Switch is beschikbaar in de eerste helft van 2019.

Juniper introduceert ook 3U PTX10003 Packet Transfer Router

Voor Wide Area Networks (WANs) heeft Juniper ook de 3U PTX10003 Packet Transfer Router geïntroduceerd. Dit is gericht op backbone-, peering- en data center interconnect applicaties. Het PTX10003 systeem is geschikt voor high-density 100GbE en 400GbE-implementaties, gericht op scale-out en cloud-omgevingen. De Juniper-router, die in de tweede helft van het jaar verschijnt, bevat native MACsec-ondersteuning voor 160x100 GbE en FlexE-ondersteuning voor 32x400 GbE-interfaces.

Als onderdeel van de 400GbE-roadmap wijst Juniper ook op het MX Series 5G Universal Routing Platform, dat in juni aangekondigd werd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Artikelen

Meer updates